به نقل از منابع عبری، بررسیهای اولیه نیروی هوایی اسرائیل «نقص فنی» سامانه پدافندی پیکان را گزارش میدهد؛ هرچند ارتش اشغالگر قدس هرگونه ضعف در سیستم پدافندی را تکذیب کرده است.جدا از بهانههای اسرائیل درباره سیستم دفاعی صهیونیستی، سامانه پدافندی آمریکایی تاد نیز نتوانست در مقابل موشک یمنی پاسخ مناسبی بدهد. این سامانه دفاعی، توانایی رهگیری موشکها در ارتفاع ۴۰ تا ۱۵۰ کیلومتری فضای نزدیک به جو را دارد. در همین راستا، یحیی سریع، سخنگوی نظامی یمن، در یک بیانیه تلویزیونی اعلام کرد: «محاصره هوایی فراگیر علیه رژیم صهیونیستی در واکنش به تصمیم این رژیم برای گسترش عملیات خود علیه غزه، اعمال خواهد شد.» وی گفت که این عملیات با موشک بالستیک فراصوت انجام شده و به هدف اصابت کرده است.حزام الاسد، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله نیز خاطرنشان کرد: «فرودگاه بنگوریون هم به سرنوشت ایلات گرفتار میشود؛ در آینده نزدیک غافلگیریهای میدانی شگفتآور یمنیها در راه است.» غافلگیریهای میدانی آتی از سوی یمن همه را حیرتزده خواهد کرد و چرخ مهاجرت معکوس را از فلسطین به حرکت درمیآورد. سرنوشت بندر ایلات در انتظار فرودگاه بنگوریون تلآویو است.این پیروزیهای جدید جنبش انصارالله مقابل صهیونیستها در حالی رخ میدهد که پیشتر رئیسجمهور آمریکا در آغاز کارزار نظامی خود علیه یمن با خوشخیالی به انصارالله اعلام کرد: «دوران شما به پایان رسیده است و حملاتتان باید از امروز متوقف شوند.»
توقف فعالیت مهمترین فرودگاه صهیونیستها
با توجه به موفقیت حمله موشکی یمنیها به فرودگاه بنگوریون، روند عادی پروازهای خارجی به رژیمصهیونیستی به محاق رفته است. گروه لوفتهانزا (شامل لوفتهانزا، اتریشین و سوئیس)، ایر ایندیا و ویز ایر پروازهای خود به اسرائیل را تا ۶ می (۱۶اردیبهشت)تعلیق کردند.یونایتد ایرلاینزنیز پروازهای خود را تا ۸ می(۱۸اردیبهشت)لغو کرده است. سایر شرکتهای هواپیمایی ازجمله ایرفرانس و دلتا نیز پروازهای روز یکشنبه را کنسل کردند. طبق اعلام وبسایت فرودگاهی اسرائیل در همان روز، برخی شرکتهای هواپیمایی خارجی ازجمله اتیوپی ایرلاینز، فلای دبی، ایبریا و بلو برد ایرویز پروازهای برنامهریزیشده خود به مقصد تلآویو را طبق برنامه عادی انجام دادند.
شکست اسرائیل در مهار انصارالله
رژیم صهیونیستی در پاسخ به انسداد دریایسرخ در حمایت از مردم فلسطین توسط رزمندگان انصارالله و حملات موشکی وهمچنین پهپادی یمن به اراضی اشغالی، حملات هوایی گستردهای را در تابستان ۲۰۲۴ علیه مواضع انصارالله آغاز کرد که با وجود شهادت بسیاری از یمنیها مانعی در برابر استمرار یورش هوایی انصارالله در پشتیبانی از جنبش حماس ایجاد نکرد. رژیمصهیونیستی در بمباران یمن از جنگندههای اف۱۵ و اف۳۵آی استفاده کرد و هواپیماهای بوئینگ ۷۰۷ هم برای سوختگیری هوایی به کار گرفته شدند. تحلیلگران بر اهمیت این عملیات تأکید و اشاره کردهاند که اهداف مورد حمله در فاصله ۱۷۰۰کیلومتری از اسرائیل قرار داشتند.تمام این حملات جنگندههای صهیونیستی در نهایت نتوانست فشار ملموسی بر همبستگی یمن با جنبش حماس وارد کند و تنها انعقاد قرارداد آتشبس میان ارتش اشغالگر قدس و گردانهای عزالدینالقسام به اتمام حملات انصارالله به رژیم صهیونیستی منجر شد.
ورود ناموفق ترامپ به معرکه دریای سرخ
چهلوهفتمین رئیسجمهور آمریکا گمان میکرد که در میان تمام پروندههای جهان، مورد یمن لقمه کوچکی است اماجنبش انصارالله بدون تغییر محسوسی به رویه خود ادامه داد. از ۱۵ مارس (۲۵ اسفند سال گذشته) نیروی دریایی و هوایی آمریکا جهت حمایت از رژیمصهیونیستی که معاهده آتشبس را نقض و حملات خود را به باریکه غزه آغاز کرده بود، مواضع انصارالله، حامی تمامقد فلسطینیها را مورد حملات همهجانبه قرار داد.این حملات که مقامات آمریکایی آن را مهمترین «اقدام نظامی دوره دوم ترامپ» توصیف کردهاند، توسط جتهای جنگنده ناو هواپیمابر یواساس هری اس. ترومن مستقر در شمال دریایسرخ، هواپیماهای تهاجمی نیروی هوایی آمریکا و پهپادهای مسلح که از پایگاههای منطقهای پرتاب شده بودند، انجام شد.در آخرین موج حملات آمریکاییها در بامداد دیروز به استان صنعا شش حمله هوایی در منطقه بنیمطر انجام شد. همچنین منطقه الملکه در این استان و خیابان اربعین در منطقه سعوان در استان صنعا هدف حمله جنگندههای آمریکایی قرارگرفت. وزارت بهداشت یمن با اعلام آمار ابتدایی قربانیان این حمله اعلام کرد که در این حمله موشکی دستکم ۱۴ شهروند یمنی زخمی شدهاند. در منطقه بنیالحارث نیز حمله موشکی جنگندههای آمریکایی به نزدیکی یک مسیر عبور و مرور خسارتهایی را به بار آورد. منطقه عطان در صنعا نیز هدف حملات آمریکاییها قرار گرفت.
تغییر معادله توسط موشکهای یمنی
روزنامه معاریو در گزارشی به نقل از آوی اشکنازی، تحلیلگر سرشناس امور نظامی و امنیتی خود فاش کرد که یکی از پهپادهای ارتش یمن تنها چند متر با اصابت به ایستگاه تولید برق در نزدیکی عسقلان فاصله داشته و این موضوع زنگ خطر جدی برای تلآویو بهحساب میآید.اشکنازی با اشاره به حملات گسترده یمن طی یکسالونیم گذشته اظهار داشت: دهها موشک و پهپاد از سوی یمن به سمت اسرائیل پرتاب شدهاند و مشخص شده که رهگیری همه آنها غیرممکن است؛ نمیتوان در آسمان اسرائیل دیواری ساخت که جلوی این تهدیدات را بگیرد.وی موفقیتهای ارتش یمن را «بیسابقه» توصیف کرد و گفت: یمنیها توانستند به یکی از نمادهای حاکمیت اسرائیل آسیب وارد کنند و همچنین در تحقق هدف راهبردی خود یعنی قطع ارتباط اسرائیل با جهان بیرون، بسیار موفق عمل کردهاند.اشکنازی در ادامه گفت: بیش از ۱۸ماه است که ارتش یمن با مختلکردن مسیر کشتیرانی در تنگه بابالمندب، مانع ورود کشتیهای تجاری به بندر ایلات شده و حتی از حرکت آنها از کانال سوئز به سمت بنادر اسرائیلی در دریای مدیترانه جلوگیری کرده است.
حمله مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی به یمن
شب گذشته و در پی تهدید بنیامین نتانیاهو برای حمله به یمن، اخباری مبنی بر حمله این رژیم به نقاط مختلف این کشور منتشر شد. «شبکه ۱۴» رژیمصهیونیستی مدعی شد که نزدیک به ۳۰ جنگنده این رژیم حملات هوایی گستردهای را به مناطق مختلف یمن انجام دادهاند و مشخصا ۹هدف را در صنعا و الحدیده هدف قرار دادهاند. همزمان گزارشهایی درباره حمله آمریکا به اهدافی در استان صنعا هم منتشر شد. شبکه خبری آکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که حملات هوایی رژیمصهیونیستی در یمن با هماهنگی آمریکا انجام میشود و در این حملات هوایی بندر الحدیده و یک کارخانه بتنسازی را هدف گرفته است.