جام جم آنلاین؛ علی اصغر عباس زاده در نشست با نماینده مردم شهرستانهای پاوه، ثلاث باباجانی، جوانرود و روانسر در مجلس شورای اسلامی افزود: با مشخص شدن مالکیت زمین در مرزهای شوشمی و شیخ صله امکان توسعه و تجهیز زیر ساختها در این مرزها از سوی سازمانهای متولی فراهم خواهد شد.
وی گام دوم و اقدام حائز اهمیت در افزایش مبادلات تجاری در مرزهای شوشمی و شیخ صله را حضور دستگاههای متولی در توسعه و تجهیز زیر ساختهای مرزی بیان کرد.
ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه با تاکید بر اینکه مرزهای شوشمی و شیخ صله براساس مصوبه هیات وزیران در سال ۱۳۹۸ رسمی شده است افزود: براساس قوانین جاری کشور سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای مسوول فراهم آوردن زیر ساخت و تجهیزات مورد نیاز در مبادی رسمی کشور است لذا در صورت فراهم شدن زیر ساخت و امکانات رفاهی می توان شاهد افزایش مبادلات تجاری بود.
عباس زاده، بهره مندی از پتانسیل و ظرفیت بخش خصوصی در تأمین زیر ساخت برای مرزهای استان را راهکاری اثر بخش عنوان کرد و گفت: با ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاری و ایجاد تیر پارکها از سوی این نهادها می توان سهم قابل توجهی از نیازمندیهای مرزهای کرمانشاه را تامین کرد.
وی یکی از مشکلات زمان حاضر در مرزهای شوشمی و شیخ صله را دروازه تردد آن برای مبادلات تجاری و عبور کالا برشمرد و تصریح کرد: دروازه تردد در نقطه صفر مرزی گمرکات شوشمی و شیخ صله محدود است و جوابگوی میزان و حجم مبادلات تجاری و عبور کالا نیست و باید در این رابطه چاره ای اندیشیده شود.
نماینده مردم شهرستانهای پاوه، ثلاث باباجانی، جوانرود و روانسر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: بهره مندی از مزایای تجارت خارجی و کسب بازار های بین المللی در رونق اقتصاد و توسعه منطقه مهم و نیاز به توجه جدی دارد.
رستگار یوسفی با اشاره به نقش کیفیت کالاهای صادراتی در جذب بازارهای بین المللی تصریح کرد: رقابت در بازارهای بین المللی لحظه ای است و هر گونه کوتاهی در این خصوص منجر به از دست دادن بازارهای خارجی و از دست دادن موقعیت کشور در چرخه اقتصاد بین المللی خواهد شد.
وی در ادامه به نقش مدیریت واحد در مرزها پرداخت و افزود: برای تسریع و روانسازی مبادلات تجاری در مرزهای استان نیاز است مدیریت واحد در مرزها لحاظ گردد و دستگاههای متولی تحت نظر مدیریتی واحد فعالیت خود را دنبال کنند.
یوسفی با بیان اینکه ملزم به پاسخگویی به مردم هستیم افزود: فصل الخطاب ما رهبری و امام است که فرمودند مردم ولی نعمت ما هستند و باید در خدمت آنها باشیم.َ
بازارچه شوشمی یکی از قدیمیترین مرزهای کشور است که قدمتی ۸۰ ساله دارد و در طول سالهای جنگ تحمیلی تعطیل بود و بعد از گذشت مدتی فعالیت تجاریش را آغاز کرد و در شرایط کنونی جزو بازارچه های فعال کشور است.
این بازارچه در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان پاوه و پنج کیلومتری غرب نوسود پاوه و ۱۵۵ کیلومتری کرمانشاه در محوطهای بلند و پلکانی شکل در حدود ۲ هکتار واقع شده است.
بازارچه شوشمی از سمت عراق به استان حلبچه در شمال عراق متصل و در مجاورت شهر طویله عراق قرار دارد؛ روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ دستگاه کامیون به بازارچه فوق تردد میکنند و کالاهایی همچون میوه، سیمان، گیوه، نان برنجی، صیفی جات از طریق بازارچه شوشمی به عراق صادر می شود.
مرز شوشمی تا تیرماه سال ۱۴۰۲ تنها مرز اقتصادی و بازرگانی بود اما از ششم تیر ماه سال گذشته و با توافق استانداران کرمانشاه و حلبچه به مناسبت عید قربان مرز تردد مسافری این مرز نیز بازگشایی شد و در مهرماه امسال و پس از ۱۵ ماه از این اتفاق در دیدار دیگری مابین مسوولان ۲ طرف بر سر برقراری تردد خودرویی ( کاپوتاژ) در این مرز به توافق رسیدند تا آمد و رفت مردم از طریق این مرز رسمی با سهولت بیشتری انجام شود.
شهرستان پاوه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه افزون بر ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.
این شهرستان با استان حلبچه اقلیم کردستان هم مرز است و اکنون مرز و بازارچه رسمی شوشمی در بخش نوسود این شهرستان فعال است.
بازارچه مرزی شیخ صله نیز در سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را آغاز کرد و از بازارچه های رسمی کشور می باشد که در فاصله ۴۵ کیلومتری شهر تازه آباد مرکز شهرستان ثلاث باباجانی و در جوار روستایی به همین نام قرار دارد.
این شهرستان ۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و فعالیت تجاری و بازرگانی در گمرک و بازارچه شیخ صله در این شهرستان انجام می شود.
بازارچه شیخ صله با توجه به همسایگی با کشور به عنوان مرکزی برای مراوده اقتصادی در چند سال گذشته نقش مهمی در اقتصاد شهرستان ثلاث داشته است.
برآورد جمعیت شهرستان ثلاث باباجانی بین ۳۶ تا ۴۰ هزار نفر جمعیت است و سه بخش مرکزی، ازگله و زمکان با ۲۰۹ روستا دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت