به گزارش جام جم آنلاین، محسن زارعی در گفتگو با ایسنا، ضمن یادآوری مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تاثیر ۵۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سراسری ۱۴۰۳ افزود: بنابراین ۵۰ درصد آزمون سراسری از سابقه تحصیلی در پایه دوازدهم محاسبه میشود که شامل تاثیر نمرات دروس عمومی و اختصاصی است که از طریق آزمون نهایی خرداد ماه سال جاری تولید میشود.
نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمههای متقاضی شرکت در کنکور ۱۴۰۳
وی در خصوص نحوه تولید سوابق تحصیلی برای فارغ التحصیلان سالهای قبل توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: در خصوص فارغ التحصیلان سال ۱۴۰۲، صرفا امتحانات نهایی خرداد آنها به عنوان سوابقشان در نظر گرفته میشود.
زارعی تاکید کرد:، اما در مورد سایر افرادی که پیشتر از سال ۱۴۰۲ فارغ التحصیل شدهاند نیز، همه آزمونهای نهایی آنها به عنوان سابقه لحاظ خواهد شد. این در حالیست که فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به قبل که سابقه ندارند، چون در هیچ سامانهای این سابقه ثبت و ضبط نشده، اگر داوطلب شرکت در آزمون سراسری سال جاری هستند، حتما بایستی برای گروه آزمایشی کنکوری که شرکت میکنند، سابقه تحصیلی را تولید کنند.
به گفته رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش، فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به بعد باید حتما کنترل کنند که بنابر گروه آزمایشی که انتخاب میکنند، سوابق آنها کامل است و یا نواقصی دارند و اگر این نواقص وجود داشت نسبت به رفع آن اقدام کنند.
وی با اشاره به فارغاتحصیلان پشت کنکوری که باید سوابق تحصیلی خود را ایجاد و آن را تایید کنند توضیحاتی کاملتر ارائه و یادآور شد: مشاهده سوابق تحصیلی از نهم اردیبهشت آغاز شده و درگاه ورودی آن از طریق وبگاه سازمان سنجش به آدرس my.sanjesh.org امکانپذیر و از این طریق وارد سامانه آموزش و پرورش خواهند شد. سایر افراد هم میتوانند مستقیما از طریق سایت my.medu.ir وارد و سابقه تحصیلی خود را مشاهده کنند. کسانی که سوابقشان متناسب با گروه آزمایشی است که در آن شرکت خواهند کرد، گزینه «تایید» را انتخاب و به محض این انتخاب، کار آنها تمام میشود.
افرادی که به سوابق خود اعتراض دارند چه کنند؟
زارعی با بیان اینکه ممکن است بعضی افراد نسبت به بخشی از سوابق خود و یا کل آن اعتراضی داشته باشند گفت: یعنی ممکن است مغایرتی وجود داشته باشد که در این صورت زمانی که اعلام مغایرت برای هر درس میکنند، باید مستندی که دال بر وجود مغایرت باشد را بارگذاری کنند یعنی اگر کارنامهای دارند بارگذاری کنند؛ به محضی که این کار انجام شود سامانه به صورت خودکار بررسیها را انجام و اصلاح صورت میگیرد و این افراد در مراجعه مجدد، اصلاح را دریافت میکنند؛ اگر هم دریافت نکنند بایستی به سنجش مناطق تحصیلی خود مراجعه و پیگیرشوند تا اصلاح را انجام دهند و حتما تایید این اصلاح را دریافت کنند چرا که در غیر اینصورت یعنی سابقه را تایید نکردهاند و در ارسال سوابق دچار مشکل میشوند.
اگر در امتحان ترمیم نمره شرکت نکنید چه میشود؟
وی با بیان اینکه تا پایان روز شنبه ۱۵ اردیبهشت دسترسی به سامانه مشاهده و تایید سوابق تحصیلی فعال است به طوریکه بیش از ۱۰۰هزار نفر از داوطلبان برای مشاهده و دریافت سوابق مراجعه کردهاند که حدود ۶۰۰ نفر اعلام مغایرت و ما بقی سوابق خود را تایید کردهاند اظهار کرد: ثبت نام برای ترمیم نمره داوطلبان نیز فعال شده است. همه افراد متناسب با گروه آزمایشی خود میتوانند ایجاد سابقه کنند و در این خصوص افراد محدودیتی در انتخاب دروس مدنظر برای ایجاد سابقه ندارند. نمره دروس هم به افراد نمایش داده میشود تا اگر احیانا بخواهند تحت عنوان «ترمیم»، نمره خود را ارتقاء بدهند، باز هم محدودیت نداشته و از یک تا چند درس و یا همه دروس را میتوانند برای ترمیم انتخاب و هزینه آن را پراخت و در امتحان مربوطه شرکت کنند.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش با تاکید بر اینکه در انتخاب دروس جهت ترمیم نمره، هیچ فردی هیچ محدودیتی از نظر تعداد دروس انتخابی ندارد بیان کرد: ممکن است فردی در انتخاب دروس خود دچار تردید شود که آیا میتواند خود را جهت امتحان آماده کند یا خیر؟ که این افراد میتوانند دروس مدنظر خود را انتخاب کرده، اما اگر تا روز امتحان آمادگی نداشتند، میتوانند در آن امتحان شرکت نکنند و عدم شرکت به منزله این است که اصلا درسی را برای امتحان انتخاب نکرده و این انتخاب برای آنها کماکان محفوظ میماند.
زارعی ادامه داد: بعد از تایید، انتخاب محل آزمون است که در چه شهرستانی میخواهند آزمون بدهند و این را نیز داوطلبان متناسب با محل سکونت خود انتخاب میکنند. سپس کار حوزهبندی است که در حوزه بندی ممکن است مثلا در یک مرکز استان ناحیهای را انتخاب کنند که امکان حوزه بندی مقدور نباشد لذا به ناحیه دیگری منتقل میشوند، اما در تفکیک شهرستانها، ترتیب شهرستانی را که داوطلبان انتخاب کردهاند، رعایت میشود. نام محل آزمون نیز بعد از پروسه حوزهبندی دقیق مشخص است.
هنگام مشاهده سوابق تحصیلی، مشخصات هویتی خود را کنترل کنید
زارعی در ادامه توصیههایی به دواطلبان داشت و گفت: متقاضیان هنگام مشاهده سوابق تحصیلی حتما مشخصات هویتی خود را نیز کنترل کنند تا اگر مغایرتی وجود داشت، همان جا اعلام کنند؛ سامانه این را از سامانه ثبتاحوال بازخوانی میکند تا اگر تغییراتی انجام، اما اعمال نشده، دوباره اعمال شود.
وی از داوطلبان خواست حتما تصویر سال جاری خود را بارگذاری کنند چرا که کارت ورود به حلسه متناسب با همان تصویر صادر میشود همچنین باید دقت کنند تصویر بارگذاری شده با تصویر مدرک شناسایی آنها مطابقت داشته باشد چرا که در صورت وجود مغایرت، در زمان ورود به محل آزمون دچار مشکل میشوند.
تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی موکول نکنید
زارعی همچنین از متقاضیان خواست تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی مهلت مقرر (پایان روز ۱۵ اردیبهشت) موکول نکنند و در این باره تاکید کرد: در ساعات پایانی ترافیک مراجعات زیاد خواهد شد و ممکن است سامانه کند شود.
هزینه ایجاد سابقه و ترمیم نمره
وی هزینه ترمیم نمره هر درس را مبلغ ۵۰ هزار تومان اعلام و خاطر نشان کرد: طبق مصوبه هیئت وزیران افراد برای تایید سوابق خود که به سازمان سنجش ارسال خواهد شد مبلغ ۵۰۰ هزار ریال باید پرداخت کنند. همچنین برای هر عنوان درسی که به عنوان ایجاد سابقه و یا ترمیم انتخاب میکنند نیز باید ۵۰۰ هزار ریال از طریق سامانه و به صورت برخط پرداخت کنند و به محض اینکه این مراحل انجام شد، دروس انتخابی آنها هم به عنوان ایجاد سابقه و هم ترمیم نهایی میشود؛ بالطبع درسی را که سابقهای در آن ندارند تحت عنوان ایجاد سابقه و، اما در درسی که سابقه دارند، اما میخواهند نمره آن را ارتقاء دهند، تحت عنوان ترمیم انتخاب میکنند.
نحوه ایجاد سابقه تحصیلی توسط دوازدهمیها
زارعی با تاکید بر اینکه تمام این توضیحات ویژه فارغالتحصیلان (افراد دارای دیپلم) بود، در خصوص ایجاد سوابق تحصیلی برای دانش آموزان پایه دوازدهم گفت: دانشآموزانی که در گروه آزمایشی متناظر رشته تحصیلی خود در کنکور سراسری شرکت خواهند کرد الان هیچ نیازی به مراجعه به سامانه برای تایید و مشاهده سوابق خود ندارند و همه مراحل مربوطه این افراد بعد از پایان امتحانات خرداد ماه و اعلام نتایج اطلاع رسانی میشود که چه زمانی برای این امر مراجعه کنند؛ آن هنگام این افراد نیز باید همین مراحل ذکر شده در بالا را طی کنند.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش درباره دانشآموزانی که در رشتههای غیرمتناظر در آزمون سراسری شرکت کردهاند گفت: مثلا دانش آموزی با رشته ریاضی در گروه علوم تجربی شرکت کرده، این دانش آموز حتما باید سابقه تحصیلی در رشته علوم تجربی ایجاد کند البته در دروس مشترک اعم تخصصی و عمومی نیازی به این ندارند، اما در درسی که سابقه ندارند مثل زیست شناسی، حتما باید سابقه ایجاد کنند و در خرداد ماه آن درس را حتما باید امتحان دهند.
هنرستانیها چطور سابقه ایجاد کنند؟
وی افزود: هنرجویان هنرستانها بدلیل آنکه آزمون داخلی دارند، سابقه تحصیلی ندارند لذا این دسته اگر در گروه آزمایشی هنر شرکت کنند باید دروس عمومی شاخه خود را انتخاب کنند و نیازی نیست دروس عمومی شاخه نظری را انتخاب کنند؛ اما در پایه دوازدهم، چون درس زبان خارجی ندارند، امتحان شاخه نظری از آنها گرفته میشود که کد درس مشخص است. دانش آموزان در پایه دهم و یازدهم نیز میتوانند از اکنون برای ایجاد سابقه اقدام کنند تا در پایه دوازدهم با دانش آموزان شاخه نظری امتحان دهند، اما باید دروس عمومی خود را امتحان دهند. اگر افراد بنای شرکت در گروه آزمایشی دیگری را دارند طبیعتا باید متناسب با گروه انتخابی، سابقه تحصیلی را ایجاد کنند یعنی دروس مربوطه را انتخاب و در آزمونش شرکت کنند. این امر اختیاری است و اجباری در کار نیست اگر حتی تصور کنند بعدا در گروه آزمایشی دیگری شرکت کنند نیز به آنها اختیار داده میشود تا سابقه خود را تولید کنند.
وی خطاب به معترضان به سوابق که باید مدارک و ادله خود را بارگذاری کنند، اما ممکن است تا مهلت تعیین شده نتوانند ادله خود را بدست بیاورند گفت: به محض اعتراض، سامانه شروع به بررسی میکند و بخش اعظمی از اعتراضات به این شکل رفع میشود، ولی به افرادی که پیامک ارسال و نیاز به مراجعه حضوری دارند حتما فرصت کافی برای رفع مغایرت داده میشود و نگرانی نداشته باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: