افزایش تب مالت در برخی استان های کشور

با وجود هشدارهای زیاد، بیماری تب مالت در کشور ما هنوز کنترل نشده است و به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت ، این بیماری در برخی استان های کشور ازجمله خراسان ، آذربایجان غربی ، مرکزی و بخشهایی از مازندران رشد داشته ودر کردستان نیز به آهستگی در حال افزایش است.
کد خبر: ۱۳۹۸۵۵

این خبر در حالی اعلام می شود که هنوز در بسیاری از خانه های بهداشت روستایی ، خبری از آموزش روستاییان نیست و حتی پزشک ثابت در بسیاری از مناطق محروم وجود ندارد.
دکتر محمدمهدی گویا در گفتگو با فارس ، بیماری تب مالت را یک بیماری پیچیده در کشور می داند و می گوید: میکروارگانیسم این بیماری در کشور ما با کشورهای اروپایی متفاوت است و این تفاوت باعث شده است این بیماری در کشور ما بسختی درمان شود.
وی گفت: بیماری تب مالت ، یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که بر اثر تماس با حیوان آلوده در هنگام نگهداری ، ذبح ، دوشیدن شیر، پاک کردن محل زندگی دام یا مصرف محصولات دامی بویژه شیر نجوشیده و محصولات لبنی حاصل از شیر نجوشیده منتقل می شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت ادامه داد: این بیماری کانون های متعددی در کشور ما دارد و به همین علت لازم است مساله حفاظت مردم و دامها از این بیماری به عنوان مساله ای جدی در دستور کار ارگان های مربوطه قرار گیرد.
کنترل این بیماری به هیچ وجه از عهده یک سازمان برنمی آید و همکاری وزارت بهداشت ، سازمان دامپزشکی ، وزارت کشور، نیروی انتظامی و سازمان های غیردولتی مرتبط در این زمینه کاملا ضروری است.
گویا گفت: بیماری تب مالت ، سال گذشته حدود 24هزار مبتلای انسانی در کشور داشت ، البته این آمار شامل مواردی است که در سیستم دولتی شناسایی کرده ایم و قطعا تعداد زیادی از بیماران نیز برای درمان به بخش خصوصی مراجعه کرده اند. فردی که به این بیماری مبتلا می شود، نیازمند درمان طولانی است که از حداقل یک تا 2ماه و گاه ماهها طول می کشد.
وی افزود: تب مالت ممکن است موجب بروز بیماری های قلبی یا مغزی شود که حتی به عمل جراحی مثلا قلب منجر شود که میلیون ها تومان هزینه این عملهای جراحی است.
گویا افزود: مهمترین اقدامی که برای کنترل این بیماری باید انجام داد، کنترل دام و آموزش مداوم و مرتب به مردم است ، مردم باید بدانند که به هیچ وجه نباید شیر نجوشیده یا محصولات حاصل از آن مصرف کنند، همچنین هنگام ذبح یا دست زدن به حیوان باید از دستکش استفاده شود، زیرا قطره های آلوده حیوان بیمار می تواند عامل انتقال بیماری باشد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها