به گزارش جام جم آنلاین، این مراسم که توسط جمعی از دوستان نزدیک شاعر در بام باغ کتاب تهران برگزار شده بود با اجرایی متفاوت از بازآفرینی یکی از آثار او آغاز شد. «بهار بهار» که پیش تر یک مرتبه توسط عماد رام و بار دیگر توسط ناصر عبداللهی خوانده شده بود، این بار با تنظیمی متفاوت و توسط گروهی از موزیسینهای جوان اجرا شد. متین دهقان سرپرست این گروه در این باره گفت: اجرای این کار عرض ارادت گروه ما بود به روح استاد بهمنی که همیشه حامی جوانان بود و نواندیشی و مهربانیاش پشتوانه جوانانی بود که با او همنشین بودند.
پس از آن با اعلام سکوت به احترام روح استاد محمدعلی بهمنی توسط اسماعیل باستانی، برنامه به صورت رسمی آغاز و با پخش بخش کوتاهی از منظومه «قاصدک» با صدای شاعر، گروه ناپیراسو به سرپرستی رابعه زند، شروع به نواختن بر روی تصاویری از استقرار سنگ مزار شاعر در کنار دریا کرد.
مراسم با سخنرانی پروانه بهمنی، همسر محمدعلی بهمنی که نیم قرن در کنار شاعر زیسته و نخستین شنونده شعرهایش بوده آغاز شد. او ضمن تشکر از تمامی دوستان و هنرمندانی که از ابتدای بستری شدن بهمنی تاکنون همراه خانواده او بودند گفت: این مراسم با نام و یاد محمدعلی بهمنی برقرار شده اما در واقع تجلیل از همه اهالی فرهنگ، ادب و دستاندرکاران هنر ایران است.
در ادامه این مراسم هادی منتظری و سینا اعلم قطعهای را که به یاد محمدعلی بهمنی ساخته بودند نواختند، امیر کریمی، خواننده آلبوم خاطره انگیز «عشق است» که از اولین آلبومهای پاپ منتشر شده پس از انقلاب با همکاری محدعلی بهمنی، ناصر عبداللهی و پرویز پرستویی بود اجرا کرد و حسین علیشاپور نیز به اجرای یکی از آثار بهمنی پرداخت. همچینین محمد سعید میرزایی و امیر ارجینی در این مراسم شعرخواندند.
از دیگر بخشهای این برنامه میتوان به خواندن شعرهای بهمنی توسط تعدادی از هنرمندان نام آشنا از جمله بهروز رضوی، مصطفی رحماندوست، عبدالجبار کاکایی، مژده لواسانی، ابراهیم اسماعیلی اراضی، امید صباغنو، سعیده موسویزاده، علیرضا بدیع، امیر مرزبان، نیما تقوی، و ... اشاره کرد.
در بخش انتهایی برنامه پس از سخنرانی اکبر رجبی مشهود، مدیر عامل جمعیت طلوع بینشانها که سابقه 20 سال فعالیت در راستای حمایت از افراد آسیبدیده از کارتنخوابی را دارد درباره خدماتی که استاد محمدعلی بهمنی به مددجویان این خیریه ارائه کرده و منجربه تالیف، چاپ و انتشار دو جلد کتاب با عنوان «حس خیابان» که مجموعهای از نوشتههای کارتنخوابهای بهبودیافته در قالب شعر و داستان و خاطره بود، سمانه نایینی شاعر، روزنامه نگار و فعال اجتماعی که برگزاری این مراسم را نیز به عهده داشت به پروژه خیریه ای تحت عنوان مهربانگ اشاره کرد.
به گفته نایینی «مهربانگ» که نامش برگرفته از واژه «مهربان» است که تکیهکلام استاد بهمنی بود، با دعوت از مردم به جمعآوری کتاب و تجهیز کتابخانههای زندانهای سراسر کشور با نام و یاد استاد محمدعلی بهمنی خواهد پرداخت.
در ادامه تفاهمنامه مهربانگ با خیریه هوشمند رهپویان بنیآدم که مسئولیت اجرایی این پروژه را به عهده گرفته توسط علی سرلک مدیرعامل رهپویان بنیآدم، پروانه بهمنی و مهدی بهمنی به نمایندگی از اعضای خانواده و محمد سلمانی به نمایندگی از جانعه ادبی و هنری ایران به صورت نمادین امضا شد.
این مراسم با اجرای اسماعیل باستانی و با حضور بیش از 600 نفر از هنرمندان و هنردوستان و با حضور بسیاری از چهرههای هنری از جمله بهروز رضوی، اسماعیل کهرم، کیوان ساکت، محمد سلمانی، جواد بختیاری، ایرج دیهیمی، همایون امیرزاده، هادی منتظری، بهزاد عبدی، حسین علیشاپور، مصطفی رحماندوست، اسماعیل امینی، عبدالجبار کاکایی، محمدسعید میرزایی، علیرضا بدیع، امید صباغنو، سمانه نایینی، نیما تقوی، سعیده موسویزاده، رحمتالله شاکری، سابیر هاکا، بهمنی زدوار، رضا شالبافان، ارزو سبزوار قهفرخی، حنا حاججعفری، محمدجواد حقشناس، نیکنام حسینپور، امیر ارجینی، فاطمه زینعلی، امیر مرزبان، ابراهیم اسماعیلی، رابعه زند، حسن هندی، امیر کریمی و... در بام باغ کتاب تهران برگزار شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت