اصفهان میزبان دومین جشنواره قالی فاخر ایران می شود

رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان گفت: استان اصفهان برای دومین بار میزبان جشنواره قالی فاخر ایران شده که از 5 آذر ماه جاری تا 30 آذرماه مهلت ثبت نام برای این جشنواره وجود دارد.
کد خبر: ۱۴۳۳۵۹۲

اصفهان میزبان دومین جشنواره قالی فاخر ایران می شوداصفهان میزبان دومین جشنواره قالی فاخر ایران می شودجام جم آنلاین اصفهان؛ سعید عصاچی در نشست خبری دومین جشنواره قالی فاخر ایران با اشاره به اینکه این جشنواره به همت سازمان صمت، اتاق بازرگانی و و جشنواره بین المللی قالی فاخر برگزار می‌شود،اظهار کرد: این جشنواره هر ساله در این استان اصفهان برگزار و دبیرخانه دائمی جشنواره قالی فاخر به اصفهان واگذار شده است. وی افزود:سال گذشته اولین جشنواره برگزار و 50 تخته فرش به نمایش گذاشته شد و امسال دومین جشنواره به همراه رونمایی پوستر و معرفی طرح در سطح بین المللی با اهداف اصلی معرفی تنوع و ویژگی های فرش دستباف ایران در سطح ملی و بین‌المللی، ترغیب و تشویق بافندگان، طراحان، نقاشان، تولیدکنندگان و فروشندگان به تولید و عرضه قالی های فاخر و ایجاد انگیزه برای بروز استعدادها، برگزار می‌شود. رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان تصریح کرد: نوآوری و خلاقیت در تولید فرش دستباف با حفظ اصالت قالی و کمک به بازاریابی فرش های تولیدی از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است. وی با اشاره به روند برگزاری این جشنواره از طریق ثبت نام به صورت رسمی از طریق سایت Ihcfestival.ir تا پنجم تا آخر آذرماه جاری ادامه داد: پس از معرفی فرش ها در هر استان و برگزاری داوری اولیه توسط داوران استانی، فرش های قابل عرضه در این جشنواره به اصفهان ارسال خواهند شد. عصاچی گفت: پس از داوری نهایی فرش هایی که امتیاز قابل قبول را کسب کنند از چهارم تا نهم بهمن ماه در نمایشگاه اصفهان به نمایش گذاشته خواهند شد و برنده نهایی نیز معرفی می شود. وی ادامه داد: این فرش های برتر پس از انتخاب، در نمایشگاه های خارجی و بین المللی به نمایش گذاشته شوند تا مورد بازاریابی برای فروش شود. رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان اضافه کرد: این جشنواره در هشت رسته و سه گروه فرش های روستایی و عشایری، فرش های شهری باف و فرش های مدرن دسته بندی می شود. عصاچی گفت: بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران همزمان با جشنواره قالی فاخر در اصفهان برگزار خواهد شد. بهترین کارگزاری‌های صدور شناسنامه در استان اصفهان است معاون مرکز ملی فرش ایران در ادامه این نشست گفت:از سال گذشته پیشنهاد شناسنامه دار کردن قالی‌هایی به نمایش گذاشته شده در نمایشگاه مطرح شد و این در حالی است که یکی از بهترین کارگزاری‌های صدور شناسنامه در استان اصفهان است.

یاسر حنیفی، در ادامه با اشاره به اینکه اجرای خوب سال گذشته این جشنواره نشان دهنده ساختار خوب است و پیگیری‌های دومین جشنواره بلافاصله بعد از اختتامیه جشنواره اول شروع شد، اظهار کرد: ستاد اجرایی جشنواره نیز در استان اصفهان قرار دارد و ترکیب آن موضوع یک اجرای ملی را شکل و دبیرخانه دائمی این جشنواره در اتاق بازرگانی مستقر است. وی افزود:سابقه جشنواره فرش فاخر به جشنواره بخش برتر که توسط مرکز ملی ایران در نمایشگاه تهران با هدف معرفی آثار برگزیده و برتر برگزار ‌شد، می‌رسد و شورای سیاست گذاری برای این جشنواره پیش‌بینی شده که با ریاست مرکزی فرش و ستاد راهبری فرش دستباف شکل ‌گیرد و سیاست‌های کلی جشنواره را تعیین کند. معاون مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد:در همین راستا سال گذشته به توسعه برنامه‌های ملی در سراسر کشور پیشنهاد شد برنامه فرش برتر با رویکرد جدید و خاص تری تحت عنوان «قالی فاخر» به استان اصفهان واگذار شود. وی ادامه داد: بهترین انتخاب در اصفهان، همکاری سازمان صمت با اتاق بازرگانی و ایجاد تفاهم نامه‌ای بود که پایه‌گذاری برای برگزاری یک جشنواره در سطح قالی ایران و افتخار قرار بگیرد. حنیفی با اشاره به اجرایی شدن و فعالیت کارگزاری‌های فرش و صدور شناسنامه فرش در کشور بیان داشت: از سال گذشته پیشنهاد شناسنامه دار کردن قالی‌هایی به نمایش گذاشته شده در نمایشگاه مطرح شد و این در حالی است که یکی از بهترین کارگزاری‌های صدور شناسنامه در استان اصفهان است. وی اضافه کرد: شناسنامه‌دار کردن فرش دستباف به گسترش فرهنگ، تایید اصالت و بازگشت فرش ایرانی به جایگاه خودش کمک می‌کند. معاون مرکز ملی فرش ایران عمده ترین مشکل فرش ایران را تحولات ارزی و تحریم‌ها و صادرات را عنوان کرد و گفت:خوشبختانه اقتصاد فرش در حال حرکت و فعال است.

رفتارهای سلیقه ای موجب تضعیف سبک فرش ایرانی شد

در ادامه این نشست مژگان ایزدی رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان، با بیان اینکه زمانی فرش ایرانی به شهرت جهانی رسیده بود، گفت: در چند دهه گذشته فرش ایران جایگاه فوق العاده ای داشت اما برخی از  عوامل با سلیقه سازی و تغییر الگوی زیبایی، موجب تضعیف سبک فرش ایرانی شدند . 
وی با اشاره به اینکه تحریم فرهنگی فرش ایران از اوایل دهه هفتاد میلادی موجب از رونق افتادن فرش ایرانی پس از یک دوره یکه تازی در جهان شد، افزود:تغییر الگوی جدید فرش از یک سو و محدودیت های ناشی از تحریم موجب در حاشیه رفتن فرش ایران شد. 
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید به اینکه اتاق بازرگانی پاسدار این میراث کهن است، تصریح کرد:در این زمینه از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد و از فعالان این عرصه و نیز برگزاری جشنواره قالی حمایت می کنیم. 
وی با اعلام اینکه  بیش از دو میلیون بافنده فعال فرش در کشور فعال هستند که از این تعداد بیش از ۲۲۰ هزار نفر مربوط به استان اصفهان است، بیان داشت: اصفهان به ‌عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید هنر صنعت فرش دستباف ایران محسوب می‌شود. 
جشنواره قالی فاخر با نگاه ملی در اصفهان برگزار می شود 
در ادامه، حاجی آقامیری، رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق ایران با اشاره به خلق آثار فاخر در فرش اصفهان و هماهنگی اولین جشنواره با آغاز فعالیت کمیسیون فرش ایران، گفت: جشنواره قالی فاخر با نگاه ملی در اصفهان اجرا می گردد و ما زمینه فرصت واگذاری و اجرای جشنواره قالی فاخر ایران به اصفهان را فراهم کرده ایم و نیز آثار ارزشمندی از فرش اصفهان در موزه های جهان نگهداری می شود. 
 دهقانی، معاون اداره کل صمت استان اصفهان در ادامه این نشست بیان داشت: به همت بخش خصوصی این جشنواره از ظرفیت بالایی برخوردار شده است و تلاش انجمن ها، اتحادیه و اتاقهای بازرگانی برای برگزاری جشنواره را ستودنی است.  
با اشاره به تلفیق مرکز ملی فرش ایران، افزود: لازم است حمایت های بیشتری از این بخش شود تا هزینه مازادی به بخش خصوصی تحمیل نشود زیرا در این زمینه با کمبود بودجه مواجه هستیم و اتاق بازرگانی و بخش خصوصی می تواند در تامین هزینه ها نقش داشته باشد. 
مرکز ملی فرش ایران باید زیر نظر ریاست جمهوری قرار بگیرد 
در ادامه نشست، توکلی زواره نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران 
اظهار کرد: ما در تلاش هستیم تا جایگاه فرش را ارتقا دهیم و مرکز ملی فرش ایران بعنوان یک سازمان مستقل زیرنظر ریاست جمهوری فعال باشد. 
وی از تلفیق مرکز ملی فرش ایران با صنایع خلاق انتقاد کرد و گفت:  دولت ما نیز با تلفیق این دو نهاد بدون هماهنگی با بخش خصوصی ضربه دیگری به هنرصنعت فرش دستباف وارد کرد. 
توکلی زواره نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران تصریح کرد:آمریکا اولین تحریم را برای فرش ایران رقم زد و سپس مشکلات نقل و انتقال مبالغ حاصل از صادرات، ازدست دادن بازارها و دیگر محدودیت ها موجب کاهش نرخ صادرات فرش شدند. 
به گفته محمد گیوی معاون نمایشگاه بین المللی اصفهان میزبانی این دو رویداد در زمینه فرش دستباف، در بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان در 16هزارمترمربع فضای نمایشگاهی از 4 تا 9بهمن ماه همراه با رویدادهای جنبی دیگری در محل دائمی نمایشگاه بین المللی اصفهان برگزار می شود.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها