به گزارش جام جم آنلاین به نقل از الجزیره، مرکز نظارت بر حقوق بشر اروپا-مدیترانه اعلام کرد که آمار اولیه کشتار جمعی که توسط ارتش اشغالگر صهیونیستی در بیت لاهیا در شمال نوار غزه انجام شده، وحشتناک است و در کنار رژیم اشغالگر، مسئولیت این جنایت متوجه کشورهایی است که به این رژیم سلاح میدهند و کشورهایی که در برابر این نسلکشی سکوت کرده و بدون اقدام جدی در قبال نابودی مداوم انسانیت در غزه، چشم پوشی میکنند.
مرکز حقوق بشر اروپا-مدیترانه توضیح داد که تیم میدانی آن، روز سهشنبه ۲۹ اکتبر ۲۰۲۴، حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک ساختمان مسکونی پنج طبقه متعلق به خانواده نصر در بیت لاهیا را که شامل حدود ۲۰۰ شهروند و آواره بود، مستند کرده است و نشان داده که این ساختمان کاملاً بر سر آنان ویران شده است.
این مرکز اعلام کرد که اطلاعات اولیه نشان میدهد ارتش اشغالگر این ساختمان مسکونی را با بمب آمریکایی از نوع (MK-۸۴) که ۹۰۸ کیلوگرم وزن دارد، هدف قرار داده و به طور کامل نابود کرده است.
این مرکز اشاره کرد که با توقف خدمات آمبولانس و دفاع مدنی در شمال غزه به دلیل حملات مکرر رژیم صهیونیستی، عملیات بیرون کشیدن اجساد قربانیان به شیوههای ابتدایی توسط ساکنان منطقه انجام شده، به طوری که تاکنون حدود ۹۳ جسد از زیر آوار بیرون کشیده شدهاند و هنوز دهها نفر دیگر مفقود هستند.
همچنین، مرکز نظارت بر حقوق بشر اروپا-مدیترانه به استفاده گسترده ارتش رژیم صهیونیستی از سلاح آلمانی «ماتادور» در حمله به خانهها، سوزاندن آنها و کشتن فلسطینیان، و نیز استفاده از مینهای آلمانی در شمال نوار غزه اشاره کرد.
این مرکز اعلام کرد که استفاده مکرر از تسلیحات آمریکایی و آلمانی در کشتار جمعی غیرنظامیان فلسطینی و تخریب خانههایشان، این کشورها را به شریک در جنایت نسلکشی اسرائیل در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تبدیل کرده است، که بر اساس قوانین بینالمللی بشردوستانه و به ویژه کنوانسیون منع و مجازات جنایت نسلکشی، ممنوع است.
مرکز حقوق بشر اروپا-مدیترانه از بیتفاوتی جامعه بینالمللی، سازمانهای عدالت جهانی و عادیسازی و سازگاری با تکرار روزانه کشتار و جنایات اظهار تعجب کرد و اظهار داشت که شمار کشتهشدگان روزانه به دهها و صدها نفر رسیده است بدون اینکه هیچ موضعگیری از سوی نهادهای بینالمللی گرفته شود، که این وضعیت، جلوهای از نژادپرستی و فساد سیاسی و اخلاقی در سطح جهانی را به نمایش میگذارد.
این مرکز بر این نکته اشاره کرد که قوانین بینالمللی بشردوستانه از حقوق غیرنظامیان حتی اگر تصمیم به ماندن در منازل یا مناطق خود داشته باشند، در درگیریهای مسلحانه محافظت میکند، زیرا هیچ تهدیدی برای جان نیروهای اشغالگر به حساب نمیآیند.
مرکز تحقیقات مرکز حقوق بشر اروپا-مدیترانه نشان میدهد که عملیات قتل و تخریب به هیچ ضرورت نظامی مربوط نمیشود، بلکه با هدف نابودی و از میان بردن فلسطینیان از طریق کشتار و اخراج اجباری انجام میشود.
در آخر این مرکز از سازمان ملل و جامعه بینالمللی خواست تا به طور فوری برای نجات صدها هزار نفر از ساکنان شمال غزه مداخله کرده، و به کشتار جمعی که رژیم صهیونیستی برای دومین سال متوالی مرتکب میشود، پایان دهند، تحریم کامل تسلیحاتی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال و این رژیم را بابت تمام جنایاتش مورد پیگرد و مجازات قرار داده و تمام تدابیر لازم را برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی در غزه اتخاذ کنند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد