به گزارش جام جم آنلاین، سرگئی لارووف، وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه بار دیگر یادآوری کرد که دولت آمریکا به جای بازگشت به توافق هسته ای برجام به طرح درخواستهای اضافی از ایران روی آورده است.
وزیر خارجه روسیه گفت: «زمانی که دولت جدید [جو بایدن] بایدن به قدرت رسید، آنها گفتند که آماده احیای این برنامه هستند، اما به جای اینکه تصمیمی برای احیای کامل قطعنامه [2231] و خود برجام بگیرند، مشغول چانهزنی برای چیزهای اضافهتر از تهران شدند.»
لاوروف همچنین با اشاره به تحولات در داخل آمریکا و برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در این کشور در سال 2024 تاکید کرد که در حال حاضر چشماندازهای واقعبینانهای برای احیای توافق هسته ای وجود ندارد.
او گفت: «به نظر من اکنون انتظار چنین چیزی چندان واقع بینانه نیست، زیرا یک سال دیگر در ایالات متحده انتخابات برگزار می شود و دولتی جدید بر سر کار خواهد آمد. و چه کسی میداند که آن دولت چگونه دولتی خواهد بود، دموکرات یا جمهوری خواه؟ اما هیچ کس نمی تواند تضمین کند که این دولت جدید ترفند خروج از توافق حاصل شده را تکرار نخواهد کرد.»
توافق هسته ای ایران که نام رسمی آن «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) است در سال 2015 میان کشورهای ایران از یک طرف و آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا، آلمان و اتحادیه اروپا حاصل شد و توسط قطعنامه 2231 شورای امنیت مورد تأیید قرار گرفت. دولت آمریکا سال 2018 به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
وزیر خارجه روسیه یادآور شد، تهران به واشنگتن پیشنهاد داده تا توافقات بدون زمان مشخصی در مورد عملیات برجام منعقد شود تا هیچ یک از کشورها نتوانند به طور یکجانبه آنها را فسخ کنند، با این حال، دولت ایالات متحده این پیشنهاد را رد کرده است. وی ادامه داد: «من به احتمال از سرگیری برجام خیلی خوشبین نیستم. البته مسئله جداگانهای است که به موازات این روند به بن بست رسیده و گرفتار شده، تماسهای غیررسمی، مستقیم و منتشر نشدهای بین ایرانیها و آمریکاییها در مورد عادیسازی روابط دو کشور وجود دارد.»
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد