وروایی پس از نقشآفرینی در قالب کاراکتر عمو کاووس در میان مردم شناخته و به یکی از بازیگران محبوب سریال نون خ تبدیل شد. عمو کاووس هم از جمله شخصیتهایی است که نقشش در هر فصل از سریال پررنگتر و جدیتر شد و توانست سهم بیشتری از قصه را به خود اختصاص دهد. این شخصیت به عنوان بزرگ و ریشسفید، در فصل چهارم نون خ تاکید ویژهای بر جوان ماندن جمعیت روستا دارد و دغدغه اصلیاش ازدواج و فرزندآوری است. به بهانه بررسی نقش ماشاا... وروایی در این سریال، با او گفتوگو کردیم.
ماشاا... وروایی بازیگر نقش عمو کاووس در خصوص تغییرات این نقش طی فصلهای مختلف، به جامجم میگوید: به نظرم احترام عمو کاووس کمتر نشده فقط وحید کمی بیشتر از گذشته سر به سرش میگذارد و عکسالعمل عمو کاووس نیز متعاقبا بیشتر شده که این خود باعث نشاط و شور و شعف شده است. ولی به نظر نمیرسد احترام به او نزد مردم کاسته شده باشد. برای مثال، مهر شورای روستا که پَر شال عمو کاووس است تا آخر قصه به هیچ احدالناسی نمیرسد و پیش خود او میماند. به نظرم وقتی شخصیت عمو کاووس در این فصل هم با استقبال مردم مواجه شده، به این معناست که همچنان حرفهایی برای گفتن دارد.
توجه به فرزندآوری با نگاه طنز
وی در خصوص شوخیهای صورت گرفته میان شخصیت عمو کاووس و وحید، عنوان میکند: تم قصه ایجاب میکرد که این شوخیها وجود داشته باشد. با این حال، در سکانسی میبینیم که عمو کاووس به وحید میگوید این کلید خانه را بگیر و برو تفنگم را بیاور. این خودش نشان میدهد که هنوز بین عمو کاووس و وحید مهر و محبت و انس و اخوتی وجود دارد و همچنان به یکدیگر علاقه دارند. نوع قصه در فصل جدید ایجاب میکرد که وحید چنین شوخیهایی با عمو کاووس داشته باشد هر چند بعضی از آنها به مذاق مخاطب خوش نیاید. در هرحال، ما در سریال نون خ دوست داشتیم روزهای نوروزی قشنگی را برای مردم رقم بزنیم.
وروایی ادامه میدهد: ما به مقوله فرزندآوری هم از نگاه طنز پرداختیم ولی به دنبال این هدف بودیم که باعث تشویق جامعه به فرزندآوری شویم. به هر حال، هر سری از سریال نون خ به یک موضوع توجه ویژه داشته است، مثلا در یک فصل تمرکز بر روی گیاهان دارویی بود یا در سری دیگر تخمه آفتابگردان به نوعی سمبل بود. منطقه غرب کشور پتانسیل خیلی خوبی دارد و از جاذبههای تاریخی و توریستی فراوانی بهره میبرد که باید به آنها پرداخته شود. در فصل چهارم سریال هم قرار بود به مسأله جوانی جمعیت پرداخته شود که امثال ادریس و مهیار نماد این جریان هستند.
وی در خصوص اهمیت موضوع این فصل یعنی جوانی جمعیت، تصریح میکند: این موضوع بسیار اهمیت دارد اما برداشتها و دیدگاههای متفاوتی وجود دارد. نگاه بخشی از قشر جوان ما به دلیل تبلیغاتی که میشود، متاسفانه به سمت تکفرزندی و عدم ازدواج رفته است اما با توجه به فرهنگ غنی کشور، باید نگاه سادهتری به ازدواج داشت تا جوانان به آن تن بدهند. اگر در ازدواج سختگیری کنیم جوان مشغول به کار دیگری میشود یا حتی از کشور مهاجرت کرده و در غربت با کسی ازدواج میکند که هیچ شناختی از فرهنگش ندارد. ما در فصل جدید سریال نون خ به این موضوع پرداختیم که جوانی جمعیت برای هر جامعهای اهمیت دارد. عمو کاووس تحلیلش بر این است که ازدواج باید بین جوانان روستا باشد و دختران حق ندارند با ده بالا ازدواج کنند و اتفاقا بر روی این موضوع خیلی هم پافشاری میکند.
استقبال مردم از نقش عمو کاووس
بازیگر نقش عمو کاووس تصریح میکند: در ادامه سریال میبینید که بیشتر دختران ده پایین با جوانان همان روستا ازدواج میکنند. حتی کاراکتری که مجید یاسر نقشش را بازی میکند و یک دزد و خلافکار است هم جذب روستا میشود و ازدواج میکند. اتفاقات خوبی هم برای روناک یا به قول نورالدین رونی کلمن دایی با بازی قدرتمند صهبا شرافتی اتفاق میافتد. اتفاقا به نظرم عمو کاووس میداند که صاحب بومگردی بیشتر به دنبال منافع کاریاش است و میخواهد با هر ترفندی که شده به مهر شورای روستا دست پیدا کند.
وی در خصوص اصرار عمو کاووس برای شکار گرگ میگوید: شاید این مسأله به سن و سال عمو کاووس برمیگردد و آگاهی و تجربهای که او در جوانی در زمینه شکار داشته است. در حال، این ویژگی توسط نویسنده برای عمو کاووس در نظر گرفته شده است.
وروایی در خصوص بازخوردهایی که مردم نسبت به نقش او ارائه کردهاند، میگوید: من خودم ساکن استان کرمانشاه هستم و میبینم که اکثر جمعیت استان از سریال تعریف میکنند و لطف دارند. چندشب پیش هم گزارشی دیدم از مردم بلوچستان که آنها هم سریال را دوست داشتند و معتقد بودند که شخصیتها مثل و از جنس خودشان هستند. همین که میبینیم مردم سراسر کشور با این سریال و شخصیتهایش ارتباط برقرار کردهاند، باعث خوشبختی ماست.
عاشقانه برای مردم کار کردیم
ماشاا... وروایی بازیگر نقش عمو کاووس عنوان میکند: برای ساخت فصل چهارم خیلی زحمت کشیده شد. از آقایان آقاخانی و فرجی گرفته تا بازیگران و سایر عوامل سنگ تمام گذاشتند. ضبط سریال عمدتا از ماه شهریور به بعد بود و عوامل در سرما و با سختیهای زیاد کار را در روستا به پیش میبردند. گروه تولید در آن سرمای استخوانسوز عاشقانه کار میکردند و کار هم به خوبی و خوشی به پایان رسید. یک تیم پزشکی هم چه در دوران کرونا و چه بعدش کنار ما بودند. از قدیم گفتهاند که هر آنچه از دل برآید، لاجرم بر دل نشیند. ما هم صادقانه برای شادی این مردم کار کردیم و به نظرم حاصل تلاشمان هم جواب داده است. امیدوارم در سری بعد و سال آینده هم با یک داستان جذابتر بتوانیم در خدمت مردم باشیم.
وروایی در خصوص کار کردن با سعید آقاخانی میگوید: آقای آقاخانی در کنار توانمندی، باهوشی و کاربلدی، با بازیگر تعارف ندارد و اگر کسی نتواند نقش را به خوبی ایفای نقش کند عذرش را میخواهد. باعث افتخار من است که توانستم در کنارش باشم. مطمئنا یکی از دلایل جذابیت سریال نون خ حضور آقای آقاخانی به عنوان کارگردان است.
وی درخصوص کارهای دیگرش هم اینطور میگوید: من ساکن استان کرمانشاه هستم و بیشتر فعالیتهایم در این استان است. برای مثال، در سریال جالب و جذابی به نام خالجوش که قرار است از مرکز استان پخش شود، بازی کردهام. روی هم رفته بیکار نیستم و هر جایی که شناختی از من داشته باشند و درخواست برای بازی، بدون استثنا در کنارشان هستم.
وروایی در پاسخ به این پرسش که اگر نقش عمو کاووس را بازی نمیکردید، دوست داشتید ایفای کدام شخصیت بر عهدهتان بود، عنوان میکند: چون بالای ۷۰ سال سن دارم بدون استثنا کاراکتر عمو کاووس بهترین گزینه برایم بود. برای نقش عمو کاووس هم پنج شش نفر تست دادند تا در نهایت من انتخاب شدم. با تلاش بسیار توانستم این نقش را طوری در بیاورم که به دل کارگردان و مردم بنشیند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت