خراسان رضوی - جام جم آنلاین -دکتر سید حسین نعمتی اظهار کرد: این مرکز با هدف محوری پژوهش و تولید نهالهای پایه رویشی درختان مثمر و غیر مثمر در حال احداث و تجهیز است.
او روش اصلی تولید گیاهان در این مرکز را از طریق کشت بافت و سلول گیاهی در شرایط درون شیشه عنوان کرد و افزود: دستورالعملهای تولید برای هر محصول از طریق پژوهشهای کاربردی با همکاری مراکز علمی و دانشگاه فردوسی مشهد بدست خواهد آمد.
رئیس هیات مدیره موسسه بذر و نهال رضوی درباره بخشهای اصلی مرکز زیست فناوری گیاهی این موسسه گفت: آزمایشگاه تهیه محیطهای کشت، سالن کشت بافت، سالن رشد درون شیشهای، گلخانه سازگاری استریل و همچنین خزانههای کشت و پیوندگذاری، مهمترین این بخشها بهشمار میرود.
افزایش بهرهوری محصول با استفاده از پایههای رویشی و کشتهای متراکم
او با تاکید بر لزوم توسعه باغات مدرن در کشور تصریح کرد: استفاده از پایههای رویشی و کشتهای متراکم در باغات، علاوهبر افزایش بهرهوری مصرف آب، بهبود عملکرد و ارتقاء کیفیت محصول، تحول بزرگی را در افزایش کمی و کیفی میوهها برای مصرف داخل و بازارهای صادراتی ایجاد خواهد کرد.
نعمتی ادامه داد: موسسه بذر و نهال رضوی با توجه به رسالت خود برای تامین نهالهای متنوع از ارقام جدید و با کیفیت و همچنین افزایش بهرهوری از نهادههایی همچون زمین و آب، به دنبال تولید نهالهای مدرن از طریق راهاندازی مرکز زیست فناوری (بیوتکنولوژی) گیاهی است.
ظرفیت تولید سالانه حداقل یک میلیون نهال پایه رویشی
او درباره ظرفیت تولید نهال در این مرکز گفت: در صورت راهاندازی مرکز زیست فناوری گیاهی، در سال دوم 200 هزار نهال پایه رویشی تولید خواهد شد.
نعمتی ادامه داد: این رقم در سال پنجم به یک میلیون نهال پایه رویشی خواهد رسید که با درنظر گرفتن قیمتهای سال 1401 بیش از 1200 میلیارد ریال ارزش خواهد داشت.
او ظرفیت تولید نهالهای پایه رویشی از سال پنجم به بعد را حداقل یک میلیون اصله نهال عنوان کرد و گفت: این مرکز ظرفیت دارد متناسب با بازار نهال کشور، تولید نهالهای پایه رویشی را توسعه دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد