بررسی علل و روش‌های درمان بدبویی دهان

وای، چقدر دهنت بو می‌ده!

گروه سلامت: «وای! چقدر دهنش بوی بد می‌دهد.» این جمله را خیلی اوقات می‌شنویم و هر روز در برخورد با افراد مختلف از تاکسی و مترو گرفته تا مطب پزشک، آن را استنشاق می‌کنیم. برخی این مساله را جدی گرفته و پیگیرش می‌شوند و عده‌ای دیگر بی‌تفاوت نسبت به این مساله که ممکن است بوی دهانشان دیگران را آزرده‌خاطر کند، از کنارش می‌گذرند و آن را گردن مسواک نزدن و روش‌های غلط مسواک زدن می‌اندازند؛ غافل از این که ممکن است بوی بد دهان، از بیماری‌های عفونی و گوارشی خبر دهد.
کد خبر: ۲۵۱۸۳۰

دکتر شاهین قاسمی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با «جام‌جم»، در این خصوص اظهار می‌کند: بوی بد دهان ناشی از تصاعد یک‌سری مواد شیمیایی از حفره دهان یا بینی است که شایع‌ترین علت آن مسائل دهان و لثه است که شامل خرابی‌های دندان، ورم حاد لثه، وجود آبسه‌های دهانی و وجود مواد غذایی بین پرزهای کف زبان است که با رعایت بهداشت فردی، مسواک منظم، استفاده از نخ‌دندان، شستشوی دهان و زبان و مسواک روی زبان بدون استفاده از خمیر از عقب به جلو، می‌توان مانع از ایجاد بوی بد دهان شد.

از طرفی اگر به هر علتی فعالیت غدد بزاقی کم شود، دهان دچار خشکی شده و مستعد ایجاد بوی بد و یا تشدید آن می‌شود، بنابراین استفاده از ‌آدامس می‌تواند در تحریک غدد بزاقی نقش داشته باشد.

«باقی ماندن مواد غذایی در شیارهای لوزتین باعث ایجاد بوی بد دهان می‌شود» این متخصص عفونی با اشاره به این مطلب می‌افزاید: این افراد پس از صرف غذا، دهانشان را خوب بشویند تا از شر بوی بد دهان در امان بمانند؛ ولی گاهی بوی دهان ناشی از مسائل گوارشی است و به دلیل بیرون‌زدگی لوله مری (دیورتیکول) غذا در حفره ایجاد شده مانده و بو می‌گیرد .

به گفته دکتر قاسمی، تنگی لوله مری به هر دلیلی همانند بیماری «آشالازی» می‌تواند بوی بد دهان را ایجاد کند.

«گاهی بوی بد دهان ناشی از عفونت معده با میکروب معروف هلیکوباکتریاست که انجام آندوسکوپی و بررسی مری و معده از ملزومات است» این عضو هیات علمی دانشگاه با عنوان از مطلب یادآور می‌شود: «عفونت سینوس‌ها» یکی دیگر از عوامل بوی بد دهان است که سینوزیت با ایجاد خلط پشت حلقی سبب آن می‌شود، بخصوص اگر افراد دچار سردردهای ناحیه پیشانی‌اند و از خلط پشت حلق خود در عذابند، انجام رادیوگرافی جهت از بین بردن مشکل، ضروری است.

آب‌های ریوی

آبسه در ریه باعث ایجاد بوی دهان می‌شود که با علائمی همچون تب، تنگی نفس و سرفه همراه است، دکتر قاسمی ضمن اشاره به این موضوع، «عکس از ریه» را جهت عملیات درمان الزامی می‌داند و می‌افزاید: گاهی بیماری‌های داخلی همچون «نارسایی کلیوی» با افزایش اوره خون، نارسایی کبد و بیماری‌های شدید کبدی و اختلال درکار کبد و بالا رفتن قند خون به خاطر افزایش غلظت (ماده کتون)، می‌توانند از عوامل بوی بد دهان باشند.

مسائل روحی روانی در ارتباط با بوی دهان

شاید برای خیلی از افراد پیش آمده باشد که بوی دهان خود را استنشاق کرده و از آن اظهار بی‌زاری می‌کنند و دائما از این که دهانشان بو می‌دهد و ممکن است دیگران را آزرده خاطرکند، گلایه دارند ولی عده‌ای از این افراد به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، نه تنها دچار بوی بد دهان نشده‌اند، بلکه به دلیل بروز برخی از مسائل روحی و روانی دچار بوی دهان «کاذب» شده‌اند که در این صورت، فرد باید با متخصص اعصاب و روان مشورت کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها