رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

نفت 140 دلاری هم دردی از ما دوا نمی‌کند

گروه اقتصاد: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که باید به دنبال متنوع‌سازی منابع باشیم، گفت: تجربه نشان می‌دهد که نفت 140 دلاری هم دردی از ما دوا نمی‌کند. به گزارش ایسنا، اکبر هاشمی رفسنجانی در دومین سمپوزیوم بین‌المللی ایران 1404 که در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، افزود: پس از دوران دفاع مقدس که سازندگی و بازسازی کشور را آغاز کردیم احساس کردیم، برنامه‌ بلندمدتی برای کشور لازم است که اولین اقدام در این زمینه تدوین برنامه پنجساله بود؛ اما آن را کافی ندیدیم و فکر کردیم باید افق دورتری را ببینیم و برنامه‌هایی را متناسب با مقاطع زمانی طراحی کنیم؛ به همین خاطر به فکر برنامه‌ 25 ساله بودیم که به نام
کد خبر: ۲۱۷۴۹۶

وی ادامه داد: متاسفانه در استفاده‌ از منابع هم دانش به کار برده نمی‌شود؛ هر چند کشور ما یک کشور عقب‌افتاده نیست؛ اما اگر مصرف انرژی در ایران را با چین و هند مقایسه کنیم، می بینیم جمعیت عظیم آنها و جمعیت محدود ما تقریبا از انرژی به طور یکسان استفاده می‌کنند؛ در حالی که آنها تولیدات زیادی دارند. در واقع ما از منابع نسل‌های آینده استفاده، منابع خدادادی را تمام و آنها را به قیمت ارزان صادر می‌کنیم تا زندگیمان را بگردانیم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری همچنین با تاکید بر این که محور سند چشم‌انداز 20 ساله دانایی است، گفت: بهره‌وری، بزرگ‌ترین کاری است که باید اتفاق بیفتد، این که ما از چاه نفت با استفاده از فشار گازی که در زیر آن وجود دارد برداشت می‌کنیم کار سختی نیست، بلکه کار سخت استفاده درست از منابع است که دانش و فنون پیشرفته می‌خواهد. این منابع ده‌ها هزار محصول زیرمجموعه خود دارند، اما ما بدترین نوع مدیریت و استفاده از نعمت‌های الهی و ثروت‌های کشور را داریم.

وی افزود: بحمدالله پایه‌ کشور ما قوی است، ما دانشگاه و دانشجوی زیادی داریم. نیمی از دانشگاه‌های ما غیردولتی‌اند، طلسم دولتی‌بودن دانشگاه‌ها شکسته شده است و مردم با هزینه‌ خود تحصیل می‌کنند،  اما این کافی نیست و باید به سطح بالای دانش برسیم و به روز شویم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری، نیروی انسانی، فضا، ابزار، نوآوری و بهره‌گیری از دستاوردهای علمی، فنی و مدیریتی را نیز از موضوعات مورد پیگیری در تدوین سند چشم‌انداز خواند و افزود: اگر در جا بزنیم و از فن، دانش و نوآوری استفاده نکنیم عقب می‌مانیم. این یک اصل دینی است که نباید دو روزمان مثل هم باشد، چه رسد به ‌20 سال! اکنون فنون عالی هستند که زندگی بشر را می‌گردانند. تحقیقا اگر ما این فنون عالی را نداشته باشیم یا این علوم صرفا وارداتی باشد، دستمان بسته خواهد بود.

وی ادامه داد: مگر می‌شود از پیشرفت‌های بیولوژیک، نانو و انرژی آسان، ارزان و متکی به منابع بی‌پایان استفاده نکرد. ما باید در Hightech جلو باشیم. در مسیر باشیم و فنونش را بگیریم؛ زیرا در جا زدن، عقب‌ماندن و شعاردادن آینده ما را تامین نخواهد کرد. هاشمی رفسنجانی قطع وابستگی به نفت، ایجاد تنوع در منابع و بهره‌گیری از منابع طبیعی و انسانی را از دیگر اهداف مهم سند چشم‌انداز خواند و اضافه کرد: اکنون خوب مشخص شده است که حتی اگر نفت بشکه‌ای ‌140 دلار هم باشد، اتفاقی نمی‌افتد، صرفا این که در این مدت به قیمت‌های بالا وابسته شدیم و وقتی پول بیاید، برای خود میدان مصرف پیدا می‌کند؛ اما اگر منبع قطع شود چه می‌شود؟

رئیس مجلس خبرگان رهبری، تصریح کرد: قطع وابستگی به نفت از خاستگاه‌های مهم ماست. ما می‌خواهیم نفت را به عنوان یک سرمایه‌ ملی و ذخیره‌ احتیاطی نگه داریم، از این ذخیره بهره ببریم و اعتبار را افزایش و ریسک را کاهش دهیم. متاسفانه رویه‌ کنونی رویه غلطی است. باید بدانیم که یک انسان عالم و متخصص از یک چاه نفت بیشتر ارزش دارد و ما می‌توانیم میلیون‌ها نفر از این انسان‌ها را داشته باشیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همچنین با تاکید بر لزوم ارتقای سطح معیشت مردم، یادآور شد: ما باید مردم را در سطح مطلوب و متوسط  همان چیزی که اسلام از آن به عنوان کفاف و عفاف یاد کرده  تامین کنیم، نه یک زندگی ریاضت‌کشانه. ما امکان تامین مردم در حد متوسط را داریم، نه به عنوان صدقه‌خوری و گداپروری، بلکه باید انسان‌هایی بسازیم که روی پای خود بایستند، درس بخوانند، کار کنند و خود را تامین کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها