استفاده از سهام عدالت به عنوان وثیقه برای دریافت وام امکانپذیر است. نحوه دریافت کارت اعتباری وام سهام عدالت 1401، به دو روش حضوری، با مراجعه به شعب بانک های عامل و غیر حضوری، از طریق اپلیکیشن های ایوا، بله و شصت، امکان پذیر است. از شرایط دریافت وام سهام عدالت، می توان به داشتن کارت ملی هوشمند اشاره نمود. شناسنامه و کارت ملی نیز از جمله مدارک لازم، برای دریافت این وام می باشد. مبلغ وام و نحوه پرداخت اقساط وام سهام عدالت چقدر است؟ آخرین خبر در خصوص وام سهام عدالت را در ادامه بخوانید.
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، خانم سمیه محمدی گفت: تا کنون بیش از ۳۰۰ هزار درخواست توثیق هوشمند سهام عدالت از طریق بانکهای عامل بدون مراجعه حضوری انجام شده است. ضمانت این کارتهای اعتباری به پشتوانه سهام عدالت و بدون نیاز به ضامن است.
به گفته او، متقاضیان دریافت کارت اعتباری با مراجعه به سامانه جامع اطلاع مشتریان بازار سرمایه (سجام) میتوانند در این سامانه ثبت نام و احراز هویت کنند و بعد از نهایی شدن فرآیند ثبت نام در سجام با مراجعه به نرم افزار بانک ملی ایران در خواست توثیق خودشان را ثبت کنند. در این طرح سهامداران ضمن نگه داشت دارایی با ارزش خود میتوانند از مزایای سهامدارای از قبیل سود سهام، افزایش سرمایه و مشارکت در مجامع بهرهمند شوند.
شرکت سپرده گذاری به عنوان یکی از ارکان اجرایی بازار سرمایه از اسفند سال ۱۳۹۹ تا کنون اقدام به توثیق هوشمند سهام عدالت کرده است.
دارندگان سهام عدالت میتوانند به واسطه ضمانت این سهام وام دریافت کنند. شرایط دریافت و بازپرداخت وام با ضمانت سهام عدالت چگونه است؟
به گزارش تجارتنیوز، بخشی عمدهای از افراد جامعه سهامدار سهام عدالت هستند و اکنون بانکها به واسطه کارت اعتباری سهام عدالت وام میدهند.
البته در ماههای اخیر بانکهای ملی و تجارت کارت اعتباری سهام عدالت به مبلغ هفت میلیون به دارندگان سهام عدالت پرداخت میکردند.
محسن خدابخش، نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار نیز چند هفته قبل گفت که هر بانک با توجه به منابع خود میتواند به سهامداران وام دهد. البته سهام عدالت ضمانت وام است.
از سوی دیگر مجید عشقی، رئیس سازمان بورس نیز زمستان سال گذشته گفته بود که صاحبان ETF و همچنین اوراق بدهی میتوانند از اولین ماه سال ١۴٠١ اقدام به دریافت وام کنند. قرار بر این بود که از فروردین ۱۴۰۱ با همکاری شرکت سپردهگذاری مرکزی، این امکان فراهم شود تا اوراق بهادار، سهام و تمام داراییهای مالی در بازار مالی بتوانند پشتوانه و توثیق وامهای بانک به صورت الکترونیکی قرار گیرند.
همه اشخاص حقیقی که سهام عدالت دارند میتوانند وام سهام عدالت بگیرند. اما به شرط اینکه هیچ بخشی از سهام عدالت خود را نفروخته باشند. حتی اگر افراد یک سهم از سبد سهام خود را فروخته باشند، نمیتوانند وام سهام عدالت را بگیرند.
متقاضیان دریافت کارت اعتباری سهام عدالت پس از ثبتنام در سجام، باید اقدام به بازگشایی حساب در دو بانک ملی و تجارت کرده و از طریق اپلیکیشنهای دو بانک ایوا و زمرد اقدام به ثبتنام کنند.
نکته مهم اینجاست که مبلغ وام، ۵۰ درصد ارزش سهام عدالت افراد است. همچنین سهامدارانی که متقاضی دریافت کارت اعتباری سهام عدالت هستند، باید پیش از ورود به سامانه بانک حتما تغییر کارگزاری ناظر را در پرتفوی سهام عدالت خود فعال کنند.
از طرف دیگر باید این افراد مشمول یارانه باشند. یعنی باید یارانه نقدی یا یارانه معیشتی بگیرند. اگر سهامداران عدالت بتوانند تا یک ماه مبلغ را به بانک بازگردانند، این مبلغ قرضالحسنه خواهد بود. اما اگر از یک ماه عبور کرد و قادر به بازپرداخت وام نبودند، این اعتبار به تسهیلات سه ساله تبدیل خواهد شد.
نرخ سودی که برای کارتهای اعتباری سهام عدالت در نظر گرفته شده ۱۸درصد است. اما اگر مشمولان تا پایان ماه اول مبلغ کارت را تسویه کنند، هیچ سودی از آنها دریافت نمیشود.
با سهام عدالت چقدر وام می دهند؟
استفاده از سهام عدالت به عنوان وثیقه برای دریافت وام امکانپذیر است.
به گزارش اقتصادآنلاین، به گفته نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس، هر بانک با توجه به منابعی که در اختیار دارد، میتواند به سهامداران وام دهد و سهام آنها را بهعنوان وثیقه بپذیرد. به همان صورت که اکنون کارت اعتباری سهام عدالت از طریق بانکها به مشمولان این سهام اختصاص پیدا کرده است.
خدابخش تصریح کرد: بانکها با ارتباطی که با شرکت سپردهگذاری دارند، این اقدام را به طور حتم انجام میدهند و سهام را به عنوان وثیقه میپذیرند. تاکنون حداقل و حداکثری برای آن در نظر گرفته نشده و این امر وابسته به سیاستهای مربوط به بانکها است.
پیش از اینکه موضوع پرداخت وام اعتباری سهام عدالت مطرح شود، دو بانک کارت اعتباری سهام عدالت پرداخت کردند که مبلغ آن حدود هفت میلیون تومان بود. به همین دلیل گفته میشود احتمالا مبلغ وام اعتباری سهام عدالت هم همین حدود است. برخی از گزارشها هم میگوید مبلغ وام سهام عدالت، نصف ارزش سهام عدالت است.
قرار است صاحبان سهام عدالت وام ۵ تا ۱۰ میلیون تومانی بگیرند. اگر سهامداری نتواند ظرف مدت یک ماه این مبلغ را پس بدهد باید ظرف ۳۶ ماه آن را تسویه کند و سود آن را هم بپردازد. اما میران سود وام سهام عدالت و مبلغ هر قسط آن چقدر است؟
به گزارش تجارتنیوز، به نظر میرسد بالاخره پس از گذشت ۹ ماه موضوع اعطای کارت اعتباری سهام عدالت از سوی مسئولان جدی گرفته شده است. اگر چه در این مدت نیز سهامداران بارها با وعدههای مختلف مسئولان سرگردانده شدند.
محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار هفته گذشته اعلام کرد: با تصویب هیات مدیره سازمان بورس، مقرر شد اعطای کارت اعتباری به دارندگان سهام عدالت توسط بانکها طی هفته پیش رو عملیاتی شود.
حسین فهیمی، مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی نیز این موضوع را تایید کرده و میگوید: با کارت اعتباری سهام عدالت، امکان خرید وجود دارد و در صورت برگشت مبلغ استفاده شده تا ۲۹ روز، سود به آن تعلق نخواهد گرفت. در غیر این صورت پول دریافت شده به وام سه ساله تبدیل میشود که سود آن هم باید پرداخت شود.
به گفته او برای کسانی که نیازهای فوری و ضروری در حد ۵ تا ۱۰ میلیون تومان دارند یک کارت اعتباری یا کارت خرید صادر شود.
نرخ سود وام سهام عدالت چقدر است؟ مدیر فنی سهام عدالت به تجارتنیوز میگوید بانک مرکزی و خود بانکها تعیینکننده نرخ سود این وام هستند.
اگر سهامداران نتوانند ۲۹ روزه پول را برگردانند باید اقساط آن را به صورت ماهانه بپردازند.
در حال حاضر بالاترین نرخ سود بانکی ۱۸ است. در صورت عدم برگشت پول در ماه اول سهامدار باید وام ۱۰ میلیون تومانی را ۱۳ میلیون تومان و طی سه سال پس دهد. وام ۵ میلیون تومانی نیز ۶٫۵ میلیون تومان برآودر میشود.
سهامدارانی که وام ۱۰ میلیون تومانی را دریافت میکنند باید اقساط ۳۶۲ هزار تومانی بپردازند. مبلغ قسط این وام برای کسانی که پنج میلیون تومان را میگیرند ۱۸۱ هزار تومان است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: