ابراهیم رزاقی در گفتگو با ایرنا با اشاره به برخی از موضوعهای مطرح شده در نامه رئیسجمهور در خصوص بحران غرب و ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی نوین به 200 نفر از اقتصاددانان کشور، افزود: در گذشته غرب برای برون رفت از بحرانهای مالی، موضوع مبارزه با کمونیسم را مطرح میکرد و هماکنون میتواند برای سر پوش گذاشتن به بحران مالی ایجاد شده، پرچم مبارزه با تروریسم را در جهان مطرح کند.وی در ادامه اظهار کرد: در نظام سرمایهداری، عقلانیت وجود ندارد و همواره خرد جمعی عمل میکند. آنها معتقدند همه چیز را بازار ساماندهی میکند و نظام سرمایهداری به نقش دولت در اقتصاد، اعتقادی ندارد.
رزاقی در ادامه گفت: آمریکا مدتهاست که با کسریهای عظیم بودجه و تراز پرداختها مواجه است.رزاقی بیان کرد: بروز جنگ در کشورهای عراق و افغانستان و سوء استفاده از دلار به عنوان پول بینالمللی به شکل بی رویه و بدون پشتوانه از دیگر معضلاتی است که این کشور، در چند سال گذشته با آن مواجه بوده است.
استاد اقتصاد دانشگاه تهران یادآور شد: هم اکنون رشد اقتصادی آمریکا نزدیک به صفر است و شکی نیست که سرمایه داری جهانی میتواند از طریق ایجاد بحرانهای اقتصادی در دیگر کشورها، بحران مالی خود را کاهش دهد.
به گفته وی، نظام سرمایه داری از طریق بحرانهای مالی میتواند خود را به گونهای تجهیز کند که حتی از پرداخت بدهی هایش سر باز زند.رزاقی سپس با اشاره به مقایسه بحران اخیر آمریکا با بحران دهه 1930 میلادی گفت: در 1930میلادی، آمریکا این گونه در جهان شبکه سازی نکرده بود.
وی اظهار کرد: به طور یقین بحران اقتصادی غرب در کوتاه مدت مهار نخواهد شد، زیرا بیاعتمادی به دلار و سهام در آمریکا بسادگی از سوی مردم برطرف نمیشود. هم اکنون بخش قابل توجهی از جمعیت این کشور (حدود 80 میلیون نفر)که با سود سهام امرار معاش میکردند، به خیل افراد فقیر در این کشور پیوستهاند.
رزاقی در پاسخ به پرسش رئیس جمهور در خصوص دخالت دولت در بحران گفت: بیشک دخالت دولت میتواند از متلاشی شدن اقتصاد آن کشور جلوگیری کند، زیرا در غیر اینصورت انقلابی عظیم میتوانست تمام بنیانهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آمریکا را به خطر اندازد.