در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در هر حال هنگامی که تصمیم به پایان زندگی مشترکتان میگیرید نکات و مسائل حقوقی بسیاری پیش روی شما قرار دارد؛ که باید با آنها آشنا شوید.
در این متن به برخی از این نکات اشاره میکنیم. در نهایت یک پیشنهاد حرفهای و کارآمد برای شما داریم تا فرایند طلاق برایتان راحتتر شود. پس تا انتها همراه ما باشید.
طبق ماده 1139 قانون مدنی طلاق به معنای انحلال عقد دائم طبق شرایط و مقدمات خاص از طرف فرد یا نماینده (وکیل) او است. به عبارتی طلاق مختص عقد دائم است و فسخ عقد موقت (متعه) از راه بذل یا پایان انقضای مدت آن انجام میگردد.
بنابر پژوهشهای انجامشده دلایل طلاق در ایران شامل مجموعهای از موارد است؛ از جمله توقعات غیر منطقی زوجین از یکدیگر، نداشتن تفاهم و درک متقابل، نارضایتی جنسی و عاطفی، ناهنجاریهای اخلاقی، شرایط نامناسب اقتصادی و ...
طبق ماده 1133 قانون مدنی کشور ما طلاق اقدامی است که از سوی مرد یا نمایندۀ او انجام میگیرد. به بیان سادهتر حق طلاق با مرد است. مگر در طلاق قضایی که زن میتواند در شرایط ویژه تقاضای طلاق نماید.
پس درصورت وجود شرایط لازم برای درخواست طلاق، مرد میتواند با ارائه دادخواست به دفتر ازدواج یا دادگاه برای این منظور اقدام کند. یکی از مشکلات این نوع طلاق طولانیشدن فرایند دادگاه تا صدور حکم قطعی است. یک وکیل طلاق باتجربه میتواند این فرایند را تسریع و جلسات دادگاه را بدون حضور مرد پیگیری کند.
بر اساس ماده ۱۱۴۳ قانون مدنی ایران، طلاق دو نوع دارد: طلاق رجعی، طلاق بائن. بهتر است کمی دربارۀ این اصطلاحات بخوانید.
در این نوع طلاق مرد، در مدت عده زن، میتواند رجعت کند. منظور از عده مدت زمانی پس از طلاق است که پیش از به پایان رسیدن آن زن نمیتواند به عقد مرد دیگری درآید. تعریف حق رجوع این است که مرد در مدت عده بدون نیاز به عقد مجدد میتواند به همسر خود بازگردد و رابطه زناشویی را آغاز کند. البته در طلاق رجعی لازم است اثبات شود مرد واقعاً قصد رجوع دارد؛ نه سوءاستفاده.
در طلاق بائن مرد در مدت عده حق رجوع به همسر را ندارد. پس رابطه زناشویی پس از جاریشدن صیغه طلاق بائن تمام میشود. چنانچه مرد قصد بازگشت به زندگی با همسر پیشین خود داشته باشد باید صیغه عقد جدید جاری شود.
طلاق پیش از رابطه زناشویی، طلاق زن یائسه و طلاق خلع و مُبارات مادام مواردی هستند که براساس ماده 1145 قانون مشمول طلاق بائن میشود.
همانطور که گفتیم طلاق انواع متفاوتی دارد که مسالمتآمیزترین نوع آن طلاق توافقی است. به این معنا که هر دو طرف با جدایی موافق هستند.
در این شرایط باید زوجین دربارۀ موارد متعددی مانند تقسیم اموال، مهریه، حضانت فرزند و... به توافق برسند. همانطور که میدانید رسیدن به این توافقها کار سادهای نیست. مراجعه به وکیل طلاق میتواند این کار دشوار را تسهیل کند. وکیل بیطرف، با اطلاعاتی که در اختیار او قرار میدهید، و براساس بخشنامههای قضایی مشاورههای حقوقی دقیقی میدهد. پس شرایط طلاق توافقی را بهگونهای تنظیم میکند که حق هیچیک از زوجین ضایع نشود.
در نهایت زن و مرد را برای رسیدن به توافق نهایی خارج از دادگاه آماده میکند. پس از آن دادخواست طلاق را یکی از زوجین یا وکیل قانونی آنها در دفتر خدمات الکترونیکی قضایی ثبت میکند. سپس توافقهای بین زوجین در رأی دادگاه نوشته میشود.
در بیشتر موارد هنگامی صحبت از طلاق به میان میآید که اختلافات و عدم توافق ظاهر شود. این شرایط هم پیچیدگیهای خاصی دارد و اغلب کار به شکایت و دادگاه کشیده میشود. در چنین شرایطی یکی از زوجین درخواست طلاق میکند تا دادگاه و قاضی دربارۀ مشکل آنها تصمیمگیری کند. از آنجا که ارائه دادخواست طلاق از طرف مرد یا زن شرایط متفاوتی ایجاد میکند لازم است با وکیل مشورت کنید. وکیل طلاق کمک میکند تا بهترین راه را انتخاب کنید و به تمام حقوقتان، بدون کم و کاستی، برسید.
همانطور که گفتیم مطابق قانون حق طلاق با مرد است؛ اما میتواند با دادن وکالت بلاعزل رسمی به زن شرایط نسبتا برابری ایجاد کند. درواقع وکالت طلاق یا آنچه با عنوان حق طلاق زن شناخته میشود سندی است که پس از ازدواج در دفتر ثبت اسناد رسمی تنظیم میگردد.
وکیل متخصص در حوزه خانواده، براساس قانون جدید حق طلاق، در کوتاهترین زمان فرایند حقوقی و اداری درخواست طلاق را پیگیری میکند. همچنین با انجام روند پرونده، بدون حضور موکل خود در دادگاه، بخش زیادی از دردسرها و تنشها را از سر راهتان برمیدارد.
تصمیمگیری دربارۀ طلاق یک اقدام مهم و جدی است. باید مطمئن شوید با انواع طلاق، شرایط و مدارک مورد نیاز آن، جدیدترین قوانین طلاق و مهریه و مراحل اداری کار آشنا هستید. اگر از این مسائل مطمئن نیستید کمی راجع به آنها مطالعه کنید. سایت دادسو اطلاعات زیادی در رابطه با مسائل حقوقی و هر آنچه در دنیای حقوقی رخ میدهد برای خواندن دارد.
در نهایت سوالهای خود را در رابطه با هر مسئلهای که با آن روبهرو شدهاید، از قوانین خانواده گرفته تا حقوق کیفری، از مشاوران حقوقی دادسو بپرسید. راههای ارتباطی ما از طریق واتساپ و شماره تلفنهای مستقیم در اختیار شما است. مفتخریم به اینکه بهصورت رایگان پاسخگوی نیازها و دغدغههای حقوقیتان باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم