در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اما براساس تحقیقات جدیدی که روی باکتریها انجام شده، محققان توانستهاند گروهی از باکتریهای متمایز را شناسایی کنند که میتوانند با احاطهکردن یک کیسه پلاستیکی در میان حجم انبوهی از خودشان آن را تجزیه کنند. ویژگی منحصربهفرد این باکتریها این است که میتوانند موادی را که از نظر زیستی تجزیهناپذیرند به آسانی تجزیه کنند.
تنها نکتهای که برای استفاده از توانایی این باکتریها وجود دارد، این است که باید بتوان به روشی باکتریهای مورد نظر را که از چنین قابلیتی برخوردارند، مجزا کرد تا از قابلیت آنها برای تجزیه موادی مانند پلاستیکها که مدت زمانی طولانی در طبیعت باقی میمانند بهتر استفاده کرد.
اما به گفته محققان دانشگاه ییل در تحقیقات جدیدی که در این دانشگاه روی باکتریها و قارچهایی با این قابلیت انجام شده است، گونهای از قارچها که بومی جنگلهای بارانی آمازون هستند میتوانند پلیمری موسوم به پلییورتان را ـ که در ساخت بسیاری از محصولات مورد استفاده قرار میگیرد ـ در شرایط آزمایشگاهی بهطور کامل تجزیه کنند. محققان امیدوارند بتوانند به کمک این گروه از موجودات اعجابانگیز زبالههایی که از زمان ورود پلاستیکهای مدرن و امروزی به قلمرو زندگی ما انسانها روی هم انباشته شدهاند را تجزیه کرده و بقایای آنها را به طبیعت بازگردانند. اما برای اینکه بتوانیم روزی از این روش به عنوان راهکار مؤثری برای بازیافت مواد پلاستیکی استفاده کنیم لازم است تحقیقات و مطالعات جامعتری در این زمینه انجام شود. تا آن روز باید همچنان شاهد تجمع حجم انبوهی از زبالههای پلاستیکی در محیطزیست باشیم تا بالاخره این گروه از باکتریها و قارچهای اعجابانگیز سراغ آنها رفته و این مواد را تجزیه کنند.
مترجم: فریبا فرهادیان
newscientist
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مطرح شد