حوادث طبیعی در اروپا و پیامدهای آن؛

مدیریت ناکام بحران سیل در والنسیا

والنسیا با یکی از سهمگین‌ترین حوادث تاریخ خود مواجه شده و هر لحظه بر تعداد قربانیان سیل که در زیر آوار‌ها و گل و لای پیدا می‌شوند، افزوده می‌گردد.
والنسیا با یکی از سهمگین‌ترین حوادث تاریخ خود مواجه شده و هر لحظه بر تعداد قربانیان سیل که در زیر آوار‌ها و گل و لای پیدا می‌شوند، افزوده می‌گردد.
کد خبر: ۱۴۷۹۹۴۳

به گزارش جام‌جم‌آنلاین، مقامات اروپایی، در حال ابراز همدردی با بازماندگان سیل هستند، اما در این معادله، نقطه مجهولی وجود دارد که دولت اسپانیا و حتی دیگر دولت‌های اروپایی علاقه‌ای درخصوص تمرکز افکار عمومی بر آن ندارند:اصول و قواعد مدیریت بحران‌های طبیعی! 

واقعیت امر این است که بخش مهمی از مدیریت بحران‌های طبیعی نه در زمان وقوع حادثه، بلکه باید قبل از آن (ناظر بر پیش‌بینی‌ها و آینده نگاری‌ها) صورت گیرد.

فاجعه سیل در والنسیا و برخی شهر‌های دیگر اسپانیا نیز از این قاعده مستثنا نیست. ضمن آنکه چنین حوادثی می‌تواند در جای جای اروپا و حتی دیگر نقاط دنیا نیز تکرار شود.

بدیهی است که پیش بینی ناپذیر بودن شدت بارندگی و سیل، مقامات اسپانیایی را شوکه ساخته و مدیریت میدانی و روانی بحران را از عهده دولت مادرید خارج ساخته است. اما آیا این بحران با توجه به تغییرات آب و هوایی در جهان و هشدار‌هایی که از قبل در این خصوص مخابره شده، قابل پیش بینی نبوده است؟ به عبارت بهتر، در عین اینکه همگان اذعان دارند نمی‌توان جلوی این حوادث طبیعی را گرفت، آیا تدبیری از سوی دولت اسپانیا و اتحادیه اروپا برای کاهش هزینه‌ها و تبعات تلخ آن از قبل صورت گرفته بوده یا خیر؟

پاسخ این سوال منفی است! بر اساس گزارش شبکه دویچه وله، در پی بارش شدید باران که از روز ۲۸ اکتبر در شرق و جنوب اسپانیا آغاز شد، بیش از ۲۰۰ نفر در استان والنسیا کشته شده اند.

وزیر دفاع اسپانیا نیز اعلام کرد که ۱۷۰۰ سرباز به منظور کمک‌رسانی به منطقه والنسیا فرستاده شده‌اند. فاجعه وقوع سیلاب‌های مرگ‌بار در مناطق وسیعی از شرق و جنوب اسپانیا به ویژه در استان والنسیا، این کشور را همچنان در وضعیت بحرانی قرار داده است. کشف اجساد کشته‌شدگان در مناطق سیل‌زده همچنان ادامه دارد.

یکی از نکاتی که مصداق عینی عدم شکل گیری درست چرخه مدیریت بحران در اسپانیاست، به محدودیت‌ها در عملیات کمک رسانی مربوط می‌شود.

رسانه‌های غربی می‌گویند عملیات کمک‌رسانی هنوز در تعدادی از مناطق سیل‌زده انجام نگرفته است. کارشناسان حوزه آب و هوایی و اقلیمی، تغییرات جوی شدید و بحرانساز را اصلی‌ترین عامل وقوع سیل اخیر قلمداد می‌کنند، اما این تنها مصداق توصیف بحران محسوب می‌شود، نه مدیریت آن! بدون شک در این خصوص سوالات و ابهاماتی وجود دارد که شهروندان اسپانیایی (خصوصا ساکنان والنسیا) قرار نیست پاسخی قانع کننده در قبال آن دریافت کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها