در این میان، نام یکی از این افراد سرکار خانم آذر فرجی قهرمان قرآنی ساکن اسلامشهر است که در سال ۱۳۹۸ با کسب رتبهی اول مسابقات کشوری قرائت تحقیق فجر، اولین موفقیت را در کارنامه قرآنی خود ثبت کرد. سرکار خانم آذر فرجی متولد ۱۳۶۸/۶/۱ و نزدیک ۱۴ سال است که ساکن تهران میباشد و اصالتی بختیاری دارد.
از چه زمانی قرائت قرآن را بهطور جدی و پیگیر شروع کردید؟
بنده تلاوت قرآن را از ۷ سالگی با تقلید از تلاوتهای استاد عبدالباسط شروع کردم. سورهی تکویر یکی از شاهکارهای استاد عبدالباسط بود که در آن سنین مرا عاشق تلاوت قرآن کرد. در نوجوانی صدای خودم را با تقلید از استاد عبدالباسط ضبط و با تلاوت اصلی مقایسه میکردم و اشکالاتم را اصلاح میکردم تا بتوانم در محافل مذهبی تلاوت کنم. همیشه سر صف برای بچههای مدرسه با عشق قرآن میخواندم و آرزو داشتم همیشه در این مسیر یک عبدالباسط باشم و برای تبلیغ قرآن در محافل و مجالس، تلاوت قرآن داشته باشم. در دوران راهنمایی به شکل جدیتر تقلید از استاد منشاوی را شروع کردم و تطبیق مقامها و دستگاههای قرآنی روی آیات به شکل بداهه را شروع و سپس تقلید از استاد شحات و استاد مصطفی اسماعیل و استاد صیاد را ادامه دادم. در حال حاضر نیز بیشتر مصطفیخوان هستم.
لطفاً از رتبهها و فعالیتهای قرآنی خود بیشتر صحبت کنید؟
بنده به لطف خداوند در طی این سالها رتبههایی را کسب کردم. «کسب رتبهی اول مسابقات کشوری قرائت تحقیق فجر در سال ۱۳۹۸»، «کسب رتبهی اول مسابقات کشوری قرائت تحقیق مشکات در سال۱۴۰۰»، «کسب رتبهی اول مسابقات کشوری قرائت تحقیق دانشجویی در سال۱۴۰۰»، «کسب رتبه اول قرائت تحقیق مسابقات سراج در سال ۱۴۰۰»، «کسب رتبهی اول مسابقات همخوانی قرآن و تواشیح در گروه بین المللی صهبا به سرپرستی پرنیان عصابخش در سال ۱۴۰۱»، «کسب رتبهی برتر جشنوارهی بینالمللی نغمههای محمدی در گروه صهبا»، «کسب رتبهی اول مسابقات استانی اوقاف در سال ۱۴۰۱»، و بسیاری از «رتبههای اول استانی مسابقات مدهامّتان اوقاف جوانان سراج بسیج سازمان تبلیغات و دانشجویی» از جمله افتخارات بنده هستند. البته بنده سالهای زیادی است که در زمینه همخوانی قرآن، تواشیح، ابتهالخوانی و سرودهای مذهبی کار میکنم و در دو گروه ممتاز «صهبا» و «احسن الحدیث» فعالیت دارم و تاکنون چندین رتبهی برتر کشوری را در این زمینه کسب نمودهام.
چقدر تمایل به شرکت در مسابقات و رقابتهای قرآنی دارید؟
بنده به جای مسابقه و رتبه، بیشتر علاقمند هستم در محافل و مجالس برای افرادی که قرآنی نیستند تلاوت کنم چرا که در فضای مسابقات همه به فکر اجرای لحن و تکنیکهای لحنی هستند حتی گاهی دیدم بعضی متسابقین از اشتباه خواندن رقیب خود خوشحال میشوند و این دور از اخلاق قرآنی است. حتی خیلی از قاریان بعد از رتبه نیاوردن دلسرد میشوند و از مسیر تلاوت قرآن دور میشوند. وظیفه و رسالت ما این نیست که در مسابقات شرکت کنیم و رتبه کسب کنیم یا اینکه فقط به داوری بپردازیم، بنده مخالف مسابقات نیستم چرا که همین مسابقات باعث پیشرفت میشود ولی مسابقهای که هر سال برگزار شود و افراد ثابتی که هر سال شرکت میکنند و رتبه میآوردند چه کمکی به تبلیغ قرآن میکند؟ حتی در بین بانوان، قاریان درجه یکی را میشناسم که اصلاً اهل مسابقه نیستد ولی بسیار درجه یک تلاوت میکنند؛ اما چون رتبه ندارند کسی این عزیزان را نمیشناسد.
سخن پایانی شما با مخاطبان
خداوند را شاکرم که به حقیر توفیق قدم نهادن در راه قرآن را عنایت فرموده و از حمایتها و تشویقهای پدر و مادر و همسر عزیزم، سپاسگزارم و به خصوص از زحمات اساتید گرانقدرم «سید محسن موسوی بلده» و «محمد حسین سبز علی» و «پرنیان عصا بخش» کمال تشکر و قدردانی را دارم. همچنین همیشه سعی میکنم آیاتی را که در محافل تلاوت میکنم اول معانی و تفسیر و تدبر آن آیات را مطالعه کنم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم