ملغمه دروغ

آنچه این روزها در رسانه‌های فارسی‌زبان خارجی منعکس می‌شود، آخرین نفس‌ها برای جلوگیری از هدررفت تلاش‌های یک‌ساله تکرار اتفاقات پاییز سال۱۴۰۱ است. آنچه اما امسال در سالگرد آغاز فتنه رخ داد، بسیار دور از انتظار رسانه‌های بیگانه بود. ناامیدی از خیابان‌های تهران و دیگر شهرها اما باعث نشد تا این رسانه‌ها از فرصت‌ها و پتانسیل‌هایی که تصور می‌کردند در استان‌های مرزی مانند سیستان و بلوچستان وجود دارد، چشم‌پوشی کنند.
کد خبر: ۱۴۲۵۰۶۹
ملغمه دروغ

تکرار ناکامی در سیستان و بلوچستان

«سالگرد اتفاقات زاهدان» کلیدواژه پرتکرار رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان درروزهای منتهی به پایان هفته گذشته بود؛ عبارتی با بار هیجانی قوی تا شاید پس از ناکامی این رسانه‌ها برای کشاندن عده‌ای به خیابان و راه‌اندازی آشوبی دوباره در سالگرد درگذشت «مهسا امینی»، لااقل سیستان و بلوچستان دوباره به‌هم بریزد.مدت‌ها برنامه‌ریزی شده بود تا تجمعاتی برگزار شود و شبکه‌های بیگانه برای روشن کردن دوباره آتش آشوب در این استان، از هیچ تلاشی فروگذار نکردند. با این حال، فراخوان به سمت خیابان با پمپاژ اخبار جعلی کارگر نیفتاد وزاهدان بنابر اعلام مقام‌های استانی، وضعیتی عادی را گذراند. دادستان سیستان‌وبلوچستان نیز خبر داد اوضاع شهر زاهدان عادی و تصاویر تیراندازی قدیمی است. مردم به‌خوبی شرایط را مدیریت کردند و در فراخوان‌ها شرکت نکردند. نمازگزاران در مسجد مکی حاضر شدند و بعد از اقامه نماز مسجد را ترک کردند. این در حالی بود که تماشای تلویزیون‌هایی چون «ایران اینترنشنال» در جمعه هفته گذشته و دنبال کردن اخبار در شبکه‌های اجتماعی آن، تصویری از اوضاع زاهدان و برخی از شهرهای استان را  القا می‌کرد که این شهرها در حال سقوط است و معترضان نیروهای امنیتی را از سر راه خود برداشته‌اند!

تلاش برای یافتن همزادی برای مهسا امینی

«آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ساله آسیب‌دیده در متروی شهدا، اهل کرمانشاه و دانش‌آموز کلاس یازدهم هنرستان دولتی عروه‌الوثقی در منطقه۱۱ تهران»؛ این مشخصات دختری نوجوانی بود که ایران ‌اینترنشنال بعد از حادثه‌ای که روز یکشنبه نهم مهر برایش اتفاق افتاد در اخبار خود تکرار می‌کرد؛ هم‌سن مهسا امینی و هم‌زبان او با ریشه‌ای از مناطق کردنشین.حالا آنها بهانه‌ای تازه یافتند برای تلاش در جهت ایجاد فتنه و آشوب.دروغ‌پردازی‌ها دوباره شروع شد؛ حتی وقتی فیلم دوربین‌های ایستگاه مترو از لحظه ورود آرمیتا تا بد شدن حال او در واگن منتشر و معلوم شد با او هیچ برخوردی نشده است.

ازنظر حجمی رسانه‌های معارض در روزهای پایانی هفته گذشته بخش قابل‌توجهی از محتوای خود را وقف بحران‌سازی در سیستان و بلوچستان کردند. به عنوان نمونه ایران اینترنشنال روز جمعه هفتم مهرماه (۲۹سپتامبر)، از ۱۵۲پست کانال تلگرامی خود، ۶۴پست درواقع ۴۲درصد از محتوای خود را به وقایع زاهدان اختصاص داد.دیگر رسانه‌های بیگانه نیز البته با شدت و حدت متفاوت به وقایع زاهدان پرداختند. به عنوان مثال «بی‌بی‌سی فارسی» از ۶۳پست تلگرامی خود در روز جمعه هفتم مهر، ۱۷ پست یعنی حدود یک‌چهارم محتوای خود را مشخصا به مسائل زاهدان اختصاص داد.

شاهدان خیالی

بی‌بی‌سی در خبری اعلام کرد: روزنامه گاردین، چاپ لندن به نقل از «دو شاهد عینی»،‌ ضرب و شتم بر سر حجاب او با یک حجاب‌بان زن در داخل مترو را تایید کرده است. این خبر با انتشار فیلم حضور آرمیتا در مترو رنگ باخت.

بازداشت!

«هه‌نگاو» با معرفی خود به عنوان سازمانی حقوق بشری ادعا کرد: شهین احمدی، مادر آرمیتا گراوند از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است؛ خبری که بلافاصله تکذیب و معلوم شد ازاساس کذب است. پدرومادر این دانش آموز همچنان در بیمارستان در کنار او حضور دارند.

شاخ و برگ دروغ

رادیو فردا با پوشش اظهارات ابرام پیلی، جانشین رابرت مالی در مذاکرات هسته‌ای نوشت: معاون نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران می‌گوید از گزارش‌های پیرامون حمله پلیس اخلاقی به آرمیتا گراوند، نوجوان ۱۶ساله شوکه ونگران شدیم. شاخ و برگ دادن به دروغ اصلی در مورد برخورد با آرمیتا در مترو ماموریت این رسانه بود.

تکرار دروغ 

لیبراسیون، روزنامه صبح پاریس در مطلبی با اشاره به بستری شدن آرمیتا نوشت: یک سال پس از مرگ مهسا امینی یک نوجوان شانزده ساله‌ به طرزی خشونت‌بار ازسوی حجاب‌بانان از ناحیه سر مصدوم شد. انتشار فیلم مصاحبه پدر و مادر آرمیتا و تکذیبیه آنها این خبر را هم بی‌اعتبار کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها