این درام پرتنش ضدجنگ که قراراست به بررسی نقش سیاهان انگلستان در جریان اتفاقات جنگ جهانی دوم بپردازد با نام «حمله رعدآسا» جلوی دوربین میرود. بنجامین کلمنتین، ارین کلیمن، استفن گراهام، سایرس رونان و هریس دیکنسون بازیگران اصلی فیلم هستند و استیو مککوئین، فیلمساز سیاهپوست مستقل انگلیسی که قبل از این با چند درام ضدسرمایهداری مورد توجه منتقدان قرار گرفته، پشت دوربین آن قرار میگیرد. فیلمنامه اقتباسی حمله رعدآسا که توسط خود مککوئین نوشته شده، به بازبینی بخش مهم و تاریخسازی از جنگ در اروپا و کشور انگلستان میپردازد. نام فیلم اشارهای به اتفاق عجیب و تکاندهندهای است که در سال۱۹۴۰ رخ داد و طیآن، بمبافکنهای آلمان هیتلری در اقدامی غافلگیرکننده به بمباران شهر لندن پرداختند.
داستان فیلم با دستمایه قراردادن این اتفاق، به بررسی زندگی و فعالیتهای گروهی از اهالی شهر لندن میپردازد که سعی در مقابله با هیجانات و مشکلات مربوط به این حمله ناگهانی و رعدآسا داشتند. با وجود آنکه تبلیغات رسمی دولتی طی دهههای قبل تلاش داشته تا حضور سیاهان انگلیسی در جریان مسائل مربوط به این اتفاق تاریخی را کماهمیت و ناچیز نشان دهد، بسیاری از تاریخنویسان از عظمت تلاشهای سیاهان یاد کرده و مقامات رسمی را بابت تحریف سخیفانه این ماجرا نکوهش کردهاند و از آن، بهعنوان یک نوع نژادپرستی نوین نام بردهاند. سازندگان حمله رعدآسا قصد دارند بدون کوچک جلوهدادن اهالی سفیدپوست شهر لندن در مقابله با اتفاقات جنگ، بر اهمیت حضور سیاهان و اقلیتهای قومی در همراهی با این اتفاقات تاکید کنند. بههمیندلیل، گروه بازیگران فیلم را هر دو دسته بازیگران سفید و سیاهپوست سینما تشکیل دادهاند.
بنجامین کلمنتین که بهتازگی درام ضدامپریالیستی و ضدنژادپرستی تاریخی «سلطان زن» را روی پرده سینماها داشته، با مهم قلمداد کردن محصولاتی که به بیان درد و رنج سیاهان تمامی قارهها میپردازد، به نشریه ورایتی چنین میگوید: «زمانی بود که صنعت سینما برای تحقیر سیاهان، نقش کلفتها و حاشیهنشینان را به بازیگران رنگینپوست میداد اما وضعیت اکنون تغییر کرده است. مبارزات مدنی سیاهان در همه جای دنیا و بهویژه در آمریکا و انگلستان، صنعت سینما و تولیدکنندگان آثار سینمایی را مجبور به پذیرش نقش و اهمیت سیاهان و هنرمندان این قشر کرد. حالا فیلمهایی تولید و اکران میشوند که نهتنها سیاهان در آنها نقشهای اصلی و محوری را بازی میکنند، بلکه این فیلمها در ارتباط با مسائل و مشکلاتی است که جامعه سیاهان با آنها روبهرو بوده و هستند.
کاملا مشخص است که بسیاری از تهیهکنندگان سینما هیچگاه تمایلی برای تولید چنین آثاری را نداشته و ندارند اما قدرت جامعه مدنی و سیاهان، امروزه به قدری غیرقابل انکار است که حتی مخالفان حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی را هم وادار به پذیرش این واقعیت انکارناپذیر کرده است.» حمله رعدآسا برای نمایش عمومی در روزهای پایانی سال آینده میلادی آماده نمایش میشود.
روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: