حمیده سادات هاشمی‌

به ‌کاهش‌ گازهای ‌گلخانه‌ای‌ کمک ‌کنید

حدود 85 درصد کل گرمایش گلخانه‌ای در سطح کره زمین مربوط به وجود آب در اتمسفر است؛ اما نگرانی خاصی در مورد افزایش زیاد در بخار آب اتمسفر فرآیندهای طبیعی وجود ندارد. نگرانی اصلی در مورد آن دسته از گازهایی است که در سال‌های اخیر بشدت در اتمسفر افزایش یافته است و به مقدار زیادی تابش‌های مادون قرمز منتشر شده از زمین را جذب می‌کنند.
کد خبر: ۲۱۵۰۱۰
هر سال در نتیجه فرآیندهای زیستی و فیزیکی مختلف، مقدار زیادی کربن به صورت گازکربنیک به اتمسفر زمین وارد و از آن خارج می‌شود که در راس آنها می‌توان به سوزاندن سوخت‌های فسیلی توسط انسان اشاره کرد.

گازکربنیک در ارتباط با مسأله گرمایش جهانی بسیار مورد توجه است و حدود 50 تا 60 درصد اثر گلخانه‌ای انسان منشأ آن به این گاز نسبت داده می‌شود. تراکم این گاز در حدود 130 سال پیش در آغاز انقلاب صنعتی حدود 280ppm بوده ، امروزه تراکم این گاز در اتمسفر حدود   ppm 350 است و انتظار می‌رود مقدار آن تا سال 2050 به  ppm 450 برسد که بیش از 5/1 برابر سطح آن در پیش از انقلاب صنعتی است. میزان زیاد انتشار گازکربنیک و رشد زیاد انتشار آن حاکی از آن است که افزایش گازکربنیک از منابع انسان منشأ و از جمله سوزاندن سوخت‌های فسیلی و جنگل‌زدایی بوده است. البته عواملی طبیعی نظیر فتوسنتز در طبیعت و حل شدن گازکربنیک در آب دریاها و اقیانوس‌ها میزان گازکربنیک تولید شده از فعالیت‌های انسانی را در اتمسفر کاهش می‌دهد.

 با افزایش گازهای گلخانه‌ای و به دنبال آن افزایش دمای متوسط کره زمین، باید منتظر فجایع بزرگی بود.

طوری‌که اگر دمای متوسط هوای کره زمین 3 درجه افزایش یابد، سبب می‌شود تا سطح آب اقیانوس‌ها و دریاها تا 100 سانتی‌متر بالا بیاید و نهایتا سطح وسیعی از سواحل دریاها، اقیانوس‌ها و جزایر مسکونی زیر آب رود.

به این ترتیب بر شدت سیل‌ها افزوده شده و خسارات مالی و جانی زیانباری به بار خواهد آمد، ازاین‌رو محصولات کشاورزی بشدت کاهش پیدا می‌کند.

بر اثر تغییرات آب و هوایی، بسیاری از گیاهان و جانوران مناطق از بین می‌روند و امراض مناطق گرمسیری به دیگر نقاط سرایت کرده و اثرات مرگباری از خود به جای می‌گذارند. به این ترتیب کارشناسان به دنبال راه‌هایی جهت کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند. علاوه بر تصمیم دولتمردان در سطح کلان، نقش تک‌تک افراد در این بخش موثر است و می‌تواند به حفظ زمین کمک کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها