گزارش درباره خطرات مرگبار مصرف الکل

الکل علیه زندگی

خبرهایی از اتفاقات ناشی از مصرف الکل، تبدیل به تیتر یک خبرگزاری‎های این روزها شده است. جریاناتی که مثلا قرار بود به یک سرخوشی ختم شود اما نهایتا موجب مسمومیت یا حتی مرگ افراد شده. همین موضوع بهانه‌ای شده که همه از تقلبی بودن الکل‌های خوراکی بگویند اما موضوع اصلی چیز دیگری ‌است. واقعا اگر الکل‌ها تقلبی نباشد، آسیب و خطری برای مصرف‌کننده ندارد؟ این همان چیزی است که لازم است بیشتر درباره آن بدانیم.
خبرهایی از اتفاقات ناشی از مصرف الکل، تبدیل به تیتر یک خبرگزاری‎های این روزها شده است. جریاناتی که مثلا قرار بود به یک سرخوشی ختم شود اما نهایتا موجب مسمومیت یا حتی مرگ افراد شده. همین موضوع بهانه‌ای شده که همه از تقلبی بودن الکل‌های خوراکی بگویند اما موضوع اصلی چیز دیگری ‌است. واقعا اگر الکل‌ها تقلبی نباشد، آسیب و خطری برای مصرف‌کننده ندارد؟ این همان چیزی است که لازم است بیشتر درباره آن بدانیم.
کد خبر: ۱۴۱۵۳۶۱
نویسنده نرگس خانعلی‌زاده - گروه جامعه

بهتر است با خودمان روراست باشیم. طبق نظر کارشناسان بهداشت در جهان، سطح امنی برای نوشیدن الکل وجود ندارد، زیرا مصرف الکل هفتمین عامل خطر مرگ و میر در دنیاست. اما الکل باعث وقوع چه اتفاقاتی در بدن می‌شود که می‌تواند خودش را به هفتمین جایگاه مرگ و میر در جهان برساند؟ بر اساس نظر متخصصان، زمانی که شخص، مشروبات الکلی با درصدهای گوناگونی مصرف می‌کند، ۱۰درصد آن توسط معده و بقیه در روده بزرگ و روده کوچک جذب خواهد شد. بعد از گذشت مدتی، الکل‌های جذب‌شده توسط این اندام‌ها به خون راه پیدا می‌کنند و از طریق عروق در تمام بدن پخش می‌شود. در این هنگام، فعالیت‌های مربوط به مغز و نخاع با سرعت کمتری انجام می‌گیرد اما با گذشت ۴۵دقیقه تا یک ساعت از مصرف، غلظت الکل در خون به حداکثر خودش می‌رسد و فرد مصرف‌کننده به اصطلاح مست و سرخوش خواهد شد. اما این تازه اول ماجرا است! ماجرایی که سازمان جهانی بهداشت هم بارها درباره تبعات آن هشدار داده و اعلام کرده است که سالانه سه میلیون نفر در دنیا بر اثر مصرف الکل جان خود را از دست می‌دهند.

بدون تعارف می‌کشد!
«الکل؟ الکل می‌تواند افراد را بکشد.» این را دکتر کیوان الچیان، متخصص داخلی و طب اورژانس می‌گوید که معتقد است شاید دیر و زود داشته باشد اما کشندگی الکل، سوخت‌وسوز ندارد: «الکل می‌تواند همه سیستم بدن را درگیر کند. این موضوع به‌خصوص در افرادی که به‌صورت مداوم الکل مصرف می‌کنند صدق می‌کند. فرقی هم نمی‌کند که درصد مصرف الکل‌شان چقدر باشد. همین که در درازمدت دچار اعتیاد به مصرف الکل باشند و اصطلاحا دچار پدیده الکلیسم شده باشند کافی است که اعضای مختلف بدن‌شان دچار فرسودی و نابودی شود و به مرور خطر مرگ آنها را تهدید کند.»

یک مصرف و چند عارضه!
مصرف شدید الکل می‌تواند کبد را تحت فشار قرار دهد، چرا؟ چون کبد عضوی است که الکل را فیلتر می‌کند. اگر کبد مجبور به فیلتر الکل باشد، می‌تواند متابولیت‌هایی تولید کند که برای سلامت فرد مضر است و باعث بیماری‌هایی مانند کبد چرب، هپاتیت و سیروز می‌شود. نهایتا این‌که عملکرد کبد دچار اختلال می‌شود و مواد سمی از بدن به‌درستی و سر وقت دفع نمی‌گردد، سم‌های بدن افزایش پیدا می‌کند و نه‌تنها مشکلات کبدی فرد مصرف‌کننده را درگیر می‌نماید که به‌دلیل اختلالات کبدی، بدن دچار انواعی دیگر از بیماری‌ها هم می‌شود. مشکلات قلبی ناشی از مصرف مشروب، بروز مشکلات مغزی با اثرات الکل بر مغز که رشته‌های عصبی را هم درگیر می‌کند، عوارض الکل بر پانکراس، تضعیف سیستم‌ایمنی و... تازه بخشی از تبعات مصرف الکل بر بدن افراد مصرف‌کننده است.

سرخوشی به چه قیمتی؟
دوپامینی که بعد از مصرف الکل در بدن جریان پیدا می‌کند باعث خوشی آن لحظه می‌شود اما قریب‌به‌اتفاق افرادی که مصرف‌کننده الکل هستند، فردای آن روز دچار حالات ناخوشایندی می‌شوند. این موضوعی است که دکتر الچیان هم آن را تایید می‌کند و می‌گوید: «افسردگی، کسالت، تلخی دهان، پرخاشگری، ناتوانی و ... از علائمی است که افراد مصرف‌کننده چند ساعت بعد از مصرف الکل دچارش می‌شوند. علائم و حالت‌هایی که می‌تواند علاوه بر سلامت جسمی، سلامت روحی و از آن مهم‌تر، زندگی شخصی و کاری فرد را هم تحت تاثیر قرار دهد و زندگی را برهم بزند.» او معتقد است که بسیاری از کودک‌آزاری‌ها، همسرآزاری و رفتارهایی که از افراد عادی برنمی‌آید، توسط افراد الکلی رقم می‌خورد؛ افرادی که کنترل رفتار و اعصاب خودشان را ندارند.

روش‌های درمان اعتیاد
این‌طور که متخصصان طب‌سنتی می‌گویند، برای درمان اعتیاد به الکل در روش طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی، گیاه خاصی وجود ندارد اما خوردن برخی خوراکی‌ها در این زمان بسیار توصیه شده است که می‌تواند تاثیر مثبتی در روند بهبود فرد داشته باشند. البته که بدون‌شک، لازم است که فرد مصرف‌کننده الکل، به پزشک متخصص طب سنتی مراجعه کند و یک نسخه عمومی را مصرف نکند اما به‌طور‌کلی، یکی از روش‌های عالی و طبیعی برای کاهش عوارض ترک اعتیاد به الکل، مصرف روغن‌نارگیل است؛ روغنی که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های غنی و چربی‌های اشباع‌شده است و به خودی خود به تغذیه و بهبود عملکرد مغز کمک خواهد کرد. علاوه بر این‌ها، نارگیل باعث ازبین‌رفتن مخمر در بدن می‌شود و در نتیجه میل به مصرف الکل و قند را کاهش می‌دهد. در این روش، بهتر است که روغن‌نارگیل به نوشیدنی‌های گرم یا غذاها اضافه و مصرف شود. کرفس و خرما هم از دیگر مواد غذایی طبیعی برای کاهش اثرات الکل در بدن است. کرفس و از آن مهم‌تر، آب‌کرفس، یک پادزهر طبیعی برای درمان اعتیاد به الکل به‌شمار می‌رود که باعث ازبین‌رفتن نوکسین‌ها در بدن می‌شود و در نتیجه تمایل فرد را به مصرف مشروبات الکلی کاهش می‌دهد. ضمن این‌که در اثر مصرف طولانی‌مدت مشروبات الکلی، سم بسیار زیادی در کبد جمع می‌شود که مصرف خرما می‌تواند باعث پاکسازی آنها گردد. علاوه‌براین مصرف خرما در این دوران باعث کاهش میل به مصرف الکل شده و جایگزین بسیار مناسبی برای جبران مواد مغذی ازدست‌رفته خواهد بود.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها