به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، محمد علی حاتمی زاده اظهار داشت: در ۷ ماهه امسال ۵ واحد جدید پرورش بوقلمون گوشتی به ظرفیت۴۳ هزار قطعه در دوره و تولید ۱۰۰۰ تن گوشت بوقلمون در سال به بهره برداری رسیده است که میزان جوجه ریزی ۲ واحد آن ۲۵ هزار قطعه است.
وی افزود: میزان سرمایه گذاری ثابت این ۵ واحد حدود ۳۰۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی بالغ بر ۲۰ نفر بوده که عمدتا توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.
به گفته این مقام مسئول ، ۱۶ مجوز پروانه تاسیس به ظرفیت ۶۲ هزار قطعه صادر شده که با بهره برداری این واحدها در طی برنامه هفتم، تولید گوشت بوقلمون به بیش از ۵هزار و۵۰۰ تن در سال افزایش خواهد یافت.
حاتمی زاده تصریح کرد: متوسط مصرف سرانه گوشت بوقلمون در ایران حدود ۰.۵ کیلوگرم بوده که نسبت به کشورهای پیشرو با حداقل 8 کیلوگرم مصرف ، عقب هستیم و در صددیم تا پایان برنامه هفتم این مقدار به حدود ۳ کیلوگرم افزایش یابد، ضمنا سهم تولید گوشت بوقلمون در دنیا حدود ۵ درصد کل گوشت طیور بوده که نشان دهنده نوپا بودن این صنعت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد ضمن بیان اینکه توسعه پرورش بوقلمون در اولویت برنامه های سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد، خاطر نشان کرد: مقاومت نسبی بالای گوشت بوقلمون به بیماری ها، راندمان تبدیل خوراک مناسب و قابل رقابت با جوجه های گوشتی، ضریب تبدیل بهتر، نسبت لاشه به وزن زنده و مهمتر از همه راندمان تبدیل بالاتر پروتئین خوراک به گوشت سبب شده که بوقلمون در سبد مواد غذایی ارزشمند قرار گیرد .
وی در پایان ذکر کرد: گوشت بوقلمون در زمره گوشت قرمز محسوب می شود و با تولید آن می توان بخشی از کمبود تولید گوشت قرمز در استان را با بهره وری بالاتر تولید کرد تا از افزایش قیمت گوشت قرمز جلوگیری شود.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی گفت: در راستای افزایش و بروز رسانی علم پرورش بوقلمون در استان یزد دوره ای کاربردی تحت عنوان مدیریت پرورش بوقلمون در استان برگزار شد.
به گفته حسین محمد زاده بیش از 70 نفر از کارشناسان، دامپزشکان و بهره برداران فعال در صنعت پرورش بوقلمون در این دوره شرکت کرده و با نکات کاربردی در مدیریت پرورش بوقلمون آشنا شدند.
لازم به ذکر است ، این کارگاه آموزشی با محوریت معاونت بهبود تولیدات دامی و همکاری شرکت تعاونی بوقلمونداران استان یزد با تدریس دکتر توحید طلوعی برگزار شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت