منابع اطلاعاتی آمریکا هشدار دادند،

تبعات بحران مالی و افزایش تروریسم

مقامات سازمان جاسوسی آمریکا هشدار دادند: در صورت ادامه‌ بحران مالی احتمال دارد کشورهای طرفدار غرب تضعیف شدند و آمریکا در پاسخ به حملات احتمالی تروریست‌ها، ناکام بماند.
کد خبر: ۲۱۶۷۹۷

به گزارش ایسنا به نوشته‌ روزنامه‌ الشرق الاوسط - چاپ لندن - مقامات جاسوسی آمریکا اظهار داشتند: بحران مالی خطر حملات تروریستی را در کوتاه مدت افزایش می‌دهد، زیرا گروه‌های تروریستی به دنبال سوء استفاده از نقاط ضعف در مرزها و شکاف‌های جدید دفاعی هستند.

این مقامات افزودند: احتمال دارد بحران مالی موجود باعث تضعیف سازمانهای طرفدار غرب در پاکستان و خاورمیانه شود. علاوه بر این ممکن است توجه کشورها به سوی چین که نفوذ زیادی در موسسات مالی جهان دارد جلب شود و نفوذ این کشور در سایر کشورها بیشتر شود.

مایک مک‌کانل مدیر اداره‌ اطلاعات ملی آمریکا،‌ هشدار داد: احتمال دارد کاهش زیاد بودجه‌ی دفاعی و جاسوسی باعث کاهش توان آ‌مریکا برای رویارویی با تروریسم شود و حملات تروریستی جدیدی علیه این کشور از سر گرفته شود.

در حال حاضر مجموع هزینه سالیانه آمریکا برای بودجه‌ی عملیات‌های جاسوسی حدود ‌5/47 میلیارد دلار است و این بودجه علاوه بر هزینه‌ی ماهواره‌های جاسوسی گران قیمتی است که در جدول بودجه‌ پنتاگون قرار دارد.

در همین حال، مقامات سازمان اطلاعات آمریکا اشاره کردند: دلایل محکمی از احتمال حمله‌ تروریستی زودهنگام وجود ندارد.

بسیاری از کارشناسان دولتی و غیر دولتی آ‌مریکا معتقدند که بحران مالی، دریچه‌ی جدیدی بر روی تشکیلات القاعده باز کرده است و سران القاعده از بحران مالی غرب خوشحال هستند.

بروس هافمن استاد سابق در سازمان اطلاعات آمریکا که هم اکنون استاد دانشگاه جورج تاون است، اظهار داشت: شاخه نظامی القاعده همچنان به کوبیدن طبل جنگ ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: اقتصاد آمریکا در لبه پرتگاه است و تروریست‌ها آن را از لبه‌ پرتگاه به عمق آن خواهند فرستاد.

وی افزود: همچنان مشخص نیست که بن لادن حمله‌ دیگری از سر گیرد، اما مقامات آمریکایی اظهار داشتند که وی در حال برنامه‌ریزی برای از سرگیری حملات تروریستی است زیرا دو حمله‌ای که در سال ‌2001 به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی انجام شد، در ماه‌های اولیه دولت جدید آمریکا اتفاق افتاد. در کنار شرایط بد اقتصادی در آمریکا و اروپا، انتظار می‌رود در سال آینده نیز بحران اقتصادی اتفاق افتد و وضعیت اقتصادی کشورهایی همانند پاکستان که در حال حاضر با درگیری‌های داخلی و فقر روبه رو هستند، وخیم شود.

یک شهروند پاکستانی و کارمند سابق بانک جهانی اظهار داشت: کمبود شغل و افزایش قیمت کالاهای خوراکی باعث افزایش خشونت و تشنج در این کشور خواهد شد.

از سوی دیگر احتمال دارد بحران مالی در چین باعث بهتر شدن کارخانه‌ها و بیکاری کارگران و ایجاد شکاف‌های بزرگی بین طبقات اجتماعی شود.

یک عضو شورای روابط خارجی آمریکا اظهار داشت: قصه‌ موفقیت چین ‌30 سال ادامه یافت اما این کشور اکنون وارد مرحله‌بحرانی شده است.

یک کارشناس مطالعات آسیا در موسسه‌ هریتیج نیز اظهار داشت: مساله‌ی مطرح در بحران مالی موجود صعود چین به بالای نردبان نیست، بلکه مساله پایین آمدن ماست.

جیمز آر کلابر معاون وزیر دفاع در امور اطلاعاتی آمریکا، در برابر مقامات اطلاعاتی اظهار داشت، معاونان وی ابزارهای حمایت از گروه‌های ضد تروریستی و کاهش هزینه‌ها را بررسی می‌کنند. پس از حوادث ‌11 سپتامبر، برنامه مبارزه با تروریسم با بودجه‌ زیادی حمایت شد اما زمان بحرانی است که مقامات اطلاعاتی آمریکا را مجبور می‌کند که انتخاب‌های مشکلی انجام دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها