به گزارش جام جم البرز، علیرضا عباسی در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان البرز که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: در ضمن اینکه از اقدامات دستگاههای مختلف در جهت حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی تشکر میکنم، ولی تخریب هفت هزار ساخت و ساز غیر مجاز یعنی اینکه به موقع به وظایف خود عمل نکرده ایم و با کوتاهی دیروز خود، امروز چوب حراج به سرمایه اجتماعی استان و کشور میزنیم.
وی در ادامه تأکید کرد: نباید بگذاریم در استان البرز با این وسعت جغرافیایی کم، کار به جایی برسد که هزاران ساخت و ساز غیر مجاز انجام شود و مجبور به تخریب هفت هزار ساخت و ساز غیر مجاز شویم.
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد تصریح کرد: سرمایه اجتماعی استان از همه چیز مهمتر است؛ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات را داریم، ولی برای اجرای آن یک سری اقدامات پیشینی و یک سری اقدامات پسینی داریم و اگر اقدامات پیشینی و پیگیریهای لازم را قبل از وقوع ساخت و ساز غیر مجاز انجام دهیم کار به اینجا نخواهد رسید.
عباسی عنوان کرد: به دلیل پیشرو بودن استان البرز، انتظار داریم سهم ما از کشاورزهای نمونه موجود در کشور خیلی بیشتر باشد؛ انتظار نداریم که در بین ۲۴۰ مورد کشاورز نمونه، تنها سهم استان ما هشت مورد کشاورز نمونه باشد. این یعنی با استانهای دیگر در یک سطح و اندازه هستیم، در صورتی که به عنوان استان پیشرو، باید تفاوت فاحشی با استانهای دیگر داشته باشیم.
وی بیان کرد: در بسیاری از بخشها میتوانیم جلوتر از بقیه باشیم و رکوردها سرانهها و نمونههای کشور را درو کنیم؛ ما به عنوان قطب علم و فناوری کشور خصوصا در زمینه کشاورزی باید نمونههای موفقی را به کشور ارائه دهیم، امروز سامانههای ماهوارهای توان ارائه اطلاعات جهت پیشگیری از وقوع تغییر کاربری را به ما میدهد که باید به عنوان استان پیشرو از این فناوریها استفاده کنیم و از جرم تغییر کاربری قبل از وقول آن جلوگیری کنیم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یادآور شد: از اقدامات بعد از تغییر کاربری که دستگاهها خصوصا سازمان جهاد کشاورزی استان انجام داده و حدود هفت هزار مورد ساخت و ساز غیر مجاز را تخریب کرده تشکر میکنیم، ولی این هفت هزار مورد یعنی اقدامات پیشینی و پیشگیرانه آن انجام نشده است؛ ما یک وضع موجود داریم که درصد قابل توجهی از اراضی زراعی و باغی تغییر کاربری داده شده اند که باید در برخورد با متخلفین بدون ملاحظه اقدام شود، ولی از طرف دیگر باید از افزایش و پیشروی آن نیز جلوگیری کنیم.
وی اضافه کرد: با آن تغییر کاربریهای انجام شده باید برخورد و تعیین تکلیف شوند و ما هم خواستار عدم تخریب نیستم، ولی نباید بگذاریم که تعداد آنها بیشتر شود؛ باید برای جلوگیری از پیشروی تغییر کاربری اراضی یک کارگروهی تشکیل و همه مجموعههای دارای ظرفیت حتی دستگاه قضائی در آن عضویت داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: از این سامانههای ماهوارهای نیز باید برای تشخیص تغییر کاربری اراضی در همان ابتدای کار استفاده کنیم و جلوی تغییر کاربری را از نقطه شروع بگیریم و اجازه انجام به آنها ندهیم؛ در عین استفاده از سامانههای نوین، دستگاههای اطلاعاتی، قضایی، سازمان بازرسی، منابع طبیعی، امور اراضی و جهاد کشاورزی باید بطور منسجم پای کار بیایند.
عباسی تصریح کرد: این حیف است که در استان البرز به سرمایههای اجتماعی خود چوب حراج بزنیم؛ جایگاه استان البرز این نیست و باید استان نمونه از نظر جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و ارتقای سرمایه اجتماعی باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد