اسفناج، کلم بروکلی و قارچ، موثر در جلوگیری از آب مروارید

گروه سلامت: یک چشم پزشک، عمده‌ترین علت بروز آب مروارید در چشم را افت دید در سنین کهنسالی دانست و افزود: مصرف سیگار و تماس با عوامل مضری نظیر اشعه آفتاب و حرارت در بروز آب مروارید موثر است. دکتر رضا عظیمی در گفتگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: شایع‌ترین علت این بیماری چشمی، افزایش سن است و در برخی موارد در اثر تغذیه نامناسب تشدید می‌شود.
کد خبر: ۲۵۳۳۹۰

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، کمبود برخی مشتقات ویتامین آ  را که در اسفناج، کلم بروکلی و برخی از انواع قارچ‌ها وجود دارد، در بروز آب مروارید موثر عنوان و توصیه کرد: در سنین بالا از این سه گیاه به میزان بیشتری استفاده شود.

دکترعظیمی، با اشاره به این‌که مهمترین راه درمان آب مروارید جراحی است، افزود: عمل آب مروارید در بیش از90 درصد با موفقیت همراه است.

وی شایع‌ترین علامت آب مروارید را افت دید دانست و عنوان کرد: در اکثر موارد هر دو چشم با هم اما با شدت متفاوت درگیر می‌شوند.دکترعظیمی پخش نور و دوبینی را از دیگر علائم آب مروارید عنوان کرد و گفت: اکثر اوقات به دلیل این‌که فرد با دو چشم به محیط نگاه می‌کند، ممکن است متوجه افت دید نشود و به طور اتفاقی با بستن یک چشم پی به این موضوع در چشم دیگر ببرد.

این پزشک متخصص با تاکید بر مراجعه به چشم پزشک در سن مناسب به ایسنا گفت: مراجعه به‌موقع در اوایل بیماری، کم‌عارضه و حتی بی‌عارضه خواهد بود، اما در صورت عدم پیگیری و توجه به آب مروارید ممکن است منجر به بروز آب سیاه، درد شدید چشمی و حتی نابینایی کامل شود.

عظیمی با بیان این‌که عوارض جراحی آب مروارید تنها در دو درصد بیماران قابل انتظار است، تصریح کرد: عدم رعایت بهداشت، مراجعه دیرهنگام به پزشک، چاقی و مشکلات قلبی در ایجاد عوارض حین یا بعد از جراحی موثر هستند.

وی عفونت را از عوارض جراحی آب مروارید عنوان و افزود: به دلیل نبود عروق خونی در چشم، با وارد شدن یک باکتری به آن، عفونت شدید و سختی قابل بروز است. شایع‌ترین عوامل عفونی در این خصوص، باکتری‌های داخل پلک بیمار هستند.

این چشم پزشک گفت: حدود 60 تا70 درصد جمعیت عادی ممکن است مبتلا به نوعی کدورت لنز چشم باشند، به طوری که برخی از افراد می‌توانند بدون نیاز به جراحی، همانند مردم عادی زندگی کنند.

وی تکنیک‌های امروزی جراحی آب مروارید چشم را بسیار ایمن و در حال پیشرفت ارزیابی و تصریح کرد: برخلاف گذشته، امروزه جراحی آب مروارید با ایجاد برشی کوچک بدون بخیه و در اکثر موارد بدون نیاز به بیهوشی و بستری، به صورت سرپایی قابل انجام است.

این چشم پزشک اظهار کرد: کنترل التهابات چشمی، قند و فشار خون، اختلالات متابولیکی، پرهیز از تماس با عوامل مضر، استفاده از عینک‌های آفتابی مناسب و به طور کلی داشتن زندگی، تغذیه و خواب متعادل، در پیشگیری از ابتلا و تشدید آب مروارید موثر است.

این پزشک متخصص، علل بروز آب مروارید در سنین زیر 4، 5 سالگی را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: ژنتیک، اختلالات متابولیکی، وارد آمدن برخی ضربه‌ها به چشم و برخی عوامل ناشناخته در ابتلا به این بیماری در طفولیت موثر است.

این چشم پزشک رنگ‌های خاکستری، قهوه‌ای و سبز را که در وسط طیف نوری قرار دارند، مناسب‌ترین رنگ برای عینک‌های آفتابی دانست و تصریح کرد: این رنگ‌ها در شدت رنگ‌های محیط، تغییر زیادی ایجاد نمی‌کنند.

وی افزود: رنگ‌هایی که به سمت آبی تمایل دارند، اشعه مضر را بیشتر به طرف چشم عبور می‌دهند. همچنین به دلیل گشادتر کردن مردمک چشم، موجب اذیت چشم می‌شوند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار کرد: به دلیل این‌که در محیط‌های برفی و آبی نور از جهات مختلفی به چشم و پوست وارد می‌شود، بهتر است از عینک‌های آفتابی با سطح وسیع‌تر استفاده شود. دکتر عظیمی ضمن توصیه به استفاده از عینک‌های آفتابی پلاریزه به خصوص در هنگام رانندگی یا محیط‌های آبی گفت: نورهای پلاریزه موجب انعکاس برخی تصاویر در سطح آب یا شیشه خودرو می‌شوند که با استفاده از عینک‌های پلاریزه، این مشکل برطرف می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها