به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین - خوزستان،عبدالله عذاری اهوازی در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان در نشست خبری، ماموریت اصلی شرکت نفت و گاز اروندان براساس سیاستهای وزارت نفت را تولید نفت خواند و گفت: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده قصد داریم چاه به چاه پیش رویم و شرکت در کشور حدود ۱۱۳ دکل دارد.
مدیرعامل نفت و گاز اروندان بیان کرد: مناطق آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی و دارخوین در حوزه این شرکت برای تولید نفت قرار دارند.
وی افزود: برای تولید چاههای سنگین مثل مخزن سروک با ظرفیت ۵۰۰ بشکه کلی هزینه میشود لذا هرچه تعداد این چاهها بیشتر شود دردسر عملیات نیز بیشتر میشود.
مدیرعامل نفت و گاز اروندان نگهداشت تولید را مسالهای با اهمیت اعلام و عنوان کرد: هر مخزن به صورت متوسط در سال پنج درصد کاهش تولید دارد که باید جلو این کاهش را گرفت.
عذاری اهوازی گفت: با توجه به کمبود دکل، مواد و کویل تیوبینگ، نگهداشت کاری سخت است، اما با اقدامات ابتکاری نه تنها تولید را حفظ کرده ایم بلکه افزایش تولید هم داشته ایم.
وی با اشاره به موضوع توسعه گفت: باید علاوه بر نگهداشت، تولید را افزایش داد که این نیاز به چاه جدید و هر چاه نیاز به دکل جدید دارد.
وعده تولید ۴۰۰ هزار بشکهای نفت در دولت چهاردهم
مدیرعامل نفت و گاز اروندان با بیان اینکه با وجود مشکلات، اما موفق عمل میکنیم، تصریح کرد: در دولت جدید وعده داده شده که تولید ۴۰۰ هزار بشکهای داشته باشیم لذا در این خصوص در شرکت کمیته تشکیل داده و چاه به چاه برنامه ریزی کرده ایم.
عذاری اهوازی ادامه داد: ابتدای سال جاری تعهد میدان آزادگان جنوبی در خصوص افزایش تولید ۱۲۴ هزار بشکه بوده و در حال حاضر به صورت متوسط ۱۵۰ هزار بشکه در روز تولید داریم. در آزادگان شمالی نیز به طور متوسط ۶۱ هزار بشکه در روز و در میدان دارخوین نیز ۱۰۰ هزار بشکه تولید میشود، اما به این میزان هم راضی نیستیم.
وی گفت: حدود ۲۰ چاه دیگر داربم که اگر با کمک شرکت مهندسی توسعه نفت وارد مدار شوند میزان تولید افزایش بسیار خواهد داشت.
مدیرعامل نفت و گاز اروندان با بیان اینکه تعمیر چاه، احداث خطوط لوله جدید، تعمیرات خطوط لوله قدیمی، ابتکارات جدید در گسلیفت به جای پممپ درون چاهی و اقدامات فراورشی سبب شد تولید بیشتری از چاهها داشته باشیم، افزود: اکنون روزانه یکی از چاهها ۶۰ هزار بشکه فراورش میکنیم در حالی که ظرفیت آن ۵۰ هزار بشکه است لذا این نشان از خلاقیت و تحول در اروندان است.
افزایش ۴ درصدی حضور دانش بنیانها در نمایشگاه نسبت به سال گذشته
عذاری اهوازی به برگزاری پانزدهمین دوره نمایشگاه تخصصی صنعت نفت اشاره و عنوان کرد: در این نمایشگاه شرکتهای سازنده حضور دارند، ساختهها و خدمات فنی خود را ارایه میدهند. نسبت به سال گذشته حضور دانش بنیانها حدود ۴ درصد و یک درصد سازندههای های داخل افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه نسبت به دانش بنیانها و سازندگان داخلی اهتمام بیشتری داریم، تصریح کرد: شرکت اروندان ۸۷ درصد خربدهایش از سازندگان داخلی است و عمدهترین کالای خارجی که خریداری میشود ابزار دقیق است که تامین کنندههای آن نیز در درون کشور هستند..
به گفته مدیرعامل نفت و گاز اروندان، اتفاقات اخیر لبنان توجه بر سیستمهای ابزار دقیق را بیشتر کرده است.
عذاری اهوازی گفت: تا جایی که مقدور بوده از شرکتهای دانش بنیان حمایت داشته و به آنها فرصت تست دستگاه هایشان را داده ایم.
وی با بیان اینکه در نمایشگاه امسال از سه تجهیز ساخت شرکتهای دانش بنیان رونمایی شد، تصریح کرد: دو دستگاه ساخت شرکتهای دانش بنیان خوزستانی بوده که یکی از دستگاه تولید بار اول است که آن را تست کرده ایم و نتیجه خوبی داشته است.
انعقاد ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد و تفاهم نامه
مدیرعامل نفت و گاز اروندان ادامه داد: در نمایشگاه مذکور پنج قرارداد خرید کالا و تجهیزات با صنعت نفت، دانشگاه شهید چمران، شرکتهای دانش بنیان و گروه ملی صنعتی فولاد امضا کرده ایم، همچنین ۱۶ تفاهم نامه منعقد شده که ارزش آنها مجموعا ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.
عذاری اهواز در خصوص اقدامات محیط زیستی شرکت بیان کرد: تولید نفت برابر با گازسوزی است لذا باید با ساخت کارخانجات گاز و گازمایع از این اقدام جلوگیری کرد که در این راستا کارخانه ان جی ال ۳۲۰۰ در غرب کارون احداث شده است که روزانه حدود ۲۵ میلیون فوت مکعب گاز از میدان آزادگان شمالی به این کارخانه ارسال میشود.
وی اضافه کرد: البته همچنان مقداری گازسوزی وجود دارد که در حال بازطراحی پروژهای هستیم تا گازسوزی در منطقه به پایان برسد و دیگر شعلهای نداشته باشیم.
اتمام گازسوزی تا پایان ۱۴۰۴
مدیرعامل نفت و گاز اروندان به نمایشگاه سال گذشته نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اشاره و اظهار کرد: در این نمایشگاه قراردادی به ارزش حدود ۷۳ میلیون دلار بسته شده و قرارداد تا پایان اسفند سال آینده است که اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود این شرکت تا پایان سال ۱۴۰۴ دیگر هیچ گازسوزی نخواهد داشت.
عذاری اهواز ادامه داد: همچنین در خصوص سوزاندن گازهای فلر با شرکتهای دانش بنیان مذاکره داشه ایم تا بهینه سازی صورت گیرد و با آنها قرارداد منعقد کرده ایم. همچنین درختکاری به میزان ۲۰ هکتار در میدان آزادگان شمالی از دیگر اقدامات محیط زیستی شرکت است.
وی مطرح کرد: در آزادگان شمالی برنامه شده بود که در مدت سه ماه، تعمیراتی انجام شود، اما با اقدامات مبتکرانه به ۳۴ روز که این اقدام برجستهای بوده که به ارزآوری، نگهداشت و افزایش تولید کمک کرده است. همچنین در دارخوین که اولین تاسیسات کشور هستند روزانه ۷۰ میلیون فوت مکعب گاز سوزانده میشد که با تعمیرات صورت گرفته به حدود ۵ میلیون فوت مکعب در روز رسیده است.
مدیرعامل نفت و گاز اروندان غرب کارون را پایینترین سطح کشور به لحاظ برخورداری دانست و گفت: تلاش کرده ایم با اجرای طرحهای مختلف د رحوزه مسئولیتهای اجتماعی، کاهش ناترازی و عقب ماندگیها را جبران کنیم.
عذاری اهواز اظهار کرد: ۹۳ تا ۹۵ درصد اشتغال در شرکت نفت و گاز اروندان بومی محلی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»: