گفتگو از مسعود عرب زاده
اولین اثر بانوی معلم،فاطمه بهرامیان با نام ((اقلیما)) تیرماه امسال روانه بازار کتاب شد. این اثر دربردارنده ۵۲ برش در ۱۰۷ صفحه است که توسط اانتشارات قلمداران جنوب منتشر شده است.این کتاب افزون بر برخورداری از زبان نو و نگاهی جدید در روایت، با گرایش به جریان سیال ذهن و ادبیات پست مدرن به طور ویژه به فرهنگ و زیست بوم استان بوشهر میپردازد.
از طرفی باورهای عامه در جنوب استان بوشهر چنان با زندگی مردم آمیخته است که بازنمایی آن در کتاب اقلیما به طور خودکار به نوعی رئالیسم جادویی میانجامد.همچنین با توجه به دختر بودن شخصیت محوری داستان موضوعهای فمینیستی در جای جای داستان به چشم میخورد که گذشته از رد و قبول آنها داستان را اعتراضگونه و خواندنی کرده است.
فاطمه بهرامیان نویسنده کتاب ((اقلیما)) متولد بندر دیّر استان بوشهر است هم اکنون شغل معلمی پیشه دارد.گفتگو با این معلم نویسنده را در زیر می خوانید:
فرهنگ غنی بوشهر
ادبیات داستانی استان بوشهر پیشینه بسیار قوی، سرشار از اسطورهها و داستانها و افسانهها و داستانهایی که سینه به سینه و دهان به دهان نقل میشوند این فرهنگ غنی منبع الهام داستان اقلیما است و اقلیما در فضایی سنتی و بومی زیست میکند.
از کودکی به دنبال نوشتن بودم
از سالهایی که دانش آموز بودم تا الان که پیشه معلمی دارم روزی را به خاطر نمی آورم که مطالعه نکرده باشم و ننوشته باشم.چندین مقام مسابقات ادبی در دوران دانش آموزی و دانشجویی کسب کردم و برگزیده اولین دوره معلمان هنرمند شدم که این حاکی از مسیر پیوسته تلاش من در زمینه ادبیات داستانی است.
نگارش ((اقلیما))با بن مایه فرهنگ بومی
برایم بسیار اهمیت داشت که فرهنگ با ریشهای که در آن زندگی کردم، آنچه از پدر و مادرم آموختهام را به تصویر بکشم و این دغدغه را با ادبیات داستانی و ادبیات عامه و همچنین نقد ادبی داشته و دارم در نگارش اقلیما به کمک من آمدند و سعی کردم از یافتههای پژوهشیام نیز در این مسیر بهره ببرم .
رونمایی از اثر((اقلیما))
در هفته کتاب و کتابخوانی مراسمی در سالن سینما صدف خارگ برگزار شد که بین ۲۸۰ مهمان ،رییس عملیات عمومی شرکت نفت، شهردار، اعضای شورای شهر، رییس کتابخانه عمومی، رییس اداره آموزش و پرورش، رییس امور فرهنگی و خدمات اجتماعی شرکت پایانههای نفتی حضور داشتند و در طی این مراسم به معرفی و رونمایی کتاب اقلیما اولین اثر داستانی بنده پرداخته شد.به نظرم برگزاری این دست مراسم ها آغازی است برای تشویق و هدایت ذهن نویسندگان به بومی گرایی و استفاده از نماد های زیست بوم استان بوشهر.
اقلیما از کجا آمد؟
همانطور که در مراسم رونمایی ذکر کردم این نام و داستان از ده سالگی با من بود و در ذهن من پرورش یافت، از همان زمانی که در کنار نویسندگی یاد گرفتم خوب ببینم و خوب بشنوم. آنچه در اقلیم من و آنچه در درون من_ جنسِ من_ رخ میداد ترغیبم کرد نام این اثر بشود: اقلیما
تالیف جدید
در حال نوشتن یک اثر داستانی دیگر هستم که زیر مجموعه ادبیات کودک و نوجوان است و امیدوارم پیش از پایان سال ۱۴۰۲ منتشر شود.مسیر چاپ و نشر مسیر آسانی نبود اما با کمک خانواده و همسرم و انتشارات قلمداران جنوب را هموار شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت