احتمال انتصاب چهره‌های افراطی در ترکیب سیاست خارجی آمریکا
یک کارشناس روابط بین‌الملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد

احتمال انتصاب چهره‌های افراطی در ترکیب سیاست خارجی آمریکا

ادامه سیاست‌های گذشته به ضرر ترامپ است

در حال حاضر نظرات متنوعی درباره رفتار دولت دوم ترامپ وجود دارد و برخی بر این باورند که ممکن است شاهد تغییرات جدی در سیاست خارجی آمریکا باشیم.
کد خبر: ۱۴۸۰۶۶۲
نویسنده رامین مهمانپرست  / سخنگوی پیشین وزارت خارجه
ادامه سیاست‌های گذشته به ضرر ترامپ است
 
ترامپ در دور اول ریاست جمهوری به دلیل نا‌آشنایی با مسئولیت خطیری که به عهده داشت و شخصیت خود او که عمدتا غیرقابل پیش‌بینی بود مواضعی را دنبال می‌کرد که در دور دوم شاید شاهد تفاوت جدی در عملکرد او باشیم. در شرایط کنونی و با توجه به این‌که هنوز ترامپ در کاخ سفید مستقر نشده داوری درباره رفتار او و مواضع جدیدش شاید کمی دشوار به نظر برسد. با این وصف به دلیل بحران‌های بین‌المللی که وجود دارد این احتمال را می‌توان داد که دولت آمریکا، چین را به عنوان قدرت برتر اقتصادی و روسیه را به عنوان قدرت برتر نظامی در اولویت سیاست خارجی خود قرار دهد. همچنین نوع واکنش او در خصوص اروپا نیز اهمیت دارد زیرا ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری مواضع سختگیرانه‌ای درباره اروپایی‌ها داشت و عنوان کرد دلیلی ندارد که آمریکایی‌ها برای اروپا هزینه کنند و اروپا باید سهم بیشتری را در قبال ناتو متحمل شود.با توجه به این‌که ترامپ در دوران رقابت انتخاباتی اعلام کرده بود که به محض پیروزی به دنبال آتش‌بس و توقف درگیری‌ها در منطقه غرب آسیا خواهد رفت و اگر این موضوع به عنوان یک راهبرد از سوی رئیس‌جمهور جدید آمریکا مطرح باشد به معنای آن است که آنها می‌خواهند ازدغدغه‌های خود درمنطقه بکاهند تا به اهداف اصلی خود دررقابت‌های بزرگترباچین وروسیه بپردازند. اگر آمریکایی‌ها قصد مقابله با جمهوری اسلامی و ادامه رفتارهای گذشته را داشته باشند با توجه به تجارب چهاردهه گذشته به خوبی معلوم است که تحقق این هدف برای آنها امکان‌پذیر نیست و درگیری‌ها و تنش‌ها می‌تواند برای اقتصاد جهانی هم مشکلات زیادی را به‌وجود آورد و هزینه‌های سنگینی را به اروپا و آمریکا تحمیل کند.
بر همین اساس به نظر می‌رسد ترامپ با تفکراتی که دارد بیشتر به سمت تنش‌زایی در داخل ایران تمرکز کند و بر همین اساس شبکه‌های رسانه‌ای که عمدتا تبلیغات منفی علیه جمهوری اسلامی دارند این روزها بیشتر روی مسائل داخلی کشورمان تمرکز کرده‌اند و تلاش می‌کنند نارضایتی بخش‌های مختلف مثل بازنشستگان یا اقشاری را که نسبت به حقوق و حقوق خود خواسته‌های صنفی دارند، برجسته کنند‌.اما به هرحال آنچه برای ایران ملاک است رفتار رسمی دولت آمریکا خواهد بود و آن موقع می‌شود قضاوت کرد که باید چه واکنشی داشت.ما از ابتدا اعلام کردیم که به دنبال جنگ نیستیم ولی تجاوز رژیم صهیونیستی و جنایات و نسل‌کشی آنها نباید بی‌پاسخ بماند.آمریکایی‌ها نیز باید بر اساس تجارب گذشته به این نتیجه رسیده باشند که مباحث مربوط به تغییر نظام و همچنین فشارهای حداکثری علیه جمهوری اسلامی را کنار بگذارند و سخنان اخیر برایان هوک نیزمی‌تواند درهمین چارچوب تحلیل شود که البته با ادبیات خاص خودشان این مطلب را بیان کرده‌ است. آنها می‌دانند اینگونه رفتارها تاثیری نخواهد داشت و ما را در پیگیری آرمان‌های انقلاب مصمم‌تر می‌کند وبه نفع خود آنهاهم نیست که سیاست‌های خصمانه رادرقبال کشورمان ادامه دهند. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها