شاخص و آمارها از افزایش حضور جامعه ایرانی در هیئات مذهبی حکایت دارد

این ملت دلداده

حضور در آیین‌های محرمی در ایران پیشینه طول و درازی دارد و هر چه گذشته، از این عشق و علاقه مردم ایران به پیام روز واقعه کاسته نشده است.
کد خبر: ۱۴۶۵۰۴۸
 
این ملت دلداده
 
در روزهای تاسوعا و عاشورا نیروی عجیب و قدرتمندی مردم را به خیابان‌ها می‌کشاند و اجتماعاتی باشکوه خلق می‌کند. یکی از این اجتماعات دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان است. این دسته چندصد هزار نفری همه‌ساله در روز تاسوعا برگزار می‌شود. عددی که برای شرکت‌کنندگان ذکر شده، ۵۰۰ هزار نفر است. همچنین اجتماع شیرخوارگان حسینی امروزه به شبکه‌ای از تجمعات تبدیل شده که در اولین جمعه محرم هر سال، در نقاط مختلف جهان برگزار می‌شود. بزرگ‌ترین تجمع عاشورایی جهان هرساله در شهر کربلا برگزار می‌شود. این تجمع مربوط به دسته عزاداری طویریج است. به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حرم مطهر امام حسین(ع)، آمار شرکت‌کنندگان در این دسته به سه میلیون نفر رسیده است. به گواه آمارهای رسمی در مجموع یکصد هزار هیأت مذهبی فعال در کشور وجود دارد. چهل‌وپنجمین گزارش رصد فرهنگی ایران به سفارش دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور تیرماه سال گذشته منتشر شده و در این گزارش می‌توان به داده‌های آماری قابل توجهی دست یافت. از جمله این نکته آماری که به گواه این گزارش حالا می‌دانیم این‌که فقط ۱۴ درصد از افراد در هیأت‌های عزاداری حضور ندارند. این در حالی است که ۱۴.۲ درصد از افراد «هر هفته» به مساجد و هیئات مذهبی می‌روند و این آمار به‌نوعی خط بطلانی است بر افت شاخص‌های دینداری در ایران. این موضوع را می‌توان حتی از اقبال آشکار مردم به برنامه‌های مذهبی رسانه‌ملی هم متوجه شد اما در این گزارش مطول آمارهای دیگری هم وجود دارد که قابل تامل است. از جمله این‌که در جدول روند تغییرات شرکت در مراسم روضه و عزاداری می‌توان متوجه شد که این مقدار در حالی در سال ۱۳۷۴ به میزان ۵۴ درصد بوده که در سال ۱۴۰۲ به درصد قابل تامل ۷۴ درصد رسیده است. افزایش تعداد مساجد در این بازه زمانی و علاقه به حضور در هیات مذهبی از جمله دیگر مولفه‌هایی است که جای تامل دارد.
 
این ملت دلداده
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها