به گزارش جام جم آنلاین همدان، رضا بهراملو با بیان اینکه دولت شرایط خوبی برای اجرای طرح مولدسازی ایجاد کرده که باید از این ظرفیت برای پیشرفت و ارائه خدمات به تولیدکنندگان استفاده کنیم افزود: اجرای این طرح گامی مهم در راستای رشد تولید، استفاده از ظرفیتهای مردمی و پتانسیلهای موجود در روستاها است.
وی خاطرنشان کرد: روستا نمادی از پویایی و کارآفرینی است که میتوان با احیای ظرفیتهای بومی و محلی برای رونق اشغال و تولید در این مناطق گام برداشت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان افزود: حمایت و توجه دولت به روستاها، تلاشی برای بازگشت و تقویت جنبه تولیدکنندگی روستاییان و به عبارتی راهبردی برای توسعه روستا است.
وی اظهار کرد: یکی از راهکارهای اساسی برای رشد تولید و بهرهگیری از سرمایههای مردمی و ظرفیتهای آماده در جهت توسعه تولید، توجه به روستاها است؛ بر همین اساس، طرح مولدسازی روستاها برای اولین بار در سطح کشور در استان همدان کلید خورده است.
بهراملو با اشاره به اهداف این طرح افزود: هدف ما در این طرح چهار محور اساسی را دنبال میکند؛ تغییر رویکرد روستاها از حالت مصرفکننده صرف به واحدهای تولیدکننده فعال. در این راستا، پس از حدود یک سال کار کارشناسی و تشکیل کارگروههای تخصصی، دستورالعملهای فنی و حقوقی در ۴ زمینه دامداریهای روستایی، گلخانههای کوچکمقیاس، صنایع کوچک روستایی و روستا بازار تدوین شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تشریح اقدامات انجام شده برای اجرای این طرح گفت: در تدوین این دستورالعملها، جلسات متعددی با حضور تمامی دستگاههای مرتبط با حوزه روستایی از جمله نظام دامپزشکی، نظام مهندسی، بهداشت و محیط زیست، بنیاد مسکن و معاونتهای مختلف سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد تا بتوانیم با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و زیرساختهای آماده در روستاها، با حداقل استعلام و در بسیاری از موارد بدون نیاز به استعلامات پیچیده، زمینه را برای تولید فراهم کنیم.
وی با تأکید بر عملیاتی شدن این طرح بیان کرد: کشاورزان و سرمایهگذاران بدانند که این یک طرح عملیاتی است و ما به دنبال تحقق شعار سال ۱۴۰۴، جهش تولید با مشارکت مردم، در بستر روستاها هستیم.
بهراملو عنوان کرد: روستاها با داشتن زمین و نیروی انسانی آماده، پتانسیل بالایی برای تولید دارند و با تسهیل مسائل حقوقی و فنی که در این دستورالعمل دیده شده، میتوان این ظرفیت را به فعلیت رساند.
وی در ادامه به تشریح چهار محور اصلی طرح مولدسازی روستاها پرداخت و مطرح کرد: در بخش دامداریهای روستایی هدف ما احیای شیوه سنتی دامداری در روستاها است. کسانی که محل نگهداری دام دارند و نیازمند بازسازی جزئی هستند، میتوانند با حل مسائل فنی و حقوقی و بهرهمندی از تسهیلات اندک تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان از طریق بنیاد علوی، کمیته امداد و برخی بانکها، به پرورش دام سبک (زیر ۹۹ راس) و سنگین (زیر ۲۰ راس) در داخل طرح هادی روستا و حیاط منازل خود بپردازند که این امر به تأمین گوشت قرمز و محصولات لبنی مورد نیاز استان و کشور کمک شایانی خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در بخش گلخانههای کوچکمقیاس روستایی، روستاییان میتوانند در گوشه حیاط منازل خود گلخانههایی با مساحت زیر ۳۰۰ متر مربع احداث کنند و مجوز این گلخانهها ظرف ۲۴ ساعت صادر شده و بدون نیاز به استعلامات پیچیده، امکان تولید سبزی، صیفی و محصولات گلخانهای نظیر گلهای شاخه بریده فراهم میشود که با بررسیهای انجام شده، مشکل خاصی در زمینه تامین آب مورد نیاز این گلخانهها در روستاهای استان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در بخش صنایع کوچک روستایی شامل شانزده زیرمجموعه متنوع از صنایع کوچک قابل اجرا در روستاها است که از جمله این صنایع میتوان به صنایع لبنی (تولید ماست، پنیر، کشک)، خشک کردن میوهجات، بستهبندی حبوبات و غلات اشاره کرد؛ روستاییان میتوانند با دریافت مجوزهای لازم، محصولات تولیدی خود را فرآوری و بستهبندی کرده و به بازار عرضه کنند.
بهراملو با بیان اینکه در بخش روستا بازار بازارچههایی در روستاها طراحی شده است تا محصولات تولیدی روستاییان، که عمدتاً محصولات سالم هستند، به طور مستقیم به مصرفکنندگان عرضه شود، ادامه داد: در این بازارچهها، علاوه بر محصولات کشاورزی و دامی، امکان عرضه نان محلی و سایر محصولات صنایع کوچک روستایی نیز فراهم خواهد شد که در این طرح پیشبینی شده است که در هر چند روستا یک آسیاب برای تولید آرد کامل و سنتی ایجاد شود.
وی با اشاره به مزایای اجرای این طرح تأکید کرد: اجرای طرح مولدسازی روستاها علاوه بر رونق تولید و اشتغال در روستاها، به توسعه گردشگری روستایی و کشاورزی گردشگری نیز کمک خواهد کرد و گردشگران با دیدن روستاهای مولد، تمایل بیشتری به بازدید از این مناطق خواهند داشت و این امر موجب رونق اقتصاد محلی خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با دعوت از تمامی کشاورزان و روستاییان برای مشارکت در این طرح افزود: در مرحله اول، ۲۰۰ روستای استان به عنوان هدف اجرای این طرح انتخاب شدهاند و پس از آن، تمامی یک هزار و ۷۰ روستای استان تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.
وی یادآور شد: هدف نهایی ما این است که روستاهای استان همدان به جای اینکه صرفاً مصرفکننده باشند، به قطبهای تولید و صادرات محصولات باکیفیت تبدیل شوند.
بهراملو بیان کرد: علاوه بر استقبال کشاورزان، نیازمند همکاری بانکها و موسسات اقتصادی استان هستیم؛ در حال حاضر، بنیاد علوی عاملیت اجرای این طرح در ۲۰۰ روستا را بر عهده گرفته و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز آمادگی خود را برای ارائه تسهیلات به ۲۰۰ روستای دیگر اعلام کرده است، با اجرای این طرح، امیدواریم گامی موثر در راستای امنیت غذایی پایدار و کمک به اقتصاد و آرامش مردم استان همدان برداریم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان