آسمان کلانشهرهای کشور این روزها خاکستری است و آلودگیهوا برای شهروندان شمشیرش را از رو بسته است. در کلانشهری مانند تهران هر سال حدود ۹۰۰۰ نفر به دلیل آلودگیهوا جان خود را از دست میدهند و براساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران شهروندان امسال تاکنون فقط ۹ روز پاک را تجربه کردهاند. این شرایط ثابت میکند که برنامههای مسئولان برای کاهش و کنترل آلودگی هوا از مقام حرف و شعار فراتر نمیرود و کم نیستند، مدیرانی که برای کاهش آلودگیهوا به دنبال پاک کردن صورت مساله هستند.
ریشههای افزایش آلودگیهوا در کلانشهری مانند تهران، اصفهان، کرج و اراک را اگر دنبال کنید به این نتیجه میرسید که رفع آلودگیهوا در اولویت برنامههای مسئولان نیست و آنها بهبود وضعیت آلودگیهوا را به وزش باد و بارش باران سپردهاند و با توجه به اینکه این روزها خبری از وزش باد در کلانشهری مانند تهران نیست شهروندان نباید به بهبود کیفیت هوا امیدوار باشند و در چنین شرایطی افزایش آلودگیهوا و مرگهای ناشی از آن دور از انتظار نیست.
مسئولان برای رفع آلودگیهوا در کلانشهرهای کشور ارادهای ندارند، زیرا اگر غیر از این بود برای بهبود شرایط قدمهای مناسبی بر میداشتند و از تجربه کشورهای موفق در این خصوص بدرستی استفاده میکردند. در واقع راهکارهای کاهش آلودگیهوا مسالهای نیست که نامشخص باشد و بسیاری از کشورها با برنامهریزی برای این مهم اقدامات تاثیر گذاری برای کاهش آلودگیهوا انجام دادهاند. برای نمونه مدتهاست که کارشناسان به این نتیجه رسیدهاند که برای کاهش آلودگیهوا باید منابع انتشارآلاینده مانند خودروها را کنترل کرد.
این درحالی است که در کشورمان آمار خودروهای فرسوده بسیار نگران کننده است و براساس آمار منتشر شده میتوان گفت حدود ۳۲ درصد از ۳۷میلیون وسیلهنقلیه سبک و سنگین کشور فرسوده است. افزون بر این حدود ۸۰ درصد از ۱۲میلیون موتورسیکلتی که در کشور شماره گذاری شده نیز از سن فرسودگی عبور کردهاند. شرایط در ناوگان حمل و نقل عمومی نیز بحرانی است و برخی کارشناسان نسبت به فرسودگی ۸۰ درصد ناوگان حمل و نقل عمومی کشور هشدار میدهند.
به این ترتیب میتوان گفت در کشورمان ارادهای برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده وجود ندارد و آمارها در این حوزه به صفر نزدیک شده است. زیرا سال گذشته وزارت صمت مصوب کرد که به جای اسقاط خودرو میتوان ۱٫۵ درصد ارزش آن را پرداخت کرد. چنین تصمیمهایی که جان شهروندان را به بازی میگیرد در کشورمان کم نیست، برای نمونه وزارت صمت به دنبال این بود که که استاندارد آلایندگی خودروهای وارداتی از یورو۶ به یورو ۵ کاهش پیدا کند؛ بنابراین در چنین شرایطی نباید به بهبود کیفیت هوای کلانشهرهای کشور امیدوار بود، زیرا در بین مدیران ارادهای برای کاهش آلودگیهوا وجود ندارد و آنها سالهاست که مدیریت آلودگی هوای تهران را به باد و باران سپردهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم