به گزارش
جام جم آنلاین، محمد میری افزود: هزینه نصب نیروگاه خورشیدی هر حلقه چاه کشاورزی برای تولید ۷۵ تا ۸۰ کیلووات برق، نزدیک به ۲۵ تا ۳۰ میلیارد ریال است.
وی بیان کرد: از مجموع ۳۷۰ هزار بهرهبردار کشاورزی در خراسان رضوی ۸۰ درصد خرده مالک هستند و با توجه به قطعی برق تنها در حد چند دقیقه میتوانند از آب استفاده کنند.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: برای توسعه نصب نیروگاههای خورشیدی در چاههای کشاورزی، پیشنهاد میشود از محل ظرفیت صندوق توسعه ملی، فروش اوراق مشارکت، اعطای تسهیلات بانکی و جذب اعتبارات از سایر منابع، زمینه حمایت از کشاورزان فراهم شود.
وی اظهار کرد: بهرهبرداران کشاورزی خراسان رضوی تا امروز نشان دادهاند برای جبران ناترازی بخش کشاورزی استان به شیوههای مختلف نظیر اعمال شیوههای بهزراعی و نیز روشهای نوین آبیاری، از هیچ کوششی دریغ نکرده اند.
میری گفت: قطعی مکرر برق از ابتدای خرداد تا پایان شهریور امسال، ۲۴ همت به حوزه تولیدات کشاورزی استان شامل زراعی و باغی زیان وارد کرده که در نتیجه آن با کاهش ۱۵۰ هزار تنی تولید محصولات کشاورزی مواجه شدیم.
وی ادامه داد: اکنون مالکان ۲ هزار حلقه چاه در استان خراسان رضوی برای اجرای انرژی تجدیدپذیر و نیروگاه خورشیدی، اعلام آمادگی کردهاند.
۹۵ چاه به نیروگاه خورشیدی مجهز شدند
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: از سوی دیگر ۹۵ حلقه چاه کشاورزی در استان به نیروگاه خورشیدی مجهز شده است و ۵۰۰ حلقه چاه در سیر مراحل اداری و نصب این نوع نیروگاهها هستند، ولی هنوز به مرحله امضای قرارداد نرسیدهاند.
میری بیان کرد: اکنون هشت هزار و ۹۶۵ حلقه چاه برقی در استان خراسان رضوی وجود دارد که در تابستان با اعمال خاموشی ۴۸۰ ساعت برای هر حلقه چاه، معادل ۱۲ درصد کاهش حجم آبیاری مزارع اتفاق افتاد که منجر به تنش آبی و به تبع آن خسارت به تولید شد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.