به گزارش جامجمآنلاین از ایسنا، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اظهار کرد، کشورش به دنبال ساخت سامانه پدافند هوایی چند لایه تحت عنوان سامانه «گنبد فولادی» و همچنین تقویت توانمندیهای خود در حوزه موشکهای دوربرد است.
به گزارش رویترز، ترکیه که از اعضای ناتوست در سالهای اخیر وابستگی خود را به تامین کنندگان خارجی تجهیزات نظامی کاهش داده است. این کشور همچنین به یک تولید کننده پیشرو در بازار جهانی پهپادهای مسلح تبدیل شده و بسیاری از نیازهای دفاعی خود را تولید میکند.
رئیسجمهور ترکیه در سخنرانی در مراسم رونمایی از بالگرد داخلی «گوکبی» در مقر سازمان صنایع هوا-فضای ترکیه در شهر آنکارا، جایی که چند روز پیش هدف حمله شبهنظامیان جداییطلب کرد قرار گرفت، با کنایه زدن به سامانه پدافندی ناکارآمد گنبد آهنین رژیم صهیونیستی و مقایسه پروژه گنبد فولادی آنکارا با آن گفت: سامانههای پدافند هوایی چند لایه ما اهمیتی حیاتی برای امنیت ما داشته و گمان برده میشود که اکنون خیلی بهتر شده باشند.
اگر آنها (رژیم صهیونیستی) دارای گنبد آهنین هستند ما هم یک سامانه گنبد فولادین خواهیم داشت. ما ننشستیم که فقط به آنها نگاه کرده و بگوییم چرا ما این را نداریم.»
اردوغان در سخنرانی خود جزئیاتی درباره زمان دقیق رونمایی از این سامانه اعلام نکرد.
رئیسجمهور ترکیه خاطرنشان کرد: ما توانمندیهای خود را در حوزه موشکهای دوربرد نیز در طول این دوره افزایش خواهیم داد. ترکیه تا زمانی که به استقلال کامل در صنایع نظامی دست نیابد، توقف نخواهد کرد.
سامانه پدافندی گنبد آهنین رژیم غاصب صهیونیستی با هدف رهگیری راکتهای کوتاه برد شلیک شده به سرزمینهای اشغالی در سال ۲۰۱۱ عملیاتی شد.
این رژیم سال ۲۰۱۷ یک نسخه دریایی از گنبد آهنین را نیز به منظور محافظت از کشتیها و ادوات مستقر در دریا عملیاتی کرد.
ایالات متحده پیش از این در دسامبر ۲۰۲۰ به اعمال تحریمهایی علیه صنایع نظامی ترکیه به دلیل خرید سامانه پدافند هوایی اس-۴۰۰ از روسیه دست زد. واشنگتن همچنین آنکارا رااز برنامه تولید جنگندههای رادارگریز نسل جدید اف۳۵ که ترکیه قرار بود خریدار و تولید کننده در این برنامه باشد، کنار گذاشت.
روز یکشنبه ۱۳اکتبر سامانه دفاع ضدموشکی تاد در ادامه حمایت علنی ایالات متحده از رژیم اسرائیل به سرزمینهای اشغالی ارسال و روز ۱۵اکتبر ۲۰۲۴ در سرزمینهای اشغالی رسما مستقر شد.
به همراه این سامانه نزدیک به ۱۰۰نفر از نیروهای آمریکایی در قالب مستشاران نظامی برای کمک به استفاده از این سامانه، استقرار آن و عملیاتی کردن آن اعزام شدند.
بعد ازدوعملیات وعده صادق۱ و وعده صادق۲ علیه رژیم صهیونیستی و تغییرات در تاکتیک نبرد و شکستهای پیدرپی سامانه گنبد آهنین در مقابله با حملات موشکی از لبنان، غزه و از همه مهمتر از سوی ایران، هدف اصلی استقرار سامانه تاد تقویت پدافند هوایی رژیم اسرائیل است.
این موضوع رسما از سوی مسئولان آمریکایی گفته شده و در این راستا پت رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا پنتاگون در بیانیهای با اشاره به عملیات موشکی ایران علیه رژیم اسرائیل اعلام کرد: استقرار یک سامانه ضدموشکی تاد (THAAD)، سامانه یکپارچه دفاع هوایی اسرائیل را تقویت میکند.
این درحالی است که عبدالباری عطوان، تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر روزنامه رأیالیوم در مصاحبهای گفت: استقرار تاد یعنی اعتراف به شکست سامانههای گنبد آهنین و فلاخن داوود؛ همه طرحهای دفاعی آنها از بین رفته و شکست مفتضحانهای خوردند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد