به گزارش مهر ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اظهار کرد: بر اساس بررسیهای میدانی باستانشناسان در جنوب شهر رشت، بقایای گورستانی با قدمت بیش از ۳۰۰۰ سال کشف و شناسایی شده است.
جهانی تصریح کرد: این آثار تاریخی که در جلگههای گیلان قرار دارند، نشاندهنده سکونت انسان از سمت رودبار تا نزدیکیهای رشت و در محدوده ۱۵ کیلومتری شهر رشت در داخل جنگلهای هیرکانی هستند.
وی افزود: شواهد و مدارک تاریخی به دست آمده بیانگر وجود سکونت در این منطقه از هزاره اول پیش از میلاد تا دورههای اشکانی، ساسانی و اسلامی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه به دلیلعدم انجام کاوشهای باستانشناسی هنوز مستندات دقیقتری برای تأیید تاریخ این منطقه وجود ندارد افزود: مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است تا بتوان شواهد قطعیتری از سکونت انسان در جلگههای گیلان از ۳۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح به دست آورد.
جهانی یادآور شد: این کشفیات نشان میدهد انسانهای اولیه از سمت رودبار به سمت جلگههای گیلان و به ویژه شهرستان رشت مهاجرت کردهاند.
به گفته مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان رودخانه سپیدرود نقش مهمی در شکلگیری تمدن و فرهنگ این منطقه ایفا کرده است.
جهانی تصریح کرد: کشف گورستانها، همراه با آثار و بقایای انسانی، بیانگر تاریخ کهن گیلان و وجود تمدنهای پیش از اسلام در این استان است.
وی افزود: این کشفیات فرصتی جدید برای مطالعه تاریخ و تمدن منطقه گیلان فراهم کرده است که نیازمند مطالعات و کاوشهای بیشتری در این حوزه میباشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم؛
گفتوگو با دکتر مراد عنادی، مدیرعامل موسسه«جامجم» در آستانه بیست و ششمین سالگرد انتشار این روزنامه
در گفتوگوی اختصاصی با نماینده جنبش جهاد اسلامی در تهران مطرح شد