در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
متاسفانه نقش مهم و ضروری نمک در ماشین ظرفشویی ها نادیده گرفته می شود و در نهایت به مشکلات متعدد در دستگاه منجر خواهد شد. در ادامه ابتدا نمک ماشین ظرفشویی را معرفی و سپس دلیل استفاده از آن را بررسی می کنیم.
علیرغم تصفیه آب در تصفیه خانه های بزرگ شهری، املاح زیادی در آن وجود دارد که باعث بالا رفتن درجه سختی می شود. املاح و ترکیبات حاوی کلسیم و منیزیم سختی آب را بالا برده و به شیوه های مختلف تلاش می شود تا آن را کاهش داد. یکی از روش های موثر در این زمینه، استفاده از نمک است. نمک حاوی کلرید سدیم بوده و با کلسیم و منیزیم آب واکنش برقرار کرده و باعث جدا شده این املاح از آب می شوند.
جالب است بدانید که استفاده نکردن از نمک یکی از رایج ترین دلایل برای تماس با مرکز تعمیرات ماشین ظرفشویی است. چون بالا بودن درجه سختی آب چند مشکل مهم را به همراه دارد از قبیل:
یکی از اصلی ترین مشکلات بالا بودن درجه سختی آب، تشکیل لایه های رسوب در بخش های مختلف دستگاه است. با تشکیل لایه های رسوبی نه تنها تخلیه و ورود آب به داخل دستگاه با اختلال مواجه می شود، بلکه به مرور منجر به خوردگی سطوح نیز خواهد شد. لایه های رسوب باعث واکنش با سطوح داخلی دستگاه شده و زنگ زدگی و رنگ پریدگی را بوجود می آورند.
دقت داشته باشید که با رسوب گرفتن لوله های ماشین ظرفشویی، فشار زیادی به موتور وارد می شود. به همین دلیل طول عمر موتور کاهش یافته و خسارت هنگفتی را به همراه خواهد داشت. علاوه براین، بازوهای آبپاش نیز رسوب گرفته و به درستی آب روی ظرف ها پاشیده نخواهد شد. در نتیجه، شستشوی ظروف نیز با اختلال مواجه شده و لکه و کثیفی زیادی روی ظروف به جای می ماند.
لکه های سفید روی ظروف، مخصوصا ظروف کریستالی و بلوری یکی از مشکلات رایج در شستشوی آنها با ماشین ظرفشویی است. به دلیل بالا بودن مقدار املاح در آب، در زمان شستشو روی ظروف ته نشین شده و باعث تشکیل لکه های سفید رنگ می شوند.
علاوه بر لکه های سفید، شستشوی ظروف با آب دارای املاح و درجه سختی بالا باعث کدر شدن رنگ آنها نیز می شود. به عبارت دیگر، خبری از درخشندگی ظروف بعد از شستشو با ماشین ظرفشویی نیست.
شاید برایتان جالب باشد که درجه سختی بالای آب باعث مصرف زیاد مواد شوینده می شود. چون املاح آب مانع بزرگی برای حل شدن مواد شوینده و قرص ماشین ظرفشویی در آب می شوند. در نتیجه برای شستشوی ظروف چرب باید شوینده بیشتری در ماشین ظرفشویی بریزید.
یکی از اشتباهاتی که ممکن است دچار آن شوید، استفاده از نمک خوراکی برای ماشین ظرفشویی است. اگر نمک خوراکی را در ماشین ظرفشویی بریزید هیچ تاثیری بر کاهش درجه سختی آب ندارد و حتی در رسوب گرفتن دستگاه نیز می تواند موثر باشد. در این صورت بعد از گذشتت زمان کوتاه چاره ای جز تماس با نمایندگی تعمیر ماشین ظرفشویی مجیک و سایر برندها نخواهید داشت.
نمک ماشین ظرفشویی دارای کلرید سدیم کریستالی است. کریستال های نمک با کلسیم و منیزیم پیوند برقرار کرده و از رسوب کردن آنها جلوگیری می کند.
حال سوال این است که چطور متوجه شویم که نمک ماشین ظرفشویی کم است؟ آیا نشانه خاصی دارد؟ به عبارت دیگر، چه زمانی باید نمک داخل ماشین ظرفشویی را شارژ کنیم؟ از مهم ترین نشانه های کم بودن نمک ماشین ظرفشویی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای استفاده از نمک در ماشین های ظرفشویی گام های زیر را طی کنید:
نکته بسیار مهمی که اغلب افراد به آن توجه ندارند، تخلیه مخزن نمک است. اگر برای مدت طولانی قصد استفاده از ماشین ظرفشویی را ندارید، حتما نمک موجود در مخزن را تخلیه کنید. چون نمک در مخزن رطوب را به خود گرفته و اگر برای مدت طولانی استفاده نشود، لایه های رسوب ضخیمی را در مخزن تشکیل می دهد.
برای پایین آوردن درجه سختی آب در ماشین های ظرفشویی باید از نمک کریستالی مخصوص استفاده شود. در غیر این صورت ظروف تمیز شسته نشده و درخشندگی ندارند. علاوه براین، روی ظروف لکه های سفید تشکیل شده و مصرف مواد شوینده نیز افزایش پیدا می کند. رسوب گرفتن قطعات داخلی ماشین ظرفشویی نیز از دیگر مشکلات بالا بودن درجه سختی آب و کم بودن مقدار نمک دستگاه است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد