سارا خوشهچین، مهدی رنجبر، مهدی ضیاپور و رحمان فصاحت چهار کوهنورد لارستانی بودند که روز یکشنبه،۲۱ بهمن با وجود برف و کولاک شدید و هشدار فدراسیون و هیاتها به قله دماوند صعود کردند. آنها که کوهنوردانی حرفهای بودند، با تجهیزات مسیر صعود را در پیش گرفتند اما نمیدانستند چند ساعت بعد با رسیدن به ارتفاعات چه سرنوشت تلخی در انتظارشان است. این چهار کوهنورد در طول مسیر مشکلی نداشتند و ازجبهه شمالی به سمت قله حرکت کردند اما در ارتفاع ۵۵۰۰ متری اسیر وضعیت جوی وحشتناک شدند. ساعت ۸ صبح سرپرست گروه وقتی متوجه مشکل میشود سریع با هلالاحمر و فدراسیون کوهنوری تماس میگیرد و درخواست کمک میکند.
بلافاصله تیمهای امدادی هلالاحمر از آمل و تیم ویژه کوهنوردی سازمان امداد و نجات هلالاحمر وارد عمل شده و همراه تیم امدادی فدراسیون کوهنوردی تلاش برای یافتن آنها را آغاز کردند. تا عصر همان روز هیچ ارتباطی با کوهنوردان وجود نداشت و ارتباط با آنها قطع شده بود.روز بعد اما ارتباط با سرپرست تیم کوهنوردی برقرار و مشخص شد یکی از کوهنوردان که تنها زن همراه آنها بوده، جانش را بر اثر سرما و یخزدگی از دست داده است. یک تیم امدادی از هلالاحمر آمل ابتدا به سمت بارگاه سوم و یک تیم هم به سمت ناندل حرکت کردند تا به کوهنوردان مفقود شده برسند. درحالی که همه امیدها برای زنده پیدا کردن کوهنوردان مفقود شده رنگ میباخت، ظهر دیروز امدادگران متوجه شدند سرپرست تیم کوهنوردی لارستان توانسته خود را به بارگاه دوم دماوند برساند. بلافاصله تیمهای امدادی به آنجا رفتند و مرد کوهنورد را از یک قدمی مرگ نجات دادند.
یکی از امدادگران حاضردر عملیات جستوجو به جامجم گفت:ازچند روزقبل هواشناسی، سازمان مدیریت بحران،هلالاحمر و فدراسیون کوهنوردی هشدارهایی را صادر و با توجه به شرایط جوی از کوهنوردان خواسته شده بود به سمت ارتفاعات صعود نکنند. متاسفانه این گروه چهار نفره بدون توجه به هشدارها از سمت جبهه شمال کار صعود را آغاز کردند. یک نفر ازاعضای تیم درهمان جبهه شمالی دچار حادثه میشود.درمسیر برگشت هم این کوهنوردان مسیربازگشت را گم کرده و ازمسیری بازمیگردند که مسیر اصلی صعود نیست. به گفته این امدادگر، کوهنورد زن این تیم در جبهه شمالی جانش را از دست داده و نفر دوم هم روز دوشنبه حین بازگشت جانش را از دست داد.وی با بیان اینکه دسترسی به کشته حادثه به دلیل قرار داشتن در یالی سخت ازپایین امکانپذیر نیست، تاکید کرد: تیمهای امدادی باید صعود ۵۰۰۰ متری انجام داده و از آنجا به سمت یالی که افراد حضور دارند به پایین بیایند. این یال بسیار بدمسیر و بهمنگیر است. او در مورد اینکه دسترسی به افراد جانباخته میسر است یا خیر گفت: هر دو جانباخته این گروه در ارتفاع ۴۷۰۰ متری هستند و مکان حضورشان مشخص است اما دسترسی به آنها برای انتقال اجساد سخت است. محل وجود جسدها دمای منفی ۴۴ درجه دارد و باد با سرعت بین ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر در حال وزیدن است.
به گزارش جامجم، تیمهای امدادی و بالگرد هلال احمر در ارتفاعات دماوند و پایگاه امدادی امل حضور دارند تا در صورت بهتر شدن وضعیت جوی برای انتقال اجساد دو کوهنورد عملیات خود را انجام دهند. این در حالی است که از سرنوشت آخرین عضو این گروه خبری نیست و با طولانی شدن عملیات احتمال اینکه او هم جان خود را از دست بدهد وجود دارد.