شیوع ابتلا به دیابت در زنان بیشتر است
دکتر فهیمه صالحی ، متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی البرز :

شیوع ابتلا به دیابت در زنان بیشتر است

کاهش ۵۰ درصدی سکته‌های قلبی، از چشم انداز‌های برنامه هفتم است

رئیس بیمارستان شهید رجائی کرج گفت: لزوم توجه به هدف گذاری درست، امکان سنجی واقع بینانه و سیاست گذاری با قابلیت اجرایی دربرنامه‌های سلامت یکی از اهداف مهم برنامه هفتم در کاهش مرگ ناشی از سکته‌های قلبی در سنین زیر ۵۵ سال به نسبت ۵۰ درصدی می‌باشد.
رئیس بیمارستان شهید رجائی کرج گفت: لزوم توجه به هدف گذاری درست، امکان سنجی واقع بینانه و سیاست گذاری با قابلیت اجرایی دربرنامه‌های سلامت یکی از اهداف مهم برنامه هفتم در کاهش مرگ ناشی از سکته‌های قلبی در سنین زیر ۵۵ سال به نسبت ۵۰ درصدی می‌باشد.
کد خبر: ۱۴۳۸۶۲۷

به گزارش جام جم آنلاین البرز، علیرضا دهقان نیری بیان کرد: مساله سکته قلبی در حال حاضر به عنوان یک بحران در سیاست گذاری سلامت جامعه خود نمایی میکند چرا که هم شیوع روز افزونی دارد و هم متاسفانه در سنین جوانی و میانسالی در حال گرفتار کردن افراد جامعه میباشد، سکته قلبی هم بیماری بالقوه کشنده و هم شدیدا ناتوان کننده (از لحاظ جسمی و روانی) است.  

رئیس بیمارستان شهید رجایی اذعان داشت: هدف گذاری مهم‌تر و اصلی‌تر بایستی بر روی پیشگیری از ایجاد سکته قلبی باشد، نه اینکه صرفا بر روی درمان و کاهش مرگ و میر ناشی از سکته قلبی متمرکز شویم. پیشگیری از سکته قلبی هم در سطح مقدماتی و هم در سطح اولیه باید به طور جدی دنبال شود. در سطح مقدماتی، متولیان سلامت جامعه باید هر آنچه که نقش مهم و شناخته شده‌ای در ایجاد بیماری در افراد دارد را شناسایی نموده و دستگاه‌های مربوطه را که در ایجاد بیماری مقصر هستند مواخذه و مجبور به اصلاح فعالیت‌ها و فرایند‌های تولید بیماری نمایند.  

وی ادامه داد: همچنین لازم است دو اجرای سیاست‌های پیشگیری و درمان، سهم سلامت مردم را از بین دستگاه‌های مقصر، با صدای رسا باید مطالبه کرد و کوتاهی در این موضوع قابل گذشت و بخشش نیست.  

این مسئول خاطر نشان کرد: ایجاد رفاه حداقلی، کاهش آلودگی هوا، جلوگیری از تخریب محیط زیست و فضای سبز، جلوگیری از تراکم سکونت شهری، دسترسی به مواد غذایی سالم، ایجاد فضای مناسب برای ورزش همگانی، پیگیری سیاست‌های فردی برای کاهش مصرف دخانیات، برنامه‌های مداوم و مستمر آموزش سبک زندگی سالم، بالا بردن سواد سلامت و فرهنگ سازی مناسب از جمله موارد مهمی است که متولیان سلامت باید خود را در قبال مطالبه این موارد مسئول بدانند و اقدامات مناسب و موثری انجام دهند، در بحث سلامت، اگر راه‌های تولید بیماری را مسدود و کنترل نکنیم هرچه بودجه و قانون تصویب شود به نتیجه‌ای نخواهیم رسید.  

این متخصص قلب افزود: در سطح پیشگیری اولیه غربالگری مناسب و مستمر فاکتور‌های خطر قلبی (همانند فشار خون بالا، دیابت، چربی خون بالا، چاقی شکمی) و درمان موثر همراه با پیگیری بیماران نقش بسیار چشمگیری در کاهش ایجاد بیماری‌های قلبی دارد. برنامه‌های غربالگری و درمان بیماران باید از حالت انفعال خارج شود و به طور مثال در سطح جامعه اجرا شود و به طور همزمان فرهنگ سازی و ایجاد بستر‌های لازم برای مراجعه افراد جهت ارزیابی سلامت و پیگیری درمان انجام گیرد.  

رئیس بیمارستان شهید رجایی کرج تصریح کرد: کاهش مرگ ناشی از سکته قلبی نیازمند بینش جامعه و اصلاحات فراگیر در این  موضوع مهم می‌باشد. در بیماری که دچار سکته قلبی می‌شود اگر از قبل آموزش لازم جهت اهمیت درد قفسه سینه ئ کمک فوری از اورژانس ۱۱۵ را نگرفته باشد به احتمال قابل توجهی، دیر هنگام مراجعه پزشکی می‌کند و زمان طلایی درمان را از دست می‌دهد.  

پس آموزش‌های همگانی موثر و مداوم در رسانه‌های پر بازدید و اثر گذار از اقدامات لازم و اساسی می‌باشد. وقتی بیمار به مرکز درمانی مراجعه می‌کند اگر ساز و کار لازم برای رسیدگی فوری به بیمار مشکوک به سکته قلبی تعریف نشده باشد، زمان طلایی درمان می‌تواند به راحتی از دست برود. پس ایجاد پروتکل‌های عملیاتی و اجرایی در مراکز درمانی برای بیماران مشکوک به سکته قلبی بایستی انجام شود و پایش مداوم صورت پذیرد.  

دکتر علیرضا دهقان نیری در بخش دیگری از سخنان خود اذعان داشت: اگر نیروی انسانی که در جریان انتقال، ورود، پذیرش، تریاژ، ویزیت و درمان نماید دخیل هستند (از جمله فوریت‌های ۱۱۵، انتظامات، خدمات، پذیرش و اداری، پرستاران و بهیاران، پزشکان اورژانس، پزشکان متخصص و فوق تخصص و بقیه کادر درمان) با حداکثر علم و تواناییو آمادگی و انگیزه در این زمان طلایی بیمار فعالیت نکنند هر امدادی که در موارد دیگر انجام شود به هدف کاهش مرگ بیماران سکته قلبی دست پیدا نمی‌کنیم.  

وی خاطر نشان شد: اگر ما برروی کاهش مرگ بیماران سکته قلبی متمرکز شویم ولی هیچ بند و تبصرهء کارشناسی شد‌های در حمایت واقعی و جدی از این نیرو‌ها لحاظ نگردد، نمی‌توانیم انتظار تغییری معمولی در جهت ارتقای وضعیت موجود شاخص‌ها  داشته باشیم.  

وی همچنین گفت: درمان بیماران سکته قلبی نیازمند دارو‌ها و تجهیزات پیشرفته و مهمی می‌باشد که نبودن هر کدام یا عدم کیفیت مناسب هرکدام در حصول نتیجه مناسب درمانی اختلال جدی ایجاد می‌نماید.. توجه به دسترسی مداوم و آسان به این ضروریات درمانی همواره باید مورد اهتمام مسئولان مربوطه باشد.  

این مسئول تاکید کرد: با توجه به استرس بسیار بالای فعالیت در این حیطه و مسئولیت بسیار سنگینی که بر عهده  عزیزان کادر درمان مرتبط با سکته قلبی می‌باشد، فرسودگی شغلی این همکاران به سرعت می‌تواند رخ دهد و سبب عدم امکان اجرای سیاست‌های مورد نیاز فرایند تشخیصی و درمانی این بیمارن نشود. توجه ویژه قانون گذاران و مسئولان به این موضوع بسیار مهم امکان رسیدن به هدف کاهش مرگ بیماران سکته قلبی را فراهم‌تر می‌نماید.      

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها