رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست علوم و تحقیقات در گفت‌وگو با جام جم آنلاین:

 6 چالش ویرانگر جنگل‌های هیرکانی

در گفتگو با رئیس سازمان منابع طبیعی کشور مطرح شد

وضعیت جنگل‌های کشور مناسب نیست | ‌پروژه‌های عمرانی علیه مراتع درجه یک کشور

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه وضعیت جنگل‌های کشور به دلیل شیوع آفات و بیماری مناسب نیست، ‌گفت: دستگاه‌های اجرایی نیز برای انجام پروژه‌های عمرانی مراتع درجه یک کشور را انتخاب می‌کنند. این درحالی است که تخریب ‌مراتع کشور به ‌نابودی منابع آب،‌ اکسیژن و جذب گرد و غبار کشور دامن می‌زند.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه وضعیت جنگل‌های کشور به دلیل شیوع آفات و بیماری مناسب نیست، ‌گفت: دستگاه‌های اجرایی نیز برای انجام پروژه‌های عمرانی مراتع درجه یک کشور را انتخاب می‌کنند. این درحالی است که تخریب ‌مراتع کشور به ‌نابودی منابع آب،‌ اکسیژن و جذب گرد و غبار کشور دامن می‌زند.
کد خبر: ۱۴۲۱۴۹۹

به گزارش جام جم آنلاین، عباسعلی نوبخت در پاسخ به این پرسش که چرا آمارهای متناقضی از مساحت جنگل‌های هیرکانی مطرح می‌شود؟ گفت: ملاک ارائه آمار در خصوص وضعیت جنگل‌های کشور ‌سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است و دفتر مهندسی و مطالعات این سازمان برای تهیه آمار‌ براساس‌ دستورالعمل، مطالعات و شاخص‌های مشخصی اقدام می‌کند.

وی درباره اینکه مساحت ‌جنگل‌های هیرکانی  از سوی این دفتر  چقدر اعلام شده است؟ نیز افزود: براساس اعلام این دفتر مساحت جنگل‌های شمال کشور با احتساب تاج پوشش 5 درصد به بالا حدود 2 میلیون و چهار هزار هکتار برآورد شده است.  

رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: بنابراین طبیعی است که اگر بخواهیم مساحت جنگل‌های شمال کشور را با تاج پوشش بالای 50 درصد برآورد کنیم، ‌سطح آن از 2 میلیون و چهار هزار هکتار کمتر خواهد بود. ‌‌

شعب قضایی ویژه منابع طبیعی

نوبخت درباره کاهش مساحت جنگل‌های کشور به دلایلی مانند سوء مدیریت و تغییر اقلیم نیز عنوان کرد: طبیعی است که جنگل‌های ما از نظر کمی و کیفی دچار خسارت می‌شود و نمی‌توانیم بگوییم که جنگل‌های کشور صد درصد به شکل اولیه خود حفظ می‌شود.

وی بیان کرد: در این بین برخی مواقع دست درازی‌هایی به جنگل‌های کشور می‌شود که سازمان منابع طبیعی نیز براساس قانون با متخلفان برخورد می‌کند و  در این خصوص برای متخلفان پرونده‌های قضایی تشکیل می‌شود. دستگاه قضا نیز در اکثر مواقع به نفع سازمان منابع طبیعی رای صادر می‌کند.

رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: از عزیزان قوه قضاییه درخواست می‌کنیم که شعب ویژه‌ای در شهر‌ها و یا دست‌کم در استان‌های کشور در خصوص مشکلات منابع طبیعی ایجاد کنند، زیرا سازمان منابع طبیعی متولی  امنیت زیستی کشور است و امنیت زیستی ‌حلقه اتصال بین امنیت غذایی و امنیت ملی محسوب می‌شود.

تلاش برای احیای جنگل‌های کشور

وضعیت جنگل‌های کشور مناسب نیست | تقاضا برای پروژه‌های عمرانی در مراتع درجه یک

رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه باید برای احیای جنگل‌های کشور تلاش کرد و  از ظرفیت نیروهای مردمی نیز در این خصوص بهره گرفت، عنوان کرد: ‌ 11 استان زاگرسی، سه استان شمالی و دو استان ارسبارانی در کشور داریم و در نیمی از استان‌های ما این ‌ظرفیت وجود دارد که به شکل دیم ‌پوشش گیاهی را افزایش داد.

نوبخت درباره اهمیت حفظ جنگل‌های هیرکانی و زاگرس نیز عنوان کرد:‌ زاگرس تامین کننده حدود 40 درصد از آب کشور است و البرز نیز هر سال حدود سه میلیارد و شش میلیون مترمکعب آب را ذخیره و تولید می‌کند.

وی ادامه داد: این درحالی است که ‌ بیش از دو پنجم جمعیت کشور نیز در قسمت شمالی و جنوبی البرز زندگی می‌کنند.

پروژه‌های عمرانی و تخریب منابع طبیعی

رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور درباره خساراتی که پروژه‌های عمرانی به منابع طبیعی کشور تحمیل می‌کند نیز گفت: معتقدم که در اجرای پروژه‌های مختلف باید شرایط به گونه‌ای باشد که حداقل خسارت به منابع طبیعی کشور تحمیل شود و حداکثر سود را نیز در این بین مردم ببرند نه یک گروه و شخص خاص.

وی با تاکید بر اینکه برای اجرای پروژه‌ها مختلف در جنگل و مراتع کشور باید مسائل زیست محیطی لحاظ شود، عنوان کرد‌: در تمام درخواست‌هایی که برای اجرای پروژ‌ه‌های ‌عمرانی مختلف مطرح می‌شود، ‌بجای اینکه متقاضی انجام پروژه در ‌ مراتع درجه سه کشور باشند در خواست فعالیت در‌ مراتع درجه یک  کشور را مطرح می‌کنند، زیرا  ‌ شرایط منابع آب در این مراتع مناسب است.

نوبخت درباره پیامدهای تخریب مراتع درجه یک کشور نیز توضیح داد: اگر این مراتع را از دست بدهیم در واقع ‌کارخانه‌های طبیعی تولید آب، اکسیژن و جذب گرد و غبار را تخریب کرده‌ایم.

جولان آفات در جنگل‌های کشور

وضعیت جنگل‌های کشور مناسب نیست | تقاضا برای پروژه‌های عمرانی در مراتع درجه یک

رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور درپاسخ به این پرسش که آیا جنگل‌های هیرکانی نیز به سرنوشت زاگرس دچار خواهند شد؟ به جام جم آنلاین گفت:‌ وضعیت جنگل‌های کشور به دلیل آفات و بیماری مناسب نیست.

وی درباره میزان شیوع آفات و بیماری نیز توضیح داد: ‌در جنگل‌های شمال ‌از سال 1370 تاکنون  69 بیماری و آفات شناسایی شد.  برخی از این آفات زمینه را برای انقراض  گونه‌هایی مانند شمشاد فراهم کرده بود. با این حال سازمان منابع طبیعی اقدام به کشت نهال شمشاد کرد تا از آن بذر و قلمه تهیه کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها