جهان‌نما؛ آیینه‌ای برای ندیدن

گروه شهرستان‌ها: فهرست میراث جهانی درخطر ازجمله راهکارهایی است که یونسکو به منظور اطلاع‌رسانی جامعه بین‌المللی درباره وضعیت و تهدیدهایی طراحی کرده است که برخی آثار جهانی را روبه تخریب می‌برد. طبق کنوانسیون جهانی میراث درخطر، ورود هر اثر به این فهرست به منزله عدم حفاظت درست از آن اثر و به خطر افتادن ارزش‌های فرهنگی آن است.
کد خبر: ۳۱۰۴۶۶

خروج آثار ثبت شده در فهرست میراث جهانی از این فهرست و ثبت در فهرست میراث درخطر ازجمله اقداماتی است که یونسکو برای نجات‌بخشی این آثار جهانی انجام می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، بر این اساس، افزودن هر اثر به فهرست میراث درخطر یعنی: نیازمند حمایت سریع و اقدامات فوق‌العاده از سوی مردم و مقامات دولتی است.

حوادث گوناگونی نظیر جنگ و دیگر بلایای طبیعی، انواع آلودگی، شهرسازی بی‌رویه و ... بسیاری از سایت‌های ثبت شده در فهرست میراث جهانی را با مشکلات بسیاری مواجه می‌کنند . بنابراین به استناد کنوانسیون میراث جهانی در سال 1972، کمیته میراث جهانی می‌تواند تمامی آثاری را که حفاظت از آنها مستلزم انجام عملیات سریع و گسترده‌ای است تحت حمایت‌های ویژه مادی و معنوی قرار دهد. این امر همچنین به معنی نوعی اخطار جامعه جهانی به عوامل بروز چنین تهدیدهایی است که اطلاع‌رسانی جهانی و جلب توجه عمومی را در پی دارد و این خود می‌تواند به هماهنگی تلاش‌ها برای نجات این آثار کمک کند.

به هر حال بسیاری ازکشورها از ثبت اثر خود در فهرست در خطر بشدت اجتناب می‌کنند چرا که آن را نشانی از ناکارآمدی و ناتوانی در مدیریت میراث جهانی‌شان تلقی می‌کنند.

در میان آثار شاخص جهانی ثبت شده در میراث درخطر یونسکو شهر و ارگ تاریخی بم یکی از مواردی است که به عنوان یک دژ و چشم‌انداز فرهنگی پیرامون آن در شهر بم براثر زلزله‌ای که به مرگ 26000 نفر انجامید، در سال 2004 در فهرست میراث در خطر جای گرفت. این اثر به رغم تلاش‌های جهانی برای نجات‌بخشی همچنان در این فهرست جای دارد.اثر شاخص دیگر دره بامیان افغانستان (خراسان بزرگ)‌ است که عمدا توسط طالبان نابود شد و تاکنون از این فهرست خارج نشده است.

و اما جهان‌نمای اصفهان

یک عضو شورای شهر اصفهان می‌گوید که در صورت افتتاح مرکز تجاری برج جهان‌نما ترافیک مرکز شهر اصفهان فشرده‌تر می‌شود.

غلامرضا شیران معتقد است، ساخت جهان‌نما نشان می‌دهد که هنوز درک صحیحی از مدیریت شهری وجود ندارد.

وی افزود: اگر مسوولان شهری اصفهان، درک صحیحی از مدیریت شهری داشتند، نباید زیر بار احداث این برج در مرکز شهر اصفهان می‌رفتند.

این دکترای حمل و ترافیک با اشاره به افزایش حجم آلاینده‌های هوا در شهر اصفهان ، اقدام شورای شهر اول اصفهان و شهرداری را در دادن مجوز برای ساختن برج جهان‌نما اشتباه خواند و افزود: متاسفانه چه در شورای شهر اول و چه در شورای شهر دوم و سوم، عده‌ای از اعضا در طراحی، ساخت و اکنون در کوتاه نکردن برج جهان‌نما مقاومت می‌کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمی‌شود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز می‌دهد

اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

نیازمندی ها