معاون غذا و داروی وزارت بهداشت:

سال گذشته 30 میلیارد قلم دارو مصرف شد

رسول دیناروند معاون غذا و داروی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، گفت: سال گذشته از 30 میلیارد قلم داروی مصرف شده در ایران بیش از یک میلیارد و 100 قلم دارو، استامینوفن بوده است.
کد خبر: ۲۱۶۴۹۲

به گزارش مهر ، دیناروند در حاشیه مراسم اختتامیه نخستین جشنواره کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو در زنجان در گفتگو با خبرنگاران افزود: شاخص های تجویز و مصرف منطقی دارو در کشور مایه شرمندگی است و باید روند موجود در کشور بهبود یابد.

وی با اشاره به بحث حمایتی وزرات بهداشت از داروهای بیماران خاص ادامه داد: این وزاراتخانه طی سالهای گذشته برای بهبود وضعیت تهیه دارو توسط بیماران خاص گامهای بزرگی برداشته است.

معاون غذا و داروی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به حمایت وزارت بهداشت از بیماران دیابتی ادامه داد: از 400 هزار بیمار دیابتی نیازمند به مصرف انسولین با 20 هزار میلیارد تومان  سوبسید حمایت می شود.

دیناروند، تعداد داروخانه های فعال کشور را 80 هزار مورد عنوان کرد و افزود: 95 درصد این داروخانه ها متعلق به دکترهای دارو ساز است.

وی با اشاره به وضعیت مصرف دارو در کشور گفت:  امسال برای حمایت از بیماران خاص  در زمینه تهیه دارو 350 میلیارد تومان سوبسید مصرف شده است.

دیناروند تجویز اصولی و مصرف منطقی دارو را از چالش های مهم این وزارتخانه دانست و گفت: در سال های اخیر تلاش های زیادی در این خصوص انجام شده است.

معاون غذا و داروی وزارت بهداشت با بیان اینکه حیات بخشی همچنین تباهی، از مشخصه های مصرف دارو است، یادآورشد: دارو به عنوان یک ماده شیمیایی اگر در حد مطلوبی وارد بدن شود اثر درمانی دارد و بالاتر از آن، اثر سمی و کمتر از حد مطلوب، بی اثر است.

دیناروند، مصرف بیش از حد یک دارو را دارای عوارض متعدد دانست و افزود: مصرف بیش از حد یک دارو می تواند کشنده باشد و باید به شکل اصولی مصرف شود و یکی از علل جهش متوسط عمر بشر نیز طی 300 سال گذشته مربوط به داروها بوده است.

معاون غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،  ادامه داد: مصرف داروهای روان گردان و اعصاب و روان به صورت سرسام آور در حال افزایش است که برای جلوگیری از مصرف بی رویه دارو، رعایت ضوابط و حمایت داروسازان و پزشکان یک ضرورت است.

وی یادآورشد: امروزه سرمایه هنگفت صرف ساخت داروهای مفید و موثر برای نجات جان انسان ها می شود: با این حال، برخی بیماری های صعب العلاج درمان قطعی ندارند و فقط توسط پزشک کنترل می شوند.

دیناروند، سلامت محوری را از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد و گفت: سالانه میلیاردها دلار برای تهیه اقلام دارویی و درمانی در کشور هزینه می شود و برای کاهش آن باید به ریشه بیماری ها توجه شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها