به گزارش جام جم آنلاین، فراگیری کرونا در کشور بار دیگر سرعت گرفته است و کارشناسان پیش بینی میکنند تا حدود ده روز دیگر آمار ابتلا در کشورمان به اوج خود برسد.
براساس گزارشی که بتازگی وزارت بهداشت و درمان منتشر کرده است، میتوان گفت 18 شهر کشور در شرایط قرمز قرار دارند.
اردستان، خاتم، فریدونشهر، اردل، خرمدره، کمیجان، اسدآباد، خمین، کوهرنگ، آشتیان، رزن، کوهسرخ، بافت، سمیرم، مهدیشهر، بوئین و میاندشت، شازند و نیریز 18 شهری هستند که براساس گزارش وزارت بهداشت این هفته در فهرست شهرهای بسیار پرخطر قرار گرفتهاند.
این درحالی است که تعداد شهرهای در وضعیت نارنجی نیز افزایش یافته و از 45 به 76 شهر رسیده است. علاوه بر این 227 شهر در وضعیت زرد و 127 شهر نیز در شرایط آبی قرار دارند.
آمار ابتلا و قربانیان کرونا نیز از جمعه تا شنبه گذشته قابل توجه بوده است. براساس گزارش وزارت بهداشت و درمان در این مدت 884 بیمار جدید مبتلا به کووید-19 در کشور شناسایی شدهاند که در این بین 447 نفر آنها در مراکز درمانی بستری شدهاند. نگران کنندهتر اینکه در این مدت 37 نفر قربانی کووید-19 شدهاند.
بررسی آمارهایی که وزارت بهداشت و درمان منتشر میکند نشان از این دارد که تعداد مبتلایان به کرونا روندی افزایشی را در پیش گرفته است.
دکتر بابک عشرتی، معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز در گفتوگو با جام جم آنلاین نسبت به افزایش آمار مبتلایان به کووید-19 هشدار میدهد.
آن طور که او توضیح میدهد این احتمال وجود دارد که تا پایان فروردین ماه تعداد مبتلایان به کووید-19 روندی افزایشی داشته باشد.
به همین دلیل کارشناسان به شهروندان توصیه میکنند که پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند و در محلهای سربسته از ماسک استفاده کنند.
کارشناسان درباره دلایل افزایش ابتلا به کووید-19 مسائل مختلفی را مطرح میکنند؛ برای نمونه کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی میتواند زمینه را برای طغیان دوباره بیماری فراهم کند.
دکتر عشرتی در این باره توضیح میدهد: مسائل دیگری نیز در این بین نقش دارد، برای نمونه میتوان به فراگیری زیرسویههای جدید امیکرون اشاره کرد که قدرت سرایت و بیماریزایی بیشتری دارند.
علاوه بر این ایمنی شهروندان نیز در برابر بیماری کاهش یافته است، زیرا مدت زیادی از زمان تزریق واکسن و یا ابتلای طبیعی آنها به بیماری میگذرد و برخی نیز برای تزریق دوزهای یادآور اقدام نکردهاند.
با این حال گزارشهای رسیده از مراکز درمانی از این حکایت دارد که در موج جدید بیماری بیشتر افرادی که در مراکز درمانی بستری میشوند، سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای هستند. به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند این افراد بیش از گذشته پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند.
کارشناسان معتقدند شیوع زیرسویههای امیکرون در افزایش بیماری در کشور بیتاثیر نیست. اما این خطر نیز وجود دارد که ویروس جدیدی ایجاد و فراگیر شود.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که این روزها کدام زیرسویههای امیکرون در کشور فراگیر شدهاند، عنوان میکند: همه زیر سویههای امیکرون که در کشورهای دیگر شایع هستند در کشورمان نیز وجود دارد.
این درحالی است که کارشناسان هشدار میدهند با توجه به گردش بالای زیر سویههای امیکرون در کشور احتمال جهش ویروس نیز وجود دارد و این خطر جدی است که سویهای جدید با قدرت بیماریزایی و انتقال بیشتر فراگیر شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد