این قانونی است که وجود دارد و قضات باید براساس آن عمل کنند، اما در ماده۲۸۶ قانون مجازات اسلامی ناظر بر «افساد فی الارض» قانون از صراحت برخوردار است و قضات ما ملزم به رعایت و لحاظ قانون هستند؛ البته اگر جایی تردید یا شبهه داشتند میتوانند سؤال کنند و احتیاط کنند و در دماء (خونها) احتیاط حتماً لازم است. این بخشی از سخنان دیروز اژهای رئیس قوه قضاییه بود که همهجانبه نگری و توجه به تمام جزئیات در آن بسیار امیدوارکننده است.
حالا که بعد از ۸۰روز قوه قضاییه برخورد بازدارنده با اغتشاشگران را در دستور کار خود قرار داده و احکام مجازات کسانی که اقدام به تهدید و ارعاب مردم و قتل کرده بودند در حال اجراست، یکی از مهمترین مطالبات فراگیر مردم یعنی پایان مماشات عملیاتی شده است.
این درحالی است که با وجود تلاش اتاق جنگ رسانههای ضدایرانی برای ایرانهراسی بهدلیل اجرای حکم قصاص این قاتلان، شاهد رفتار منفعلانه و تدافعی دشمن به ویژه عوامل داخلی آنها در مخالفت باصدور و اجرای احکام قصاص هستیم، درحالی که مشخص نیست چه برخوردی با قاتل دو فرد که دو جوان را در مشهد با سلاح سرد کشته است، آنها را خشنود میکند؟ البته به نظر میرسد مجرمان اغتشاشات اخیر بیشتر نگران عدم استمرار اغتشاشات هستند و ترس از فروکشکردن آن این جریان را به هذیانگویی انداخته است.
از سوی دیگر نقش و اقدامات مجرمان در فجایعی که در اغتشاشات اخیر اتفاق افتاده دایره وسیعی از ایجاد ترس و وحشت در بین مردم و سلب امنیت عمومی و تاثیر منفی برکسبوکارها داشته که کمترین آنهاست و در گستره جهانی هم افزایش فشار تحریمی بر مردم ایران از تبعات مستقیم رفتارهای این رادیکالیسم تندرو است که تا مرزهای تروریسم در اواخر آبان پیش رفت.
در سناریوی اصلی اغتشاشات دو پیشبینی مدنظر این جریان بود؛ در حالت خوشبینانه آنها بهدنبال براندازی بودند که طنز بودن چنین هدفی خیلی زود برای خودشان هم مسجل شد و در برنامه بعدی هم زخم از درون بر چهره جمهوری اسلامی دنبال شد؛ دقیقا به همین دلیل است که مثلا منافقین در قالب بنیاد برومند بهعنوان پاتوق ضدانقلاب سعی دارند اعدام قاتلان را با غرب معامله کنند تا مردم ایران بیشتر تحریم شوند؛ بنابراین در این وضعیت یک وجه دلگرمکننده قاطعیت قوه قضاییه برای برخورد با مجرمان است که البته در کنار وجهه رحمانیت جمهوری اسلامی نسبت به کسانی که فریب خوردهاند، بهخوبی نشان میدهد که همواره صف مردم و فریبخوردگان و کسانی که تحت تاثیر جنگ رسانهای قرار گرفتهاند، با آنهایی که دست به سلاح بردهاند و به قتل و کشتار رسیدهاند، جداست و قوه قضاییه در برخورد با مجرمان و سلبکنندگان امنیت عمومی و کسبوکار مردم بهدنبال تحقق خواسته اصلی مردم است و در این مسیر قطعا شجاع و قاطعیت قضات و اقدام صحیح و بدون ملاحظه آنها برای اجرای احکام الهی قابل تقدیر است.
روز گذشته علی علیزاده از فعالان رسانهای در توییتی نوشت: «این سناریوی فرضی را در نظر بگیرید: بشار اسد در بهار۱۳۹۰ با اجرای ۱۰حکم اعدام میتوانست مانع از تبدیل شورشهای سوریه به جنگ داخلی شود و با این کار میتوانست مانع از آن شود که ۵۰۰هزار سوری کشته و ۱۰میلیون سوری آواره شوند. حالا سؤال این است: این ۱۰اعدام فرضی اخلاقی بود یا خیر؟» البته روز گذشته قاضیالقضات هم تاکید کرد که اگر بر مدار قانون حرکت نکنیم و به خواست و سلیقه و فضاسازی دیگران عمل کنیم، یک روز گفته میشود چرا در قبال فلان موضوع قاطعیت وجود ندارد و روز دیگر بعد از اجرای احکام چنین گفته میشود که در کار شما اشکال و ایراد است و هکذا.
بعضا مشاهده میشود فردی با اغراض سیاسی، بدون آنکه تفقهی در دین کرده باشد یا آشنایی با قرآن داشته باشد، چنین میگوید که آن حکم صادر شده، منطبق با قرآن نیست! حجتالاسلام محسنی اژهای تصریح کرد: بنابراین باید در همه امور و رسیدگیهای قضایی، ضمن اعمال موازین قانونی، نهایت دقت و در صورت لزوم، سرعت را لحاظ کنیم و خداوند را همواره بر خود ناظر بدانیم و از شماتت شماتتگران نگران نباشیم. رئیس قوه قضاییه در ادامه ضمن قرائت مواد ۲۷۹تا۲۸۸ قانون مجازات اسلامی و تشریح و تبیین این مفاد قانونی ناظر بر جرایم «محاربه»، «افسادفیالارض» و «بغی» و مصادیق و مجازات آنها، توصیههایی تخصصی را خطاب به مقامات قضایی مطرح کرد.
روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم