قاچاق دارو افزایش یافت

معاون دارویی سازمان غذا و دارو گفت: با وجود تحریم‌ها به هیچ وجه کمبود دارو نداریم تا جایی که افزایش قاچاق دارو از کشور، نگرانمان کرده است.
کد خبر: ۴۵۰۹۴۰

محمدرضا شانه‌ساز درباره تغییر نرخ دارو در کشور با توجه به افزایش نرخ ارز، افزود:‌ شرکت‌های دارویی در این زمینه گلایه داشتند و درخواست داشتند که نرخ ارز مرجع برای دارو در نظر گرفته شود.

وی افزود: البته با وجود افزایش نرخ ارز در چند ماه گذشته ما افزایش نرخ دارو در کشور نداشتیم و تاکنون نرخ دارو را بر اساس نرخ ارز مرجع و نه نرخ ارز بازار محاسبه می کردیم، اما برای پیگیری این مسئله اخیراً وزیر بهداشت با رئیس بانک مرکزی و معاونانش جلسه‌ای داشت که قول دادند ارز مورد نیاز داروی کشور با نرخ ارز مرجع تأمین شده و به میزان مورد نیاز اختصاص داده شود که اگر عملی گردد این نگرانی هم بر طرف می‌شود.

تحریم‌ها باعث کمبود دارو نشد

شانه ساز گفت: آنچه مهم است این است که علیرغم تحریم‌ها هیچ کمبود دارویی در کشور نداریم، این نگرانی اول ما در سازمان غذا و داروست که باید همیشه دارو در دسترس مردم باشد و مردم نباید نگران کمبود دارو باشند.

معاون دارویی سازمان غذا و دارو افزود: خوشبختانه ذخیره دارویی کشور کافی و وافی است به قدری که اکنون نگران روند افزایش قاچاق دارو از کشور به خارج هستیم، چه داروهای تولید داخل و چه داروهای خارجی.

وی گفت:‌ افزایش قاچاق دارو از کشور به خارج نشانه این است که ما ذخیره مناسبی از دارو در کشور داریم و قیمت دارو هم در کشور مناسب است ولی آینده نگری ما این است که با اصلاح قیمت ارز برای دارو اجازه ندهیم که در آینده مشکلی در تدارک دارو در کشور داشته باشیم.

شانه ساز افزود:‌ بر اساس قولهایی که مسئولان بانک مرکزی داده‌اند امیدواریم به زودی ارز با نرخ مرجع که حدود ۱۰۸۰ یا ۱۱۰۰ تومان است برای بخش دارویی کشور تأمین شود که نیازی به افزایش قیمت دارو نباشد.

معاون سازمان غذا و دارو درباره میزان افزایش قیمت دارو در سال جاری گفت: بله امسال افزایش قیمت دارو داشتیم و به خاطر تأثیرات هدفمندی یارانه‌ها و حامل‌های انرژی و افزایش دستمزد کارگر و کالاها به صورت متوسط قیمت داروها در کشور امسال ۷.۴ درصد افزایش یافت.

وی افزود: این در حالی است که از سال 87 تا پایان سال ۸۹ به مدت دو سال هیچ افزایشی در قیمت دارو در کشور نداشتیم.(فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها