عضو شورای اسلامی شهر اصفهان:

پیگیری مدیریت شهری تا حل مشکل آب ضروری است

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان:

طرح جدید جمع آوری زباله در حال بازنگری است

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان درباره تغییر جمع‌آوری زباله از در منازل گفت: در این خصوص ایده، برنامه و بیش‌بینی‌هایی انجام شد که حدود یک سال پیش رقم خورد؛ با توجه به اینکه فصل تابستان نگهداری زباله در منزل سخت و دارای شیرابه است، مقداری شرایط را در شهر به سمتی برد که به گلایه‌مندی شهروندان منجر شد.اکنون این طرح در دست بازنگری است که آیا می‌توان متناسب با فصل جمع‌آوری زباله تغییر کند.
کد خبر: ۱۴۱۹۹۵۵

جام جم آنلاین اصفهان؛ محمد نورصالحی در نشست خبری با اصحاب رسانه اصفهان ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: به‌عنوان مسئول به رونق و توسعه کمی و کیفی حوزه رسانه در شهر کمک خواهیم کرد، در این راستا امیدواریم حیطه کار خبری به لحاظ کیفی و کمی رونق پیدا کند.
وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی حوزه روابط‌عمومی شورای اسلامی شهر در روز خبرنگار اعضای شورای شهر در گروه‌های سه و چهارنفره از چند روزنامه و خبرگزاری بازدید کردند و تنها به رسانه‌های شهرداری بسنده نکردیم؛ اگر مجموعه‌ای از قلم افتاده است، عذرخواهی می‌کنم اما این پیشنهاد که از همه خبرنگاران همچون دوره گذشته در یک آئین تجلیل شود، پیشنهاد خوبی است، به‌ویژه اگر این شیوه در گذشته بازتاب خوبی داشته است، آن را می‌توان ادامه داد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در آغاز سال سوم فعالیت شورای ششم هستیم، در این راستا مراحل انتخابات هیئت رئیسه را پشت سر گذاشتیم و کار بدون وقفه ادامه دارد، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال سوم با همراهی بیشتر شهروندان با توان و انرژی بالاتر به نیازهای شهر خواهیم پرداخت در این راستا به دنبال برطرف‌کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت خدمت‌رسانی به مردم این کلان‌شهر هستیم.
احداث ادامه خط یک مترو تا میدان دانشگاه صنعتی اصفهان
نورصالحی با اشاره به ضرورت تقویت حمل‌ونقل عمومی گفت: در سراسر کشور برای راه‌اندازی مترو باید کار مطالعاتی قوی انجام شود و سپس برای تصویب در شورای ترافیک مورد بررسی قرار گیرد، در این راستا مصوبه خط یک مترو اصفهان نیز تا ایستگاه قدس (فلکه دانشگاه صنعتی) است.
وی ادامه داد: شاهین شهر برای ادامه مسیر خط یک مترو مصوبه لازم را گرفته است، در ابتدا لایحه‌ای به تصویب رسید که خط مترو شاهین‌شهر از کنار اتوبان معلم به شهر اصفهان متصل شود، اما مطلوب نبود از این رو آنها بار دیگر مصوبه جدید گرفتند.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: شهرداری شاهین‌شهر انتظار دارد، اصفهان خط یک مترو را تا مسیر جاده شاهین‌شهر ادامه دهد که با توجه به هزینه‌های سنگین مترو شهر اصفهان و اینکه آن مسیر خارج از محدوده شهر قرار دارد، این کار امکان‌پذیر نیست.
وی اضافه کرد: در این راستا سال گذشته جلسه‌ای در استانداری برگزار شد، هزینه خط یک مترو از ایستگاه قدس تا شاهین شهر ۹ هزار میلیارد تومان برآورد شده است، بر این اساس مقرر شد شهرداری‌های اصفهان و شاهین‌شهر و همچنین صنایعی که در این مسیرها قرار دارند، هر کدام سه هزار میلیارد تومان از اعتبار آن را تأمین کنند، این مهم هر چند مورد قبول مدیریت شهری اصفهان بود اما تاکنون عملیاتی نشده است.
نورصالحی اظهار کرد: مدیریت شهری اصفهان طرحی را برای ادامه خط یک مترو از ایستگاه قدس تا میدان دانشگاه صنعتی آماده کرده است اما هنوز مصوبه وزارت کشور را ندارد.
وی با بیان اینکه برای پنج کیلومتر از مسیر خط یک مترو مقابل بیمارستان امام حسین (ع) و منطقه صنعتی امیرکبیر تا دهنو پنج ایستگاه پیش‌بینی شده است، گفت: در این راستا طراحی‌های لازم انجام و تجهیز کارها هم در سال ۹۶ شکل گرفت اما مدیریت بعدی که فعالیت خود را آغاز کرد چون مصوب نبود، صلاح ندید که آن را کار ادامه دهد به همین دلیل منجر به فسخ قرار داد شد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: در دوره ششم این طرح تکمیل شده است، از این رو قصد ادامه مسیر خط یک مترو را تا میدان دانشگاه صنعتی که در محدوده شهر است، را داریم.
وی تصریح کرد: اگر شاهین‌شهر توانایی اجرای ادامه مترو تا این شهر را ندارد، می‌تواند از طریق نماینده خود در مجلس از دولت کمک بگیرد.
نورصالحی خاطرنشان کرد: اتصال خط مترو به شاهین‌شهر، خمینی‌شهر، نجف آباد و بهارستان مطلوب است اما با توجه به اینکه هزینه احداث مترو اصفهان سنگین است، آن شهرها باید از دولت کمک بگیرند.
کارنامه مدیریت شهری در حوزه فرهنگی مطلوب بوده است

وی با تاکید بر اینکه شورای اسلامی شهر دوره ششم در بدو فعالیت خود مباحثی را در حوزه‌های مختلف برای مدیریت شهر ترسیم کرد، یکی از این حوزه‌ها فرهنگی است، خاطرنشان کرد: کارنامه مدیریت شهری در حوزه فرهنگی مطلوب بوده است، در این راستا توانسته نهادهای مردمی را فعال کند، در واقع بیشتر برنامه‌ها و رویدادهای شهری با مشارکت و فعالیت نهادهای مردمی برگزار می‌شود که حرکت بزرگی را با هزینه‌های اندک شکل داده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه اگر نقاط ضعفی در حوزه فرهنگی وجود دارد باید احصا و برطرف و نقاط قوت نیز تقویت شود، اظهار کرد: کمیته فرهنگ شهروندی ظرفیت خوبی است، از گذشته کارهای خوبی انجام شده و ادامه دارد، هر چند انتقاداتی نیز درباره تابلوهای شهری با موضوعات فرهنگ شهروندی وجود دارد که باید بهتر از این عمل شود، در این راستا مقرر شده کمیسیون فرهنگی شورا نشستی را برای بررسی نقاط قوت و ضعف این موضوع داشته باشد.

وی با اشاره به تشکیل شورای مشورتی بانوان از سوی شهردار اصفهان افزود: شورای اسلامی شهر در این موضوع دخالتی ندارد اما عضو بانوی شورای اسلامی شهر با این شورای مشورتی همکاری دارد تا نکات حوزه بانوان را به این شورا منتقل کند.

نورصالحی تصریح کرد: در آغاز سال سوم فعالیت شورای اسلامی شهر اصفهان، کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شکل گرفت بر این اساس پنج نفر از اعضای شورا، عضو این کمیسیون هستند، در این راستا فعالیت‌ها در این حوزه‌ها با انسجام بیشتری پیگیری و انجام می‌شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که به نقد حوزه فرهنگی مدیریت شهر پرداخت گفت: در صحبت‌های خود قضاوت کردید، قضاوت کار سختی است، چراکه اشتباه از هر کسی سر می‌زند اما اینکه بدون اطلاع از جزئیات مجموعه را محکوم و قضاوت کنید، اشتباه است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: عملکرد کمیته شهروندی و انتخاب موضوع، تیتر، طرح و گرافیک پیام‌های فرهنگی را معاون فرهنگی شهردار انتخاب نمی‌کند، بلکه کمیته فرهنگ شهروندی این مهم را بر عهده دارد، این مجموعه از قبل فعال بوده و ادامه دارد.

وی با اشاره به پیام‌های فرهنگی منتشر شده روی تابلوهای شهری با موضوع رسانه گفت: در این موضوع تشبیه انجام نشده بود و پیام‌ها استعاره‌ای در نظر گرفته شده که مناسب و جالب نبود.

نورصالحی تاکید کرد: حیف و میلی در حوزه فرهنگی در کار نبوده است، ۹۰ درصد بودجه فرهنگی شهرداری به فعالیت و رویدادها و پروژه‌های عمرانی اختصاص دارد، ریز هزینه‌های انجام شده در حوزه فرهنگی ثبت شده و قابل دسترس برای همه به ویژه خبرنگاران است، هر چند درباره مواردی دغدغه وجود دارد که پرسیدن درباره آنها خوب است، اما اینکه در غیاب دیگران آن‌ها را محکوم کنید و عنوان حیف و میل بودجه به‌کار رود، صحیح نیست.

وی درباره محور تاریخی چهارباغ و اینکه این پیاده‌راه بستری برای استفاده خانواده‌ها است، افزود: در شرایط بحرانی که برخی فکر می‌کردند این محور باید از این شکل موجود خارج شود، شهرداری و شورا مکاتبه‌های بسیاری داشت و تاکید کرد راه حل مسئله این نیست که این محیط مناسب برای خانواده‌ها از مردم گرفته شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: انجام بسیاری از کارها در شهر به همکاری سایر دستگاه‌ها نیاز دارد، یکی از این اقدامات احیای دولتخانه صفوی است که از قدیم مدنظر بوده، اما رقم قابل توجهی اعتبار می‌خواهد که امیدواریم محقق شود.

به دنبال حل مسئله آب اصفهان با راه حل فنی هستیم

وی با اشاره به فعالیت کمیسیون آب در شورا گفت: در موضوع آب و جریان زاینده رود در سطح ملی جلساتی را برگزار و مکاتباتی نیز انجام شده است؛ در این راستا پیگیر اختصاص حقابه پنج هزار هکتار فضای سبز و ۳۰۰ کیلومتر مادی از زاینده‌رود هستیم که به‌تازگی این مهم از سوی استانداری پذیرفته شده و در کارگروه فضای سبز شهر به رسمیت شناخته شده است، بر این اساس موضوع به شرکت آب منطقه‌ای ابلاغ شد که در زمان رهاسازی آب این حقابه هم احیا شود، البته مطالبه‌گر حقابه محیط زیست و باتلاق گاوخونی نیز هستیم.

نورصالحی با بیان اینکه کارشناسان معتقدند موضوع آب بی دلیل مسئله اجتماعی شده است در این راستا دنبال حل مسئله آب اصفهان با راه حل فنی هستیم، افزود: احداث تونل کوهرنگ از سال ۷۳ آغاز و در طول ۲۰ سال اجرا شده است بر این اساس از سال ۸۹ آب در آن رها شده است، اما اجازه پمپاژ آب داده نمی‌شود و با اینکه مسائل فنی رفع شده اما بی دلیل تبدیل به مسائل اجتماعی پیچیده شده است.

وی تصریح کرد: در این راستا دغدغه داریم که اگر آب از دریا به استان رسید، آبی که از زاینده‌رود منتقل می‌شد به خود زاینده رود برگردد.

انتظار ما انتقال صنایع آلاینده به بعد از شعاع ۵٠ کیلومتری شهر است

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: در حوزه زیست محیطی جلساتی را با معاون رئیس جمهور داشتیم، سازمان محیط زیست برای رفع مشکلات پای کار آمده است که جای تشکر دارد.

وی اظهار کرد: لازم است با صنایع آلاینده برخورد شود، در این راستا انتظار داریم صنایع به خارج از شعاع ۵۰ کیلومتری منتقل شوند که البته اقدامات خوبی در دست انجام است و نیازمند پیگیری مدیریت شهری و همکاری دولتمردان است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اجرایی شدن بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور، افزود: تعداد پرونده‌های زیادی در کمیسیون ماده ۱۰۰ داریم که رأی تخریب قطعی برای آن صادر شده که امکان اجرای آن وجود ندارد، بر این اساس در بودجه نمایندگان تبصره‌ای را اضافه کردند که بر اساس آن ۹ ماه فرصت وجود دارد که ساختمان‌هایی که به هر دلیل تخلفی تا قبل از سال ۱۴۰۰ دارند که قطعی شده، می‌توانند به شرط آنکه اصول شهرسازی و ایمنی را رعایت کرده باشند، رأی تخریب به جریمه تبدیل شود، فرصت بهره‌مندی از این قانون محدود است که امیدواریم شهروندان از آن استفاده کنند.

موافق حفظ، تقویت و بازسازی میراث فرهنگی هستیم

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برگزاری برنامه‌های شهری در میدان امام (ره) این اثر تاریخی آسیب وارد می‌کند، تصریح کرد: در این میدان به صورت شبانه روزی مردم حضور دارند، اگر برنامه‌ای هم برگزار می‌شود، تعارضی با حفظ میراث فرهنگی ندارد.

نورصالحی خاطرنشان کرد: مدیریت شهر و شورا داوطلب شده است تا طی تفاهم‌نامه با سازمان میراث فرهنگی برای هر آثار باستانی در معرض آسیب با نظارت و ضوابط سازمان میراث هزینه کند تا حفظ شود، ما هم نگرانی برای حفظ ابنیه میراثی داریم که باید مراقبت کرد.

وی تاکید کرد: برگزاری برنامه‌های فرهنگی در میدان امام (ره) تعارضی با حفظ میراث فرهنگی ندارد، در واقع با حفظ، تقویت، بازسازی و محترم شمردن میراث موافق هستیم و با هر کاری ضد آن باشد، مخالف هستیم.

طرح جدید جمع آوری زباله در حال بازنگری است

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان درباره تغییر جمع‌آوری زباله از در منازل گفت: در این خصوص ایده، برنامه و بیش‌بینی‌هایی انجام شد که حدود یک سال پیش رقم خورد؛ با توجه به اینکه فصل تابستان نگهداری زباله در منزل سخت و دارای شیرابه است، مقداری شرایط را در شهر به سمتی برد که به گلایه‌مندی شهروندان منجر شد.

وی افزود: اکنون این طرح در دست بازنگری است که آیا می‌توان متناسب با فصل جمع‌آوری زباله تغییر کند.

نورصالحی ادامه داد: برای جمع‌آوری پسماند خشک نیز سامانه اصپاک رونمایی می‌شود که اگر این طرح موفق باشد به صورت آزمایشی برای جمع‌آوری زباله‌های تر نیز انجام می‌شود، اما در مجموع به سمتی می‌رویم که مدیران شهری نسبت به جمع‌آوری زباله با روش دیگر متقاعد شوند.

اجرای کامل رینگ چهارم و خط ۲ مترو از مهمترین دغدغه‌های مدیریت شهری است

وی با بیان اینکه مدیریت شهری باید اطلاعات دقیقی در خصوص رینگ چهارم حفاظتی در اختیار شهروندان قرار دهد، گفت: خیابان امام خمینی (ره) جز حلقه ترافیکی نیست و در هیچ دوره‌ای در اولویت تعریض نبوده است.

نورصالحی افزود: حلقه حفاظتی چهارم به طول ۷۸ کیلومتر اتوبان معلم را قطع می‌کند و به سمت میدان دانشگاه صنعتی و سپس خمینی‌شهر می‌رود که ۴۶ کیلومتر آن در اصفهان قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری باید با برگزاری تور بازدید شهروندان را از اقدامات شهری مطلع کنند، تصریح کرد: در منطقه ۱۵، چهار تقاطع سنگین با هزینه بیش از ۲۰۰ میلیارد در حال اجرا است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: بودجه شهرداری ۲٠ هزار میلیارد تومان و بودجه حمل‌ونقل ۸,۱۰۰ میلیارد تومان است که چهار هزار میلیارد تومان آن مربوط به مترو است، با توجه به اهمیت این موضوع تا پایان سال پنج هزار میلیارد تومان دیگر بودجه به حوزه حمل‌ونقل افزوده خواهد شد.

وی اظهار کرد: از بودجه شهرداری اصفهان نیز دو هزار میلیارد آن مخصوص پروژه‌های فرهنگی است.

نورصالحی اضافه کرد: دولت در این خصوص اوراق مشارکتی ۵۰ هزار میلیاردی به شهرها ارائه می داده است که هم اکنون به دلیل توان مالی دولت این میزان اعتبار کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: اجرای کامل رینگ چهارم و خط دو مترو از مهمترین دغدغه‌های مدیریت شهری است، در این راستا تلاش می‌کنیم زمان اجرای خط دوم مترو را کوتاه‌تر کنیم.

هفته آینده تونل خط ۲ متروی اصفهان به میدان قدس می‌رسد

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: هم اکنون در ۱۶ ایستگاه مراحل نازک‌کاری و سفت کاری انجام شده است، پیمانکاران پنج ایستگاه نیز انتخاب شده و هفته آینده تونل خط دوم مترو به میدان قدس می‌رسد.

وی با بیان اینکه درصدد هستیم خط دو مترو از سمت شمال هر چه زودتر تکمیل شود، افزود: در حال حاضر ۲۲۰ پروژه فعال عمرانی در شهر وجود دارد که اغلب ممکن است در محلات باشد و به چشم شهروندان نیاید و یا کمتر ببینند.

در حال حاضر برای حدود ۹۰ محله کمتربرخوردار در مناطق پانزده‌گانه حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد تومان بودجه هزینه شده است.

نورصالحی تصریح کرد: برای احداث تقاطع غیرهمسطح آشتیانی ۱۲۵ هزار میلیارد تومان هزینه شده که محور اصلی سمت غرب رینگ چهارم را شامل می‌شود. برای اجرای رینگ به سمت خمینی شهر نمایندگان باید به کمک شهرداری بیایند تا بتوانیم این پروژه را به سرعت اجرایی کنیم و بزرگراه شهید خرازی از ترافیک نجات پیدا کند.

وی تاکید کرد: اصل این است که رینگ حفاظتی از سمت غرب آغاز شود تا ترافیک خیابان امام خمینی (ره) و سمت غرب به اتوبان خرازی نرسد و به سمت شمال سرازیر شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: سال گذشته بودجه محلات ۴۰ میلیارد تومان بوده و امسال ۶۰۰ میلیارد تومان به این موضوع اختصاص داده شده است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر برای حدود ۹۰ محله کمتربرخوردار در مناطق پانزده‌گانه حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد تومان بودجه هزینه شده است؛ در این خصوص موضوعات در محله‌ها متفاوت است از آسفالت‌ریزی گرفته تا آزادسازی گلوگاه‌ها، احداث پارک‌ها و مجموعه‌های فرهنگی بسته به میزان نیاز هر محله انجام می‌شود.

نورصالحی ادامه داد: امسال هر محله نیاز به اجرای پروژه‌های عمرانی و فرهنگی داشته باشد، دریغ نخواهیم کرد.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها