جراحی تغییر رنگ چشم می تواند باعث کوری شود

مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران نسبت به جراحی تغییر رنگ چشم که اخیرا در کشور در حال انجام است، هشدار داد و اعلام کرد: جراحی تغییر رنگ چشم می تواند، آسیب های جدی چشمی از جمله کوری را به همراه داشته باشد.
کد خبر: ۴۱۹۲۱۹

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی این مرکز، دکتر پرویز زرین بخش، رئیس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران با اعلام این خبر، گفت: این روش به دلیل قرار گرفتن صفحه رنگی سیلکونی داخل اطاق قدامی چشم و روی عنبیه (قسمت رنگی چشم)  می تواند، باعث ایجاد التهاب داخل چشمی، بالا رفتن فشار داخل چشم، صدمه به سلول های قرنیه و کدر کردن آن، آب سیاه، پخش رنگ دانه به داخل چشم و روی سطح پشتی قرنیه و آب مروارید شود.

وی اظهار داشت: عمل جراحی تغییر رنگ چشم به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به عنوان معتبرترین مرکز علمی - پزشکی جهان که استفاده از داروها و فرآورده های غذایی را مورد تایید قرار می دهد، نرسیده و این مرکز درباره عوارض آن تحقیقاتی انجام نداده است.

به گفته دکتر زرین بخش با وجود اینکه این لنزها از امریکا وارد کشور می شود، انجام اعمال جراحی تغییر رنگ چشم در آمریکا ممنوع بوده و داوطلبان این گونه اعمال جراحی می بایست، برای انجام تغییر رنگ چشم به کشورهای توسعه نیافته سفر کنند.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران، برای تغییر رنگ چشم سال ها از لنز های رنگی استفاده می شد که با تحولاتی که در نوع پلیمر و طراحی این لنزها ایجاد شد، امروزه بی خطرترین روش برای تغییر رنگ چشم، استفاده از لنزهای تماسی رنگی چشم است.

وی در مورد تفاوت این لنزها با لنزهایی که برای درمان دوربینی و نزدیک بینی شدید برای افرادی که نمی توان برای آنان عمل لیزیک انجام داد داخل چشم تعبیه می شود، گفت: لنزهای اصلاح نزدیک بینی کوچک تر بوده، با زاویه چشم در تماس نیستند و احتمال عوارض آنها بسیار کمتر از این نوع لنزهای رنگی است که داخل چشم قرار می گیرد.

این چشم پزشک یاد آور شد: در لنزهای مربوط به تغییر رنگ چشم، لنز می بایستی به اندازه عنبیه چشم باشد که این امر سبب اختلال در تغییرات اندازه مردمک نسبت به نور می شود؛ از طرف دیگر به دلیل آنکه این گونه لنزها با زاویه چشم در تماس هستند، سبب ایجاد آب سیاه در چشم می شوند. در تماس بودن با سلول های داخلی قرنیه نیز موجب کدورت و از دست رفتن سلول های قرنیه ای می شود.

وی افزود: از آنجا که عنبیه رابطه بسیار قوی با سیستم ایمنی بدن دارد، تماس لنز با عنبیه سبب تحریک سیستم ایمنی و ایجاد التهاب داخل چشم و ایجاد آب سیاه در چشم می شود.

لنزهای رنگی که زیر عنبیه چشم به کمک جراحی قرار می گیرند در آوریل سال 2006 توسط دکتر آلبرتو کاهن، جراح چشم آمریکایی به ثبت رسیده است. این وسیله یک صفحه سیلکونی قابل تا شدن است که شبیه لنزهای تماسی رنگی رنگ آمیزی شده است.

به گفته دکتر زرین بخش، هنوز مشخص نیست که این رنگ دانه ها برای چشم ایجاد عارضه می کند یا خیر.

در ژوئن 2009 دپارتمان چشم پزشکی و مرکز تحقیقات بالینی «این هورن» در مرکز چشم و گوش و گلو و بینی نیویورک، عوارض متعدد کاشت این لنزهای رنگی در چشم را به صورت بالا رفتن شدید فشار چشم گزارش کرده است.

همچنین خونریزی داخل چشمی تا جایی که باعث خارج کردن لنزهای رنگی از داخل چشم شده است، نیز گزارش شده است.باید توجه داشت که با پیشرفت تکنولوژی در آینده شاهد تغییر رنگ چشم با روش های بی خطر خواهیم بود .

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها