رئیس جمهور در سخنرانیها و موضعگیریهای خود در ماههای گذشته، بارها بر ضرورت همدلی در اداره کشور تاکید کرده و مسئولیتهایی را برای استانداران دولت چهاردهم معین کرده است. مسعود پزشکیان که یکی از مسئولیتهای اصلی دولت را تبیین دقیق نقطه هدف براساس سند چشمانداز و چگونگی دست یافتن به آن دانسته، تاکید کرده است که باید به یک زبان و نگاه مشترک در این زمینه برسیم و بعد با هماهنگی، همدلی و همافزایی در مسیر اجرای آن بکوشیم.
رئیسجمهور معتقد است؛ همه کارگزاران دولت از جمله استانداران و فرمانداران باید براساس این اهداف، به دنبال کسب رضایت عمومی مردم باشند، چراکه اگر رضایت عمومی مردم را نداشته باشیم، نمیتوانیم کارها را پیش ببریم. ملاک و معیار ما در تعیین استانداران، توانمندی، شایستگی و تخصص است نه داشتن روابط یا وابستگیهای جناحی. استانداران و فرمانداران براساس شاخصهای علمی انتخاب میشوند و نباید افرادی که شاخصهای کارشناسی ندارند به عنوان گزینه برای استانداری یا فرمانداری معرفی شوند.براساس چارچوب فکری رئیسجمهور، بهکارگیری افراد باید براساس شایستگیها باشد نه وابستگیهای سیاسی و روند انتخاب استانداران نشان میدهد که در همین چارچوب عمل شده است.
رئیسجمهور بارها تاکید کرده است که طی این روند، بدون پشتیبانی رهبری معظم، امکانپذیر نبود.
پزشکیان به برخی اقدامات دولت در انتخاب استانداران اشاره کرده که برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران شاهد آن بودهایم. در همین چارچوب میتوان به انتخاب یک استاندار سنی کرد برای استان کردستان اشاره کرد که برای اولین بار انجام شده است. رئیسجمهور در این باره گفته است: پیش از این استاندار کرد داشتیم اما شیعه بود.رئیسجمهور افزوده است: برای نخستین بار یک مدیر عرب را در خوزستان، قشقایی را در استان خودش و بلوچ را در سیستان و بلوچستان به عنوان استاندار معرفی کردیم. شعار و باوری که داشتیم و اینکه همه اقوام و سلایق و قومیتها را براساس شایستگی بهکار بگیریم، شکل گرفته است.
مسعود پزشکیان همچنین ضمن توصیه استانداران جدید به تلاش مستمر برای تحقق گفتمان وفاق ملی وهمچنین اهداف دولت در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی واجتماعی، برلزوم توجه به استفاده ازظرفیت جوانان نخبه، بانوان واقوام ومذاهب مختلف بدون درنظرگرفتن رویکردهای جناحی وباتاکید براصول مهم شایستگی،توانمندی و کارآمدی تاکید کرد.او از استانداران جدید خواسته در توسعه استانها ملاحظات زیستمحیطی، رفع ناترازیهای انرژی، مدیریت منابع و مصارف، پیگیری مجدانه برنامه دولت برای رفع کمبود درحوزه فضاهای آموزشی، استفاده بهینه از ظرفیتهای استانهای محل ماموریت خود و رسیدگی جدی به محرومان را در دستور کار خود داشته باشند.