ایستِ مغز

سکته مغزی یکی از علل اصلی ناتوانی و مرگ‌و‌میر در سراسر جهان است که به‌طور ناگهانی و بدون هشدار رخ می‌دهد. این یک وضعیت پزشکی است که هرکسی را بدون درنظر گرفتن سن، جنسیت یا پیشینه تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.
کد خبر: ۱۴۲۸۲۶۵
نویسنده آیسا اسدی - روزنامه نگار
 
در‌حالی‌که پیشرفت در تحقیقات بالینی، درمان و توانبخشی سکته مغزی را بهبود بخشیده است، تا به امروز بهترین رویکرد برای مقابله با سکته پیشگیری است. به همین دلیل موضوع امسال «روز جهانی سکته مغزی» که هرساله در ۲۹ اکتبر (۷ آبان) برگزار می‌شود، «پیشگیری قدرتمندتر از سکته» انتخاب شده است. در خط مقدم همه اقدامات پیشگیرانه برای سکته مغزی، آگاهی قرار دارد. شناخت عوامل خطر و علائم هشداردهنده اولیه سکته بسیار ضروری است. انواع بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، استعمال دخانیات، چاقی، دیابت، رژیم غذایی ناسالم و الکل برخی از عوامل خطرزا هستند. اصلاح سبک زندگی مانند رژیم غذایی سالم، افزایش فعالیت بدنی و ترک سیگار و الکل، به‌طور قابل‌توجهی خطر سکته را کاهش می‌دهد. علاوه بر اینها معاینات پزشکی منظم و پایش فشار خون در شناسایی و مدیریت عوامل خطر بسیار مهم است. آمارهای جهانی سکته مغزی تکان‌دهنده است. براساس آمارهایی که درسال۲۰۲۲ منتشر شده، هرسال بیش از ۱۲.۱میلیون سکته مغزی جدید رخ می‌دهد. بیش از ۶۲درصد از سکته‌های مغزی در سال در بین افراد زیر ۷۰سال اتفاق می‌افتد و بیش از ۱۶درصد آن در افراد ۱۵ تا ۴۹ ساله رخ می‌دهد. در حال حاضر ۱۰۱میلیون نفر در سراسر جهان زندگی‌ می‌کنند که سکته مغزی را تجربه کرده‌اند و عمدتا با ناتوانایی‌های مرتبط با این بیماری دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند؛ متاسفانه ۶۷ درصد این افراد زیر ۷۰سال هستند که ۲۲ درصد آنها در سنین ۱۵ تا ۴۹ سال گزارش شده‌اند. از نظر ترکیب جنسیتی در سطح جهان، زنان بیش از نیمی (۵۶ درصد) از تمام افرادی را تشکیل می‌دهند که سکته مغزی را تجربه کرده‌اند اما زنده مانده‌اند؛ به‌طور کلی هرساله ۴۷ درصد از سکته‌های مغزی در مردان و ۵۳ درصد در زنان رخ می‌دهد اما سهم مردان در مرگ‌و‌میر ناشی از سکته مغزی بیشتر از زنان است؛ ۵۱ درصد از کل مرگ‌و‌میرهای ناشی از سکته مغزی در مردان و ۴۹ درصد در زنان گزارش شده است. به‌طور کلی سالانه شش و نیم میلیون نفر در جهان بر اثر سکته مغزی جان خود را از دست می‌دهند که حدود ۶ درصد این رقم در افراد ۱۵ تا ۴۹ ساله رخ می‌دهد. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها