مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین گفت: روزانه ۱۲۰۰ زائر قزوینی را با اتوبوسها به مرز ایران و عراق برای حضور در مراسم معنوی اربعین حسینی اعزام میکنیم.
کد خبر: ۱۴۱۶۸۹۰
مهرداد نوری –جام جم آنلاین قزوین: جواد حقلطفی ، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین در نشست ستاد مرکزی اربعین استان قزوین که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: ناوگان حملونقل عمومی و مسافربری استان قزوین شامل 1611 دستگاه اتوبوس، مینیبوس و تاکسی بین شهری است که 48 درصد این تعداد را مینیبوس، 42 درصد را تاکسی بین شهری و 10 درصد را اتوبوس مسافری تشکیل میدهد.
وی با اشاره به فعالیت 18 شرکت اتوبوسرانی در استان قزوین، اضافه کرد: کل ظرفیت اتوبوسرانی مسافری در استان قزوین 160 دستگاه اتوبوس است که 52 درصد آنها یعنی 83 دستگاه اتوبوس عمر مفید کمتر از 15 سال دارند و قابل اطمینان هستند و مابقی هم اتوبوسهای فرسوده هستند که سفر با آنها به مرزهای ایران و عراق به صلاح نیست.
حقلطفی با یادآوری اینکه در اربعین سال قبل 15 هزار و 500 نفر زائر با 623 اتوبوس و مینیبوس راهی سفر معنوی کربلا شدند، گفت: رفتارشناسی زائران قزوینی نشاندهنده این است که قزوینیها میخواهند 10 روز پیش از روز اربعین به عراق اعزام شده و 3 روز بعد هم از عراق به کشور برگردند و بنابراین باید رفت و برگشت آنها را به طور متوسط 2 هفته در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 37 اتوبوس از ناوگان عمومی ما منحصر به ایاب و ذهاب کارگران و کارکنان به شرکتهای تولیدی و صنعتی است و همچنین 27 اتوبوس در استان قزوین هم مختص سفر به تهران و سایر شهرها و استانهای کشور هستند و بنابراین 64 اتوبوس از ظرفیت ناوگان اتوبوسرانی مسافری ما برای سفر به اربعین خود به خود کاسته میشود.
مدیرکل راهداری استان تصریح کرد: در ضمن 6 اتوبوس مسافری ما هم به دلیل نقص فنی زمینگیر شده و قابلیت سفر ندارند و بنابراین کل اعزام زائران به اربعین باید با 90 اتوبوس انجام شود و بنابراین 56.25 درصد اتوبوسها قابلیت اعزام مسافران را داشته و حدود 44 درصد هم قابلیت خدمترسانی به زوار اربعین را ندارند. با این حال بنا داریم روزانه 1200 زائر قزوینی را با اتوبوسها به مرز ایران و عراق برای حضور در مراسم معنوی اربعین اعزام کنیم.
وی با بیان اینکه برای خدماترسانی بهتر راهداری به زائران سفر اربعین 2 چالش اصلی داریم، افزود: چالش نخست این است که هنوز قیمت جابهجایی مسافران در طرح ویژه اربعین مشخص نشده که این کار هماهنگی با اتوبوسداران و اتوبوسرانان را سخت میکند. همچنین بعضی از صنایع و واحدهای صنعتی استان قزوین هم اتوبوسهای طرف قرارداد را در اختیار ستاد اربعین نمیگذارند.
مدیرکل حج و زیارت استان قزوین هم در این جلسه از آغاز ثبت نام زائران اربعین حسینی از فردا چهارشنبه 28 تیرماه خبر داد و گفت: این مهلت ثبت نام 53 روزه خواهد بود و زائران میتوانند تا روز 20 شهریورماه از طریق سامانه تقاضای خود برای سفر به اربعین و حضور در راهپیمایی بزرگ و باشکوه اربعین را ثبت کنند.
بشیر سلیمی با ذکر اینکه ثبتنام الکترونیکی، تک مرحلهای و به شرط واریز هزینه بیمه صورت میگیرد، افزود: اگر ثبت نام از طریق آژانسهای مسافری انجام شود، برای مسافرتهای گروهی تا سقف 10 نفر 10 هزار تومان هزینه و تا سقف 20 نفر هم 20 هزار تومان از زائران حسینی دریافت خواهد شد.
وی ادامه داد: آژانسها و مؤسسههای مسافربری متعهد شدهاند که نمودار سفرهای اربعین را در اختیار زائران قرار دهند تا مسافران ما بتوانند انتخاب کنند که در روز شلوغ میخواهند به این سفر معنوی بروند و یا در روز خلوت و کمجمعیت. بنابراین به این صورت زائر و مسافر توان برنامهریزی را خواهد داشت.
سلیمی یادآور شد: اگر هماهنگی بین دستگاهی وجود داشته باشد، میتوانیم ثبت نام گروههای زائر را حتی در گروههای 40 نفر هم داشته باشیم و برای این منظور باید هماهنگی و همکاری لازم با پلیس وجود داشته باشد. در این زمینه موکول کردن دریافت گذرنامه و پاسپورت به روزهای آخر قبل از سفر هم برای پلیس و هم برای آژانسهای مسافربری دردسرساز است.
وی افزود: با توجه به آزاد شدن سفر خودروهای شخصی باید ظرفیت پارکینگهای مرزی به طور دقیق تعیین شود و در این زمینه به استقرار ابزار هوشمند مدیریت پارکینگها نیاز داریم.
دبیر ستاد اربعین استان قزوین هم در این نشست با اشاره به کمبود اتوبوس برای انتقال و جابهجایی مسافران و زوار اربعین گفت: پلیس راهور و ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای باید اتوبوسهای شخصی و متعلق به بخش خصوصی که قابلیت خدمترسانی به زائران را دارند، شناسایی کنند تا این اتوبوسها به ظرفیت حملونقل اربعین اضافه شود.
محمد خورشیدی اضافه کرد: اتوبوسهای شخصی حکم ناوگان پلاک سفید را دارند که باید از ظرفیت این اتوبوسها هم برای مسافرت زائران و انتقال آنها به مرزهای ایران و عراق بهره برد.