ورشکسته‌های آمریکا در راه تهران

گروه اقتصاد: یک هیات تجاری بزرگ آمریکایی شهریورماه به ایران می‌آید. به گزارش خبرنگار ما، در پی گسترش علاقه تجار و سرمایه‌گذاران آمریکایی برای حضور در بازار ایران، گروهی از بازرگانان آمریکایی در قالب یک NGO که بتازگی در وزارت بازرگانی آمریکا به عنوان نگاه به شرق تشکیل شده، گردهم آمده و سفر به ایران را در دست برنامه‌ریزی دارند. این NGO هم‌اکنون در حال ثبت‌نام از اشخاص حقیقی و حقوقی سرمایه‌گذار برای سفر به ایران است و ظاهرا مکاتباتی با وزارت امور خارجه و وزارتخانه‌های اقتصاد و بازرگانی ایران نیز صورت گرفته است. براساس اطلاعات دریافتی خبرنگار ما، وزارت امور خارجه واکنش منفی‌ای نسبت به این سفر بروز نداده و برای صدور روادید و سایر اطلاعات مورد نیاز هیات، وعده همکاری داده است.
کد خبر: ۲۵۱۱۸۴

ظاهرا چند نماینده از صندوق‌های بازنشستگی و چند بانک بزرگ سرمایه‌گذاری آمریکا، چند نماینده اقتصادی و حقوقی وال‌استریت، چند نماینده از اتاق‌های بازرگانی ایالت‌های فلوریدا، تگزاس، کنتاکی و نوادا هم‌اکنون در این هیات ثبت‌نام کرده‌اند.

با این حال هیچ نماینده دولتی در این هیات حضور نخواهد داشت. بر این اساس نمایندگانی از 2 کارخانه بزرگ خودروسازی آمریکا فورد و جنرال موتورز، چند شرکت حفاری و صنایع بالادستی نفت و 2 شرکت معدنی نیز در ترکیب این هیات حضور خواهند داشت. گفته می‌شود انجمن دوستی ایران و آمریکا که در واشنگتن فعال است، درباره سفر این هیات به ایران، مشاوره‌هایی ارائه کرده است و میزبان این هیات در خاک ایران نیز احتمالا اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خواهد بود.

هدف از سفر این هیات که احتمالا یک هفته به طول خواهد انجامید، آشنایی با مزیت‌های سرمایه‌گذاری در ایران، گفتگو با تجار ایرانی و بازدید از برخی مناطق صنعتی، پروژه‌های نفت و گاز و مناطق آزاد ایران خواهد بود.

این برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که یک هیات تجاری  اقتصادی با چنین گستردگی در حال سفر به ایران است. جالب اینجاست وزارت بازرگانی و دیگر مقام‌های دولت آمریکا  با آن که N.G.O ی ثبت‌نام کننده در قالب برنامه نگاه به شرق وزارت بازرگانی آمریکا فعالیت می‌کند و از نوع فعالیت آن اطلاع کامل دارند، واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده و ممانعتی نیز به عمل نیاورده‌اند. این در حالی است که قوانین متعدد و بازدارنده‌ای چون قانون سناتور جوزف داماتو برای منع هرگونه فعالیت و سرمایه‌گذاری آمریکا یا متحدانش در ایران وجود دارد؛ اما ظاهرا بحران جهانی، اقتصاد آمریکا را وادار به تجدید نظر در سیاست‌های قبلی‌اش کرده است.

در واقع با وجود مخالفت‌های برخی دولت‌های غربی، فعالا‌ن اقتصادی و بازرگانی در کشورهای اروپایی و امریکایی تمایل زیادی به برقراری روابط اقتصادی با ایران دارند.

بازار 70 میلیونی ایران از چنان جذابیتی برای شرکت‌های خارجی برخوردار است که حتی در صورت اعمال تحریم های یکجانبه دولتی باز هم حاضر نیستند از آن چشم پوشی کنند. در عین حال شرایط امروز اقتصادی جهان به گونه ای رقم خورده که بسیاری از بنگاه های بزرگ اقتصادی برای ادامه حیات خود ناچار به یافتن بازارها و البته شرکای جدید برای سرمایه گذاری هستند . در این میان با توجه به تاثیر پذیری اندک ایران از بحران کنونی اقتصاد جهانی، این کشور می تواند یکی از مهمترین گزینه ها برای حرکت شرکت هایی که به دنبال ادامه حیات خود در شرایط بحرانی کنونی هستند،  باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها